Ολυμπιακός : Το εντός έδρας ματς και οι προβληματισμοί του Μαρτίνς…

Ολυμπιακός : Το εντός έδρας ματς και οι προβληματισμοί του Μαρτίνς…

Θα προτιμούσα το πρώτο ματς να ήταν στην Ελβετία. Εκεί ο Μαρτίνς δεν θα είχε λόγους να πρεσάρει ψηλά ώστε να πνίξει τον αντίπαλο. Θα έπαιζε προφανώς πιο συγκρατημένα με στόχο να μην αιφνιδιαστεί και να πάρει αποτέλεσμα που θα του ανοίγει το δρόμο για να σφραγίσει την πρόκριση εδώ. Στις 9 Αυγούστου είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει τη νίκη.

Να βάλουμε κάτω στεγνά τα δεδομένα: Ολυμπιακός και Λουκέρνη τερμάτισαν τρίτοι στα πρωταθλήματα τους. Το ελβετικό είναι δωδέκατο στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, το ελληνικό δέκατο πέμπτο και καταϊδρωμένο. Σε πρώτη ανάγνωση λοιπόν δεν προκύπτει διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτή αρχίζουμε να την ψάχνουμε μιλώντας για τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του Ολυμπιακού σε αντίθεση με τις ανύπαρκτες της Λουκέρνης που παίζει στους προκριματικούς του Γιουρόπα και στην συνέχεια αποχαιρετά.

Ας το δούμε τώρα πιο αναλυτικά. Η Λουκέρνη θα έρθει στο Φάληρο έχοντας δώσει ήδη τρεις αγώνες πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι θα την υποδεχτούν έχοντας παίξει μόνο φιλικά. Σπουδαία ομάδα δεν έχουν οι Ελβετοί. Πούλησαν φέτος τον τερματοφύλακα τους και έναν καλό Bόσνιο χαφ.

Σπουδαία ομάδα δεν έχει ούτε ο Ολυμπιακός. Προς το παρών τουλάχιστον. Έχει ένα άθροισμα νεοφερμένων (κυρίως) και παλιότερων παικτών που ο Μαρτίνς προσπαθεί να το κάνει συμπαγές σύνολο. Από τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις μέχρι τώρα φαίνεται πως είναι μακρύς ο δρόμος . Εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβει μέσα σε δέκα εφτά μέρες που απομένουν.

Στην θεωρεία ο Ολυμπιακός είναι επικρατέστερος για την πρόκριση. Οτιδήποτε πέρα από αυτή την θεωρητική διαπίστωση είναι υπερβολή που ενδεχομένως οδηγήσει σε εφησυχασμό. Για μια καλή κλήρωση πρόκειται και τίποτα παραπάνω. Όταν σου έχουν κάνει χουνέρι μια Μπερ Σεβά κι έχεις δεινοπαθήσει από μια Αρούκα δεν δικαιούσαι να αισιοδοξείς απεριόριστα. Να προετοιμάζεσαι πρέπει και να προβληματίζεσαι.

Θα προτιμούσα το πρώτο ματς να ήταν στην Ελβετία. Εκεί ο Μαρτίνς δεν θα είχε λόγους να πρεσάρει ψηλά ώστε να πνίξει τον αντίπαλο. Θα έπαιζε προφανώς πιο συγκρατημένα με στόχο να μην αιφνιδιαστεί και να πάρει αποτέλεσμα που θα του ανοίγει το δρόμο για να σφραγίσει την πρόκριση εδώ. Στις 9 Αυγούστου είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει τη νίκη. Μέχρι τώρα, για να το πετύχει αυτό βγάζει την ομάδα του να πιέζει μπροστά.

Άσχετα με την επιθετική αποτελεσματικότητα γεγονός είναι ότι η ομάδα έχει αργές επιστροφές και η άμυνά της μπάζει όταν αναγκάζεται να βγαίνει είκοσι και είκοσι πέντε μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Το σύστημα είναι ωραίο στο μάτι αλλά εγκυμονεί κινδύνους. Και μην θεωρήσει κανείς ότι μέσα σε δυο βδομάδες, που θα πάει, θα το αφομοιώσουν οι παίκτες. Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα.

Να έχουν βελτιωμένη φυσική κατάσταση και να είναι τακτικοί στις επιστροφές τους γίνεται. Να είναι πιο γρήγοροι δεν γίνεται. Ούτε να βρεθούν άλλοι, να ενσωματωθούν σε χρόνο ρεκόρ και να παίξουν γίνεται. Επομένως ο Πέτρο Μαρτίνς θα βρεθεί σε δίλημμα. Όχι τότε, παραμονές του αγώνα, αλλά από τώρα. Να εξακολουθεί να διδάσκει στους παίκτες του όσα τους διδάσκει μέχρι τώρα ή να διαφοροποιήσει την επιθετική τακτική του για να περιορίσει τις πιθανότητες να γίνει της… Γκενκ. Από τον τρόπο που θα παρατάξει την ομάδα στα επόμενα φιλικά θα καταλάβουμε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ