Παϊρόζ, φορ και στόπερ δεν μπορούν να περιμένουν

Παϊρόζ, φορ και στόπερ δεν μπορούν να περιμένουν

Ο Ταϊλανδός εφόσον είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρει την ΠΑΕ, μπορεί να ξεκινήσει την επένδυσή του με την ενίσχυση της ομάδας.

Έναν φορ οπωσδήποτε θέλει ο Παναθηναϊκός κι έναν ακόμα στόπερ μετά την απόκτηση του Αχιλλέα Πούγγουρα. Στην επίθεση θα είναι και η μοναδική επιλογή άνω των 23 ετών που έχει δικαίωμα να κάνει το «τριφύλλι».

Στις υπόλοιπες θέσεις πρέπει να ψάξει και να πάρει ελληνόπουλα κάτω των 23 ετών. Όλοι έχουν αντιληφθεί τη δυσκολία να βρεθούν σχετικά έτοιμοι παίκτες σε αυτή την ηλικία. Ο Πούγγουρας έχει μόνο μία γεμάτη σεζόν στην καριέρα του με τη Βέροια (22 ματς).

Ο Παντελάκης που είναι στη λίστα έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία. Σαφώς… έτοιμος θεωρείται ο Πραξιτέλης Βούρος, αλλά οι Νταμπίζας, Δώνης τον έχουν ξεχάσει, διότι είναι αδύνατον να ξεπεραστεί το θέμα με τη ρήτρα που του έχει βάλει ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση μετακίνησής του σε άλλον ελληνικό σύλλογο.

Γίνεται αντιληπτό επίσης ότι με αρκετά νέα παιδιά από την Ακαδημία και κάποιους φερέλπιδες, όπως οι Καμπετσής, Ρεγκάκος, Χατζηθεοδωρίδης, Σιφναίος, ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να φτιάχνει και ομάδα μίας χρήσης… Το έχουμε αναφέρει ξανά και οφείλουμε να το ξεκαθαρίσουμε.

Δεν γνωρίζει κανείς πόσα απ’ αυτά τα παιδιά θα εξελιχθούν και θα δείξουν ότι αξίζουν να σταθούν στον Παναθηναϊκό. Αν, όμως, ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και οι πλούσιοι συνεργάτες του, πάρουν στα χέρια τους τον σύλλογο, σαφώς και να θελήσουν να τον ενισχύσουν με πιο έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες τον επόμενο χρόνο, που δεν θα υπάρχουν περιορισμοί (δεν κάνουμε κουβέντα για την άδεια με νέο ιδιοκτήτη…).

Το επόμενο καλοκαίρι, όμως, αργεί. Τώρα είναι το θέμα τι γίνεται. Και τι ρόστερ μπορεί να διαμορφωθεί, ώστε να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για να εκτίσει ο Παναθηναϊκός την ποινή. Ξεκινώντας, μάλιστα, από το -6. Είναι απαραίτητο ο Παναθηναϊκός να βρει έναν φορ που θεωρητικά –διότι στο γήπεδο αποδεικνύονται όλοι – του δίνει δέκα γκολ.

Με τις αποχωρήσεις του Βιγιαφάνιες τον Γενάρη και των Λουντ, Λουτσιάνο, Μολίνς τώρα, ο Παναθηναϊκός έχασε 16 από τα 30 γκολ που έβαλε πέρσι (συν κάποια των Χίλιεμαρκ, Μολέντο, Τσάβες).

Στον επιθετικό δεν χωράει λάθος. Είναι υποχρέωση να βγει πετυχημένη η μεταγραφή. Όλα αυτά φυσικά στα χαρτιά. Αλλά όταν έχεις μεγαλύτερο μπάτζετ, περιορίζεις σε έναν βαθμό το ρίσκο. Αυξάνεις τις επιλογές σου και σε αριθμό και σε ποιότητα.

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του Αλαφούζου, αναφέρουν ότι στη συνάντηση με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ συζητήθηκε κι αυτό το θέμα κι αν μπορεί να συνδράμει για να ανέβει το διαθέσιμο ποσό για τον επιθετικό. Ο Πιεμπονγκσάντ φέρεται να συναίνεσε.

Σίγουρα θα μίλησε με τον γιο του Πιτ που βρέθηκε στο «Afas Stadium» για να δει το φιλικό με την Αλκμάαρ. Δεν θα ανακάλυψε κι αυτός την Αμερική παρατηρώντας τις αδυναμίες της ομάδας.

Από το ρεπορτάζ, λοιπόν, αλλά κι από τα γεγονότα (ο Πιτ δεν πήγε στο γήπεδο να περάσει η ώρα του) προκύπτει ότι θα έχουμε αλλαγή ιδιοκτησιακού. Αλλά όχι άμεσα. Προς το τέλος Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι ο Αλαφούζος έδωσε διορία έως τις 23 του επόμενου μήνα, για τη συμμετοχή στην ΑΜΚ νέων επενδυτών. Αν θα πάει λίγο πίσω η ημερομηνία δεν πειράζει. Το θέμα είναι να μπουν χρήματα. Αλλά πειράζει τον φορ, τον στόπερ και τους Δώνη, Νταμπίζα… Δεν μπορούν όλοι αυτοί να περιμένουν έως τότε.

Ο Πιεμπονγκσάντ οφείλει να ξεκινήσει την επένδυσή του λίγο νωρίτερα. Εστω να συνδράμουν με τις γνώσεις τους και τις άκρες τους οι μεγαλοατζέντηδες, με τους οποίους συνεργάζεται, Πίνι Ζαχάβι και Φάλι Ραμαντάνι. Κι ο Αβραάμ Γκραντ.

Ακόμα και στον στόπερ, άλλο να είσαι αναποφάσιστος για τον Παντελάκη κι άλλο να γνωρίζεις ότι έχεις ένα ποσό στην τσέπη σου για να το δώσεις στον Αστέρα (να ξεχρεώσεις και για τον Κουρμπέλη) για να πάρεις τον σαφώς ταλαντούχο και πιο έτοιμο Πασαλίδη.

Στο φινάλε ο Ταϊλανδός την επένδυσή του θα αρχίσει να προστατεύει. Δεν νοείται να μην βγει Ευρώπη τη νέα περίοδο η ομάδα. Είναι υποχρέωση όλων να δώσουν τα απαραίτητα εφόδια στον Δώνη.

Τον Γενάρη που λογικά θα υπάρχει Πιεμπονγκσάντ θα υπάρχει δυνατότητα να διορθωθούν ορισμένες ατέλειες (θα επιτρέπεται ένας Έλληνας άνω των 23 ετών και απεριόριστοι Έλληνες κάτω των 23). Αλλά τότε ίσως έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ