Γιατί Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό;

Γιατί Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό;

Τι θα δώσει ο Σάσα, οι λόγοι που ήρθε στο λιμάνι για τους Ερυθρόλευκους και η περίπτωσή του που θυμίζει πολύ τον Παπαπέτρου.

Είχαμε πει ότι αναμένεται μία καυτή εβδομάδα. Η φυγή του Ιωάννη Παπαπέτρου από τον Ολυμπιακό, απευθείας ατόνησε το ελληνικό στοιχείο στους Πειραιώτες και παράλληλα τους ανάγκασε σε μία διαφορετική προσέγγιση σε κάθε στόχο της.

Το plan b είναι πάντα σχετικό. Στις ομάδες υπάρχουν οι ρόλοι, η χημεία, οι θέσεις, το πώς θέλει το τεχνικό τιμ να την στήσει, το μέλλον της εκτός από το παρόν της.

Το ότι έφυγε ο 24χρονος φόργουορντ, ανάγκασε τους Ερυθρόλευκους στο εξής δίλλημα.

Τριάρι με παρόν αλλά όχι μέλλον (Περπέρογλου) ή τεσσάρι που να έχει και παρόν αλλά πάνω από όλα μέλλον (Βεζένκοφ); Το σενάριο των 7 ξένων αυτήν την στιγμή έχει παραμεριστεί, ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη Έλληνα με ρόλο. Ο Σάσα λοιπόν έπειτα από μία κακή σεζόν στην Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα χρειαζόταν το «σπίτι» που θα φιλοξενήσει τα όνειρά του.

Η υπόθεσή του θυμίζει λίγο αυτή του Παπαπέτρου. Απόσταση με τον προπονητή του, παραγκωνισμός, απογοήτευση, επιστροφή στα παρκέ, πρόοδος και στο τέλος έξοδος.

Γιατί τώρα Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό και τι μπορεί να προσφέρει; Περιφερειακό σουτ, παιχνίδι από μέση απόσταση, ενέργεια και όρεξη για καθιέρωση. Η περσινή χρονιά του μπορεί να είναι ευεργετική για τους Ερυθρόλευκους. Έρχεται στον Πειραιά για να δείξει και να προσφέρει και όχι για να βρει απλά ένα συμβόλαιο.

Ο Μπλατ παραμέρισε το γεγονός πως δεν είναι αθλητικός, γνωρίζει πως είναι αναγκαίο σε αυτές τις ομάδες και βάσει των οικονομικών δυσκολιών οι γηγενείς παίκτες και του αρέσει το γεγονός πως ο Βεζένκοφ προσφέρει σκορ από την περιφέρεια. Φέτος δεν έπαιξε πολύ στην Ευρωλίγκα, όμως είχε 7 παιχνίδια στην ισπανική λίγκα που ξεπέρασε τους 10 πόντους.

Με την Μπασκόνια είχε 19 πόντους σε 28 λεπτά, με την Μούρθια 11 πόντους σε 29 λεπτά, με την Γκραν Κανάρια 14 πόντους σε 23 λεπτά, με την Μπέτις 17 πόντους σε 22 λεπτά, με την Ανδόρα 11 πόντους σε 19 λεπτά, με την Μπέτις και πάλι 13 πόντους σε 17 λεπτά και με την Χιπουσκόα 12 πόντους σε 26 λεπτά. Το σημαντικότερο όλων; Σε 32 ματς είχε 21/49 τρίποντα με 15 λεπτά μέσο όρο!

Είναι κάτι που έψαχνε στο τεσσάρι του, ο Πρίντεζης θα έχει ένα στήριγμα εκεί, την ώρα που ο Δημήτρης Αγραβάνης πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και ετοιμάζεται για την επιστροφή του.

Με τρεις πάουερ φόργουορντ θα πορευτεί ο Ολυμπιακός και με τον ΛεΝτέι να ξέρει αυτήν την θέση και να μπορεί να βοηθήσει εκεί εάν χρειαστεί.

Οσο για τα υπόλοιπα; Θα το δείξει η ιστορία..

ΥΓ1 Τόσο καιρό ακούγαμε «Πάρτε τον Σάσα. Μην τον χάσουμε», τώρα βλέπουμε «ποιος Σάσα». Αθάνατα social media και ξερολίαση.. Τι να πεις. Όπως λένε άνθρωποι που τον ξέρουν καλά, εκτός από το σουτ του, ο Μπλατ θα εντυπωσιαστεί με τον χαρακτήρα του και το μπασκετικό του IQ.

ΥΓ2 Η υπόθεση Χένρι δεν έχει τελειώσει ουσιαστικά. Ο Αμερικανός πραγματοποιεί ένα φοβερό Summer League και έχει συγκεντρώσει πολλά βλέμματα επάνω του δικαίως. Είναι παίκτης που θέλει ο Μπλατ, όμως οι χειρισμοί του μάνατζέρ του ήταν γελοίοι και ικανοί να ανατινάξουν στον αέρα τη συμφωνία. Ο παίκτης δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια θα είναι η επόμενη στάση της καριέρας του.

ΥΓ3 Ωραία η κίνηση του Λάνγκφορντ στον Παναθηναϊκό. Τον ανεβάζει επίπεδο, βρίσκει pure scorer και του δίνει την άνεση να έχει έναν παίκτη που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να «εκτελέσει» τον αντίπαλο. Ερωτηματικό το πόσο αντέχει. Και το πώς θα μπορέσει να βρει χημεία με τον Καλάθη, όντας ένα παικτης που θέλει την μπάλα υπερβολικά στα χέρια του.

ΥΓ4 Επιμένω πως ο Ολυμπιακός κοιτάει περιπτώσεις ψηλών για τη ρακέτα του. Γράψαμε για επαφές με την Ζαλγκίρις για τον Ντέιβις. Εχει κάποιες μέρες ακόμα για να δει τι θα γίνει με τον Μιλουτίνοφ, οπότε πρέπει να έχει καλυμμένα τα νώτα του εάν στραβώσει και φύγει. Συν τα λεφτά που θα πάρει με το buy out του. Οπότε μπορεί και να κάνει υπέρβαση…

ΥΓ5 Κάποια στιγμή θα διαβάζατε ασταμάτητα ονόματα. Τώρα με Μπλατ, τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά και οι πληροφορίες ελάχιστες. Καλό και για εμάς που δεν έχουμε το… πρήξιμο και την γκρίνια.

ΥΓ6 Σταματήστε να κρίνετε πριν δείτε κάποιον να αγωνίζεται. Το παρκέ είναι ο καθρέφτης όλων..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ