Παπαπέτρου : Να του πούν και μπράβο;

Παπαπέτρου : Να του πούν και μπράβο;

Επαγγελματίας είναι ο Παπαπέτρου και έκανε την επιλογή του. Δικαίωμα του. Οι οπαδοί όμως δεν είναι επαγγελματίες, τους νοιάζει μόνο η αγάπη για την ομάδα τους. Όσο για την σύγκριση των μετακινήσεων Σπανούλη και Παπαπέτρου… ουδεμία σχέση.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βγήκε από το… μαντρί. Έκανε την επιλογή του και από σήμερα είναι και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού. Ένα πήγαινε-έλα από τον ένα «αιώνιο» στον άλλο που δεν είναι και ασυνήθιστο, κάθε άλλο μάλιστα όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο εξαιρετικό θέμα του Χρυσάνθη.

Επαγγελματίες είναι οι παίκτες κοιτούν το πορτοφόλι τους πάνω από όλα, γιατί απλά από αυτό ζουν και βεβαίως και την προοπτική που ανοίγεται για την καριέρα τους. Ο Παπαπέτρου λοιπόν μετά από 5 χρόνια στον Ολυμπιακό αποφάσισε να πάει στον Παναθηναϊκό παίρνοντας προφανώς περισσότερα χρήματα και θεωρώντας πως σε αυτή την ομάδα η καριέρα του θα έχει μεγαλύτερη εξέλιξη.

Απλά πράγματα. Συμβαίνουν παντού στον αθλητισμό τέτοιες μετακινήσεις. Σε όλα τα αθλήματα σε κορυφαίο επίπεδο σε όλες τις χώρες.

Ακόμη και με κορυφαίους παίκτες που έχουν φτάσει στο «κόκκινο» της καριέρας του και επιλέγουν να πάρουν μεταγραφή στον μεγάλο αντίπαλο.

Όπως έκανε το 2010 ο Σπανούλης φεύγοντας από τους πράσινους για να έρθει στον Ολυμπιακό και να αλλάξει όπως αποδείχθηκε την ιστορία του συλλόγου του Πειραιά. Μια μετακίνηση που ελέω Παπαπέτρου ήρθε ξανά στην επικαιρότητα και παντού γίνονται οι συγκρίσεις.

Βεβαίως ουδεμία σχέση δεν έχει αυτό που συνέβη τότε με τον Σπανούλη με αυτό που συμβαίνει τώρα με τον Παπαπέτρου.

Ο Σπανούλης ήταν πρώτο «βιολί» στους πράσινους, ήταν κορυφαίος στο είδος του, είχε πάρει τα πάντα, είχε παίξει στο ΝΒΑ, ήταν αυτό που λέμε top-class παίκτης.

Ο Παπαπέτρου από την άλλη δεν έχει πλησιάσει ούτε στο ελάχιστο αυτά που είχε πετύχει ο Σπανούλης όταν έπαιρνε την μεγάλη απόφαση. Ρολίστας ήταν στον Ολυμπιακό και αυτό προφανώς ήταν ένας από τους σοβαρούς λόγους για να αλλάξει στρατόπεδο.

Ουδεμία σύγκριση λοιπόν. Αν ο Παπαπέτρου καταφέρει να βρει στους πράσινους όσα δεν βρήκε στον Ολυμπιακό είναι κάτι που (να είμαστε καλά) θα το ανακαλύψουμε στο μέλλον. Πόσο δε μάλιστα αν καταφέρει να πλησιάσει τα επιτεύγματα του Σπανούλη.

Η μετακίνηση λοιπόν του Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό, αναμενόμενη βεβαίως εδώ και καιρό θα φανεί αν ήταν η σωστή επιλογή ή όχι, όπως δήλωσε και ο Πρίντεζης που φαντάζομαι πως δεν θα του άρεσε η εξέλιξη αλλά ως επαγγελματίας και αυτός και κολλητός του νέου μπασκετμπολίστα των πράσινων είπε τα απολύτως απαραίτητα. Ο Πρίντεζης άλλωστε ανήκει σε άλλη κατηγορία παικτών, αυτών που το συναίσθημα και η αγάπη για τον σύλλογο που παίζει έχει πρωταρχικό ρόλο στις αποφάσεις του. Και το απέδειξε περίτρανα με πράξεις.

Ο Παπαπέτρου από την άλλη δεν είχε ποτέ αυτό το συναίσθημα καθώς προφανώς πιτσιρικάς για ευνόητους λόγους είχε πράσινες προτιμήσεις. Απολύτως κατανοητά όλα αυτά. Είπαμε, μιλάμε για επαγγελματίες.

Οι οπαδοί όμως από την άλλη δεν είναι επαγγελματίες. Η ομάδα που αγαπούν από μικροί είναι πάνω από όλα. Οι οπαδοί δεν αλλάζουν προτιμήσεις. Δεν είσαι σήμερα Ολυμπιακός και αύριο για Χ λόγους αποφασίζεις να γίνεις Παναθηναϊκός. Αυτά είναι… ανωμαλίες όπως λέει και μια ψυχή.

Για τον οπαδό του Παναθηναϊκού η επιλογή του Σπανούλη να πάει το 2010 στον Ολυμπιακό ήταν «προδοσία». Όπως και για τον οπαδό των Καβαλίερς όταν ο ΛεΜπρον πήγε στο Μαϊάμι και έκαιγαν τις φανέλες του. Όπως για τον οπαδό της Μπαρτσελόνα όταν ο Φίγκο πήγε στην Ρεάλ. Και όπως για εκατοντάδες παραδείγματα σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα αθλήματα.

Για τον οπαδό του Ολυμπιακού η επιλογή του Παπαπέτρου, που 5 χρόνια φόραγε την φανέλα των ερυθρολεύκων χωρίς μάλιστα να μπορέσει να είναι πρωταγωνιστής (με ελάχιστες εξαιρέσεις), να πάει στον «αιώνιο» αντίπαλο είναι «προδοσία». Είναι μια απολύτως λογική αντίδραση. Προφανώς αφήνοντας στην άκρη και αποδοκιμάζοντας τις ακραίες τοποθετήσεις.

Μην ψάχνουμε λοιπόν να αναλύσουμε γιατί αντιδρούν έτσι τώρα οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Εκτός αν θεωρούμε πως η σωστή αντίδραση θα ήταν να του πουν και μπράβο, και καλή επιτυχία στην νέα πρόκληση της καριέρας του. Ή να συγχαρούν τους αντιπάλους οπαδούς για την μεταγραφή όπως στην γνωστή διαφήμιση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ