Το μήνυμα του Μαρτίνς είναι ξεκάθαρο

Το μήνυμα του Μαρτίνς είναι ξεκάθαρο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε στα ατομικά λάθη που έκαναν οι παίκτες του και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Τέτοια λάθη απαγορεύονται. Είναι θέμα συγκέντρωσης και ο Πορτογάλος δεν θέλει να αδικείται η συνολική εικόνα της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός αδίκησε πρώτα απ’ όλα τον εαυτό του στο χθεσινό φιλικό με την Αϊντχόφεν, στο πιο δυνατό μέχρι στιγμής τεστ της προετοιμασίας του. Κι αυτό γιατί ήταν καλός απέναντι στην ολλανδική ομάδα για σχεδόν 70 λεπτά. Το θέμα όμως είναι πως δέχθηκε τέσσερα γκολ σε έντεκα λεπτά κι αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και δεν έχει να κάνει με το σκορ. Έχουμε πει πολλές φορές πως οι προπονητές δεν κοιτούν τα σκορ στα παιχνίδια της προετοιμασίας. Κοιτάζουν το μοντάρισμα της ομάδας τους, αυτό είναι που μετράει, αυτό είναι το σημαντικό.

Το μείζον λοιπόν για τον Μαρτίνς δεν είναι το σκορ αλλά τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του. Γιατί μιλάμε για ατομικά λάθη που έχουν να κάνουν με έλλειψη συγκέντρωσης όπως στην φάση του πρώτου γκολ με τον Ποντένσε αλλά ειδικότερα με το λάθος του Σισέ στην φάση του τέταρτου γκολ της Αϊντχόφεν. Και η αλήθεια είναι πως ο Μαρτίνς δεν μπορούσε να πιστέψει τα ατομικά λάθη που είδε.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα και ο Πορτογάλος αναμένεται να μιλήσει στους παίκτες του μετά την απογευματινή προπόνηση, εστιάζοντας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Γιατί είναι κρίμα να πληρώνει ο Ολυμπιακός τέτοια λάθη και όπως είπε και ο Μαρτίνς, απαγορεύεται να γίνονται αυτά που έγιναν στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού.

Από την άλλη πλευρά πάντως οφείλει να σταθεί κάποιος και στην εικόνα που έβγαλε στο ματς ο Ολυμπιακός για σχεδόν εβδομήντα λεπτά. Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν στάθηκαν καλά απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα. Οι πειραιώτες είχαν συνοχή, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα σε ότι αφορά την αμυντική τους λειτουργία και παράλληλα έδειξαν να είναι σε καλό επίπεδο σε ότι αφορά τις δυνάμεις.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός είχε και καλές φάσεις για να σκοράρει με αποκορύφωμα το δοκάρι του Βούκοβιτς, αλλά στο τέλος δεν έλλειψαν τα λάθη. Υπήρχαν όμως και καλά στοιχεία για περίπου εβδομήντα λεπτά και ο Μαρτίνς είδε και πράγματα που σίγουρα τον ικανοποίησαν ενόψει τις συνέχειας.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν στις 9 Αυγούστου, δηλαδή σε 15 μέρες κι αυτό σημαίνει πως ο Μαρτίνς έχει αρκετές μέρες στην διάθεση του για να εστιάσει σε ζητήματα που θεωρεί σημαντικά. Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι πως οι ερυθρόλευκοι έδειξαν καλά στοιχεία για περισσότερο από μια ώρα απέναντι στην Αϊντχόφεν, αλλά η εικόνα αυτή χάλασε με τα ατομικά λάθη στο φινάλε.

Είναι όμως λάθη τα οποία διορθώνονται κι αυτό είναι το ενθαρρυντικό ενόψει της συνέχειας. Λάθη όπως αυτό του Σισέ για παράδειγμα στο τελευταίο γκολ δεν μπορούν να αποφευχθούν από κανέναν προπονητή. Δεν είναι θέμα δουλειάς αλλά ατομικής συγκέντρωσης και γι’ αυτό άλλωστε αναμένεται να μιλήσει στους παίκτες ο προπονητής του Ολυμπιακού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ