Το μεγάλο στοίχημα του Δώνη

Το μεγάλο στοίχημα του Δώνη

Ο κόσμος βλέπει, διαβάζει, ακούει, καταλαβαίνει. Δεν τρέφει αυταπάτες. Δεν θα ζητήσει κανένας το πρωτάθλημα. Ούτε απαίτηση θα υπάρξει από αμούστακα παιδιά να γίνουν… Βαζέχα και Σισέ σε μία νύχτα. Θέλει ένα και μόνο πράγμα: να δει προσπάθεια, θέληση και ομάδα με αρχές.

Η ιστορία με την άρνηση του Γιώργου Δώνη να αναλάβει τη Ζάμαλεκ είναι η μία. Υπάρχουν κι άλλες, άλλες σοβαρές κι άλλες λιγότερο, που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Δώνης είχε – και απέρριψε – πέντε προτάσεις προκειμένου να έρθει στον Παναθηναϊκό.

Ναι, σε ένα ποδόσφαιρο άκρως επαγγελματικό, που οι περισσότεροι κοιτάζουν πρώτα τα χρήματα, ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός που βρίσκει έναν προπονητή ο οποίος ως ελεύθερος στην αγορά θα μπορούσε να υπογράψει κάπου και με περισσότερα και σίγουρα με καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ωστόσο προτίμησε να πάρει το ρίσκο του Παναθηναϊκού.

Και μάλιστα, ένας προπονητής που ξέρει πως κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός θα ήθελε άνθρωπο για τον πάγκο του, εκείνος θα ήταν πάντα υποψήφιος. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να περιμένει 1-2 χρόνια μέχρι ο Παναθηναϊκός αν επιστρέψει στην… κανονικότητα και να κάνει μετά το βήμα. Όμως ήταν ήδη πολλές οι φορές που φλέρταρε με τον πάγκο του και τούτη την ευκαιρία δεν ήθελε να την αφήσει να πάει χαμένη. Κι ας γνωρίζει πως το ρίσκο να δουλεύει με νεαρά παιδιά και να παίζει με τη θηλιά στον λαιμό, είναι ίσως το μεγαλύτερο που έχει πάρει στην καριέρα του.

Το μεγάλο στοίχημα του Δώνη είναι να φέρει τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Να τον «ψήσει» πως αξίζει τον κόπο να στηρίξει την προσπάθεια που θα γίνει. Να τον «ψήσει» πως θα περνάει ευχάριστα το δίωρό του στη Λεωφόρο, βλέποντας κανονικό ποδόσφαιρο. Βλέποντας μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Που ανεξάρτητα από το ποιος θα παίζει, τι ηλικία θα έχει και πόσο θα… κοστίζει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, το σύνολο θα είναι ελκυστικό στο μάτι.

Ο κόσμος βλέπει, διαβάζει, ακούει, καταλαβαίνει. Δεν τρέφει αυταπάτες. Δεν θα ζητήσει κανένας το πρωτάθλημα. Ούτε απαίτηση θα υπάρξει από αμούστακα παιδιά να γίνουν… Βαζέχα και Σισέ σε μία νύχτα. Θέλει ένα και μόνο πράγμα: να δει προσπάθεια, θέληση και ομάδα με αρχές. Αυτό είναι το στοίχημα του Δώνη, αυτό θα φροντίσει να χτίσει μέσα στο καλοκαίρι και να το παρουσιάσει τον χειμώνα.

Το έχει κάνει και στο παρελθόν, σε ομάδες που ήταν το «σκαλοπάτι» του Δώνη για να κάνει την καριέρα που ονειρεύεται. Στον Παναθηναϊκό το κίνητρό του είναι τεράστιο. Είναι η ομάδα του και στην ομάδα σου δίνεις πάντα παραπάνω κι απ’ αυτό που μπορείς να δώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ