Να μη σαρώνει, αλλά να ματώνει

Να μη σαρώνει, αλλά να ματώνει

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι πλέον κάτοικος ΟΑΚΑ και το «πρέπει» μπήκε ήδη στη ζωή του.

Να λοιπόν που ο μεγάλο deal του ελληνικού μεταγραφικού καλοκαιριού ολοκληρώθηκε με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να ντύνεται στα πράσινα.

Ο 24χρονος φόργουορντ επέλεξε να κάνει το μεγάλο άλμα και να φύγει από το ΣΕΦ ανηφορίζοντας για το ΟΑΚΑ. Ασφαλώς μια κίνηση που κανείς Ελληνας παίκτης δεν είχε κάνει απευθείας στο παρελθόν και δείχνει το πόσο αποφασισμένος ήταν για να αλλάξει περιβάλλον.

Δείχνει και το δυνατό του χαρακτήρα γνωρίζοντας πως αυτή η απόφαση θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Το τόλμησε ελπίζοντας να βρει στον Παναθηναϊκό όσα δεν μπορούσαν οι πειραιώτες να του εξασφαλίσουν.

Με την κίνηση αυτή ο Πασκουάλ έχει στα χέρια του έναν Ελληνα παίκτη, διεθνή, 24 ετών, με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, με φρεσκάδα, δύναμη, αλλά και πρόβλημα στο σουτ.

Ο Καταλανός είναι αλήθεια πως δουλεύει με τέτοιους παίκτες στο «3», αφού στη Μπαρτσελόνα είχε ζητήσει επιτακτικά και απέκτησε τον Κώστα Παπανικολάου.

Από εκεί και πέρα ενισχύεται σαφώς το ελληνικό στοιχείο στο ΟΑΚΑ, κάτι το οποίο αποτελούσε τεράστιο πρόβλημα τα τελευταία έξι χρόνια από τότε που εν μια νυκτί διαλύθηκε όλη η ομάδα και ο Παναθηναϊκός απέμεινε με ενάμιση παίκτη. Τον Διαμαντίδη και τον έτοιμο να αποσυρθεί Τσαρτσαρή.

Ναι διότι υπήρξαν σχετικά πρόσφατα τέτοιες στιγμές, τότε που κανείς δεν ήθελε να παίξει στον Παναθηναϊκό, που διαλυόταν, θα βολόδερνε, δεν θα πλήρωνε κανέναν, θα ήταν σκορποχώρι. Που διάφοροι έλεγαν: «Εγώ με προπονητή Πεδουλάκη; Ποτέ!». Τέλος πάντων. Παρακάτω…

Με την επικείμενη συμφωνία και με τον Νίκο Παππά το «τριφύλλι» θα έχει έξι Ελληνες πρώτης γραμμής (Καλάθης, Παππάς, Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Βουγιούκας) και θα δημιουργήσει έναν ισχυρό πυρήνα μέσα στα αποδυτήρια.

Όσο για τον Παπαπέτρου. Θα έχει ασφαλώς ένα διάστημα προσαρμογής, αλλά σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός κανείς δεν περιμένει κανέναν. Οι υποχρεώσεις είναι αμείλικτες και οι απαιτήσεις δεν κάνουν εκπτώσεις.

Δεν ξέρουμε πως το διαχειρίζονταν στον Ολυμπιακό. Δική τους είναι η ομάδα και κάνουν ο, τι καταλαβαίνουν.

Στο ΟΑΚΑ όμως υπάρχει το πρέπει. Υπάρχουν 6 και 7 χιλιάδες κόσμος με τον Κόροιβο και τον Κολοσσό Ρόδου που πηγαίνουν εκεί, είναι πιστοί και πρόθυμοι να στηρίξουν επειδή έχουν εμπιστοσύνη σε αυτούς που παίζουν.

Και μόνο γι’ αυτούς, δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο δουλειά, λίγα λόγια και πολλή προσπάθεια.

Όπως είπε βέβαια και ο Μπλατ: «Αυτό το κορμί δε γίνεται να μη σαρώνει στο γήπεδο». Στον Παναθηναϊκό δεν θα του ζητήσουν να… σαρώνει, αλλά να ματώνει.

ΥΓ. Και φυσικά το νούμερο 10 του Αργύρη τον περιμένει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ