Ολυμπιακός : Τα «δώρα» από Σίλβα και Μπέντο στον Μαρτίνς!

Ολυμπιακός : Τα «δώρα» από Σίλβα και Μπέντο στον Μαρτίνς!

Οι συμπατριώτες και προκάτοχοί του έχουν φανερώσει τον «χάρτη επιβίωσης» στον νέο προπονητή του Ολυμπιακού!

Θα αρχίσει να μοντάρει την ενδεκάδα του ο Πέδρο Μαρτίνες στα φιλικά που θα γίνουν σε αυτήν τη φάση σε Βέλγιο και Ολλανδία. Έξι ματς θα δώσει μέχρι το τέλος του μήνα ο Ολυμπιακός, ενώ θα υπάρχει και η πρόβα τζενεράλε με την Λεγανές, την 1η Αυγούστου, στο Καραϊσκάκη, πριν από τη διαδικασία των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε αυτό το στάδιο είναι γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει περισσότερα «εργαλεία» στη διάθεσή του και περιμένει κι άλλα. Πρώτα από όλα θα δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που πρόλαβε μόλις ένα ημίχρονο από την προηγούμενη εκδοχή στο Ζέεφελντ.

Δεν έχουμε δει μαζί τον Λάζαρο με τον Φορτούνη που ξεκίνησαν πρώτοι τις προπονήσεις για τη νέα χρονιά, ενώ στην απέναντι άκρη θα βρίσκεται και ο Ντανιέλ Ποντένσε, για τον οποίο υπάρχουν μόνον κολακευτικά λόγια από όλους. Θα μπει και ο Ανσαριφάρντ (ή ο… αντικαταστάτης του, ο Κούκα), συνεπώς στην επίθεση θα υπάρξουν αρκετές όσο και σοβαρές διαφοροποιήσεις.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στον άξονα, όπου επί του παρόντος αναζητούνται οι παίκτες για το «6» και το «8», ενώ θα υπάρχουν και «φρέσκοι» στόπερ, καθώς μετά τον Μιράντα φοράει τα ερυθρόλευκα και ο Μεριά. Κάπου εδώ ολοκληρώνεται ο… πρώτος γύρος των μεταγραφικών κινήσεων και στη συνέχεια για να υπάρξει «πρόσθεση» θα πρέπει να έχει προηγηθεί «αφαίρεση».

Από όσα έχουμε καταλάβει μέχρι τώρα ο Μαρτίνς δεν είναι ο προπονητής που βασίζεται στα ονόματα των παικτών, αλλά προέχει για αυτόν η (σκληρή) δουλειά για το σύνολο. Για αυτό και δεν αναφέρεται ιδιαίτερα στο κομμάτι των μεταγραφών, καθώς γνωρίζει ότι αυτές οι ιστορίες αφορούν πρωτίστως κάποιους άλλους, μέχρι να του φέρουν τους παίκτες στο γήπεδο.

Γενικώς, οι Πορτογάλοι είναι προπονητές που κοιτάνε τη δουλειά τους και προσπαθούν να επιβιώσουν με αυτήν. Δεν έχουν περάσει και λίγοι από τον ερυθρόλευκο πάγκο τα τελευταία χρόνια, συνεπώς μας το έχουν δώσει το στίγμα τους. Οι πιο πρόσφατοι μάλιστα έχουν αφήσει και κάποια… δώρα για τον συμπατριώτη τους, ο οποίος όπως δείχνουν οι κινήσεις του φροντίζει να τα επεξεργάζεται. Ο Μάρκο Σίλβα για παράδειγμα είχε σε εκτίμηση τον Ανδρέα Μπουχαλάκη τον οποίο τον προόριζε για βασικό, αλλά του προέκυψε ο τραυματισμός του στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, στο οποίο μάλιστα είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Κρητικός μέσος είναι τώρα στη διάθεση του Μαρτίνς, όπως και ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος ήρθε στην επιφάνεια στα ματς κυπέλλου από τον Σίλβα και τώρα επιστρέφει στο Ρέντη (όπως και ο «Μπούχα») μετά από μία σεζόν γεμάτη διακρίσεις στην Ολλανδία.

Και ο Πάουλο Μπέντο όμως έβαλε πολλούς νέους στην ομάδα. Ο Ρέτσος είναι βέβαια στην Γερμανία, όμως ο Μαρτίνς συνάντησε τον Νικολάου και τον Ανδρούτσο, ενώ υπάρχει μπροστά του και η ενδιαφέρουσα περίπτωση του Μάριο Βρουσάι. Ο Ολυμπιακός έτσι κι αλλιώς είναι ομάδα γεμάτη προκλήσεις και ο Πέδρο Μαρτίνς προφανώς και θα ήθελε να έχει την ίδια επιτυχία με τους προκατόχους και συμπατριώτες του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ