Η μαγκιά του Μαρτίνς και το άγγιγμα του Γκερέρο

Η μαγκιά του Μαρτίνς και το άγγιγμα του Γκερέρο

Είναι μεγάλη υπόθεση για ένα νέο προπονητή να αδιαφορεί για τις ανούσιες εντυπώσεις των φιλικών και να επικεντρώνεται στην ουσία όπως κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός . Όπως μεγάλη υπόθεση για έναν επιθετικό είναι να σκοράρει ακατάπαυστα και ας είναι και σε φιλικά παιχνίδια…

Είναι δύσκολο το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό. Καλοκαίρι επανεκκίνησης για τους Πειραιώτες, δημιουργίας μιας ομάδας από την αρχή, με νέο προπονητή, πολλούς νέους παίκτες και νέα ποδοσφαιρική φιλοσοφία για να πετύχει ξανά κάτι μεγάλο.

Η προετοιμασία θα αποτελέσει την βάση για την επιτυχία μέσα στην σεζόν. Μια προετοιμασία που κυλά σύμφωνα με τα «θέλω» του Πέδρο Μαρτίνς, με συνεχείς «ενέσεις» στο υλικό της ομάδας βάση πλάνου το οποίο τηρείται ευλαβικά έως τώρα.

Τα φιλικά ματς, όπως αυτό που έδωσε χθες ο Ολυμπιακός απέναντι στην Σιντ Τρούιντεν που ετοιμάζεται για την έναρξη του πρωταθλήματος στο Βέλγιο. Τα φιλικά αυτά αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον προπονητή, να δει πράγματα από όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεση του.

Αν τα αντιμετωπίσεις ως ευκαιρία για εντυπώσεις τότε ο κίνδυνος ελλοχεύει. Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει ξεκάθαρα να αδιαφορεί για τις καλοκαιρινές εντυπώσεις. Για τις μεγάλες εμφανίσεις και τις μεγάλες νίκες στα φιλικά που δεν έχουν την παραμικρή σημασία.

Ο Πορτογάλος έβαλε στο πιο δυνατό φιλικό έως τώρα να παίξουν στο μεγαλύτερο διάστημα παίκτες που είτε δεν είναι στην πρώτη γραμμή είτε δεν θα είναι σύντομα στο ρόστερ της ομάδας. Ήθελε προφανώς να δει στα δύσκολα ποδοσφαιριστές που χρειάζεται σύντομα να πάρει μια απόφαση.

Για τους Φορτούνη, Λάζαρο και Γκερέρο για παράδειγμα που μπήκαν στο τελευταίο 15λεπτο και άλλαξαν την ροή του αγώνα προφανώς και έχει αποφασίσει και γνωρίζει πόσο πολύ θα στηριχθεί πάνω τους.

Η μαγκιά του Μαρτίνς είναι πως αντιμετωπίζει την προετοιμασία ως προετοιμασία και τα φιλικά ως φιλικά! Μην νομίζετε πως το κάνουν όλοι οι προπονητές αυτό. Στο πρόσφατο παρελθόν στον Ολυμπιακό είχαμε εντελώς διαφορετικά παραδείγματα.

Δεν επιδιώκω να… αποθεώσω τον Μαρτίνς. Θα τον δούμε στα επίσημα ματς, στην πορεία της σεζόν και θα τον κρίνουμε. Έχει δύσκολο έργο ο Πορτογάλος και το γνωρίζει πολύ καλά. Όμως δείχνει να μην επηρεάζεται στο ελάχιστο από την δεδομένη πίεση που υπάρχει, μια πίεση που πάντα υπάρχει στον Ολυμπιακό.

Στα τρία επόμενα φιλικά του Ολυμπιακού στις Κάτω Χώρες με Γκενκ (21/7), Αϊντχόβεν (24/7) και Γκεζτέπε (26/7) είναι δεδομένο πως θα δούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα από τον Πορτογάλο.

Είναι το διάστημα άλλωστε που θα επιδιώξει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από τα βασικά του πλάνα. Και εκεί λογικά θα είναι αντίστροφα τα πράγματα, μεγαλύτερη συμμετοχή οι παίκτες πρώτης γραμμής, μικρότερη οι υπόλοιποι.

Βήμα-βήμα πηγαίνει ο Πορτογάλος ώστε να έχει όσο το δυνατόν πιο έτοιμη την ομάδα του για τα επίσημα ματς του Αυγούστου. Εκεί που η ουσία είναι απαραίτητη και πάει μαζί με τις εντυπώσεις.

Ξέχωρα από την μαγκιά του Μαρτίνς υπάρχει και το άγγιγμα του Γκερέρο που μέχρι τώρα είναι δίκαια ο MVP της προετοιμασίας. Θα πει κανείς και τι έγινε; Στα φιλικά δεν μετρούν τα γκολ προφανώς.

Μετρούν όμως για την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή που ήρθε σε μια νέα ομάδα και με το… καλημέρα κάνει αίσθηση. Η δουλειά του Γκερέρο είναι τα γκολ και μέχρι τώρα το έχει κάνει και με το παραπάνω.

Και όσο σκοράρει τόσο ανεβαίνει στα ύψη η ψυχολογία του έχοντας βρει ήδη «χημεία» με Φορτούνη και Λάζαρο που είναι δεδομένο πως θα συνυπάρξουν ουκ ολίγες φορές στα επίσημα ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ