ΑΕΚ: «Κλειδί» η νοοτροπία

ΑΕΚ: «Κλειδί» η νοοτροπία

Το αρνητικό σερί που πρέπει να «σπάσει» και τα «θέλω» που θα πρέπει να δείξει η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή στη Λεωφόρο.

Το ματς της Κυριακής έχει για την ΑΕΚ μια ξεχωριστή σημασία. Είναι σαφέστατα κάτι περισσότερο από ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αφού η Ένωση πηγαίνει στη Λεωφόρο με στόχο να αποδείξει ξανά, πως φέτος εκείνη δίνει το τέμπο στο πρωτάθλημα. Παίρνοντας τη νίκη και περιμένοντας τη Δευτέρα να δει αν θα εξακολουθήσει να έχει συγκάτοικο στην κορυφή. Με κέρδος, πέρα από τους τρεις βαθμούς, μια τεράστια ψυχολογική ώθηση. Που ειδικά τώρα, μετά και τη νέα «αναποδιά» με τον Γιόχανσον, τη χρειάζεται.

Η προϊστορία στη Λεωφόρο δεν είναι σίγουρα καλή για την ΑΕΚ. Όμως ίσως είναι η ώρα να αλλάξει αυτό. Είναι σαφέστατα ευκαιρία για την ΑΕΚ το ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια κατάσταση που το αγωνιστικό, περνά σε δεύτερο πλάνο. Μιας και τα προβλήματα των «πράσινων» είναι τεράστια και ενδεχομένως ανυπέρβλητα. Και η ΑΕΚ οφείλει αυτό να το εκμεταλλευτεί αγωνιστικά. Χωρίς, σε καμία των περιπτώσεων, να υποτιμήσει την ομάδα του Ουζουνίδη, που εντός έδρας, είναι πραγματικά πολύ δυνατή.

«Κλειδί» για την εξέλιξη και ενδεχομένως την κατάληξη του ματς, εκτιμώ πως είναι το πώς θα «διαβάσει» το παιχνίδι ο Χιμένεθ. Το τι τακτική θα επιλέξει στο χορτάρι, με τι προσανατολισμούς θα παρατάξει την ΑΕΚ και ποιο πλάνο θα ακολουθήσει. Όχι σε επίπεδο διάταξης, μιας και αυτή εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι 3-5-2. Ούτε σε επίπεδο προσώπων, όπου πέραν της επιλογής του Τσιγκρίνσκι, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη που να μπορεί να αλλάξει την «λογική» ενδεκάδα.

Το βασικό ζητούμενο, είναι η νοοτροπία. Αν δηλαδή, αυτή θα αφορά το να ελέγξει η ΑΕΚ το ματς και να κυνηγήσει τη νίκη από την αρχή ή να παραταχθεί με πιο αμυντικογενείς προσανατολισμούς. Δείχνοντας πως βασική πρόθεση, είναι να μην χάσει. Κάτι που ακόμα, παραμένει ένα ερωτηματικό.

Αυτό το στοιχείο εν πολλοίς, θα κρίνει και το πώς θα κυλήσει το παιχνίδι της Λεωφόρου. Στην οποία, όποτε η Ένωση μπήκε με μια πιο… συντηρητική «οπτική», το πλήρωσε. Αποτυγχάνοντας να φύγει από το συγκεκριμένο γήπεδο με το «τρίποντο».

Μένει να φανεί λοιπόν, αν ήρθε η ώρα αυτό το αρνητικό σερί στην έδρα του Παναθηναϊκού, σταματήσει. Με την ΑΕΚ να παίρνει πολλά περισσότερα σε αυτό το σενάριο, από τους τρεις βαθμούς και την «μοναξιά» στην κορυφή του πίνακα. Kάτι που είναι εκτιμώ στο χέρι της να συμβεί. Αρκεί, να το διεκδικήσει αγωνιστικά. Δείχνοντας από το πρώτο λεπτό, τον… λόγο που βρίσκεται στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ