Ο Νικ Καλάθης ανάμεσα  σε «Διαμαντίδη»- «Δομάζο»!

Ο Νικ Καλάθης ανάμεσα σε «Διαμαντίδη»- «Δομάζο»!

Κλασικός παίκτης-ηγέτης «ομάδας», ο Ελληνοαμερικανός. Είναι «αρχηγός» για τους άλλους, όχι για το εγώ του και ο δεύτερος σημαντικός λόγος, που το «τριφύλλι» από την Πέμπτη βράδυ κινείται γύρω από τον λαμπρό αστέρα του «Εξάστερου» και ο αστέρας γύρω από το «τριφύλλι»

ΟΛΟΣ ο Παναθηναϊκός στον αστερισμό του Νικ Καλάθη! Το επακόλουθο από την έναστρη «πράσινη» μπασκετική βραδιά στην Κωνσταντινούπολη, όπου εναντίον της Εφές «έκανε εφέ» ο Ελληνοαμερικανός , με το ξυρισμένο κεφάλι σαν το φεγγάρι…

ΗΤΑΝ από τα πιο απαραίτητα, να ξεπηδήσει μια εκτυφλωτική αγωνιστική προσωπικότητα σε αυτή την δύσκολη εποχή, που διέρχεται ο μεγάλος σύλλογος , τον οποίο δεν διαχωρίζουμε σε όσα και τα φύλλα του συμβόλου του (τριφύλλι) , δηλαδή σε μπασκετικό, ποδοσφαιρικό, ερασιτέχνη. Τον βλέπουμε ως ένα , ενιαίο, όπως ακριβώς τον αισθάνονται και τον ζουν οι οπαδοί του , εκείνοι, που πηγαίνουν σε οποιοδήποτε γήπεδο αγωνίζεται ομάδα, η οποία εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό.

ΟΙ «ΤΡΙΦΥΛΛΟΙ» χρειαζόντουσαν οπωσδήποτε, σε τούτες εδώ τις ημέρες, ένα ήρωα. Τους προσφέρθηκε ο Νικ Καλάθης , από την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα. Γιατί θέλουν με κάτι άλλο σημαντικό γεγονός – χαρούμενο γεγονός – να καλύψουν το πνιγηρό «λασπόνερο», που αφήνει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας , το αποψιλωμένο «βουνό Πατέρα» (συμπτωματική οποιαδήποτε συνωνυμία)…Οι Παναθηναϊκοί υποφέρουν , για την ταπείνωση τους, από το οικονομικό χάος και την ακυβερνησία της ΠΑΕ, με τις γνωστές όποιες επιπτώσεις στα αγωνιστικά της ποδοσφαιρικής ομάδας , όταν αυτή βγαίνει από το καβούκι της.

Ο ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ ίσως και να διογκώθηκε, ως παικτικό μέγεθος, με βάση την απόδοση του, κατά της Ανατολού Εφές , και με τον ίδιο να την προσμετρά, ως την καλύτερη, ως τώρα, στην καριέρα του. Η διόγκωση, όμως είναι απόλυτα κατανοητή, για τον πρώτο λόγο, που σημειώσαμε ήδη, δηλαδή την κατεπείγουσα ψυχολογική ανάγκη, για την αντιμετώπιση του « έκτακτου δελτίου καιρού» , που προβλέπει επιδείνωση, μετά τον «εμφύλιο» παλαίμαχων και του διοικητικού Βασίλη Κωνσταντίνου. Κακοκαιρία, επίσης μετά και τη μία ,ύστερα από τη άλλη, προσφυγές, που κάνουν πρώην παίκτες, με τους Τελάντερ και Πέτριτς να αντικαθιστούν τον κατ΄ αρχάς Ταυλαρίδη, που τώρα καταλάγιασε.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ σημαντικός λόγος, που το «τριφύλλι» από την Πέμπτη βράδυ κινείται γύρω από τον λαμπρό αστέρα του «Εξάστερου» και ο αστέρας γύρω από το «τριφύλλι», είναι ο πόθος όλων των Παναθηναϊκών να είναι οι τυχεροί, που αυτοί πρώτοι θα γνωρίσουν «τον διάδοχο του Δημήτρη Διαμαντίδη»! Ο πόθος, που γίνεται υστερία, όπως κάποτε οι «πράσινοι» ποδοσφαιρικοί αγωνιούσαν και «διψούσαν» για να ήταν εκείνοι, που θα υποδεχόντουσαν , αλλά και θα φώναζαν το «άξιος», για «τον διάδοχο του Μίμη Δομάζου»! Η ιστορία έχει γράψει, αν τελικά υπήρξε διάδοχος «του στρατηγού» ή τα μετέπειτα «10άρια» της ομάδας έμειναν κατά ένα ή δύο άστρα λιγότερα στις «επωμίδες» της αγωνιστικής φανέλας τους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ επαναλαμβάνεται τώρα στον Παναθηναϊκό. Με την διαφορά, πως η λαχτάρα και η αναζήτηση αφορούν στη μπασκετική ομάδα. Στο ποιος θα είναι ο επόμενος «νέος Διαμαντίδης» (Δημήτρης κι αυτός, όπως ο Δομάζος…)! Αν είναι ο Νικ Καλάθης, που διαθέτει σπουδαία ηγετικά προσόντα . Με βασική φροντίδα του (κατά πώς του ζητάει και ο ατακαδόρος Νίκος Παππάς) «να ταΐσει» τους συμπαίκτες του…Και όχι να βάλει μπροστά του «το πιάτο», για να χορτάσει πρώτα και κύρια εκείνος , ενώ οι άλλοι ας περιμένουν όρθιοι, για ασίστ- σερβίρισμα…

ΚΛΑΣΙΚΟΣ παίκτης-ηγέτης «ομάδας», ο Ελληνοαμερικανός. Είναι «αρχηγός» για τους άλλους, όχι για το εγώ του. Όπως ήταν και ο Διαμαντίδης. Από εκεί και πέρα, για τα ειδικότερα αγωνιστικά συστατικά του γηγενή και του ομογενή θα μιλήσουν οι σπέσιαλ επαΐοντες , αλλά και ο χρόνος. Ο τελευταίος θα βάλει την υπογραφή του, κατά τον απολογισμό για τα πεπραγμένα. Και αφού θα έχει θερμοπαρακαλέσει, ο υπομονετικός χρόνος, όλο τον Παναθηναϊκό, όπως και τους μπασκετικούς περιγραφείς- σχολιαστές , να μη βιάζονται…Όχι , πως αυτό ,δηλαδή το «να μη βιάζονται», έχει την παραμικρή αιχμή για το «πράσινο» ντελίριο, που ξέσπασε και είναι σε πλήρη εξέλιξη κι έξαρση, για τον εκπορθητή της Ανατολού, το Νικ Καλάθη! Καλώς γίνεται, το έχουμε ανάγκη όλοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ