Ένας ανταγωνιστικός Άρης κόντρα στο μομέντουμ και τις συγκυρίες

Ένας ανταγωνιστικός Άρης κόντρα στο μομέντουμ και τις συγκυρίες

Οι κιτρινόμαυροι χτίζονται χωρίς έσοδα, κινήσεις μαρτυρούν ρίσκο Καρυπίδη, αλλά και διάθεση να... κόψει δρόμο για την κορυφή.

Η αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ προκαλεί μια έκτακτη οικονομική δυσκολία στον Άρη και θέλω να την επισημάνω. Nα υπογραμμίσω, ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης, δέχτηκε άμεσα τη μη διεξαγωγή του ματς και την παραχώρηση των εσόδων από αυτό, όταν θα γίνει. Tο κάνω γιατί μου άρεσε ότι δε βγήκε να πουλήσει μεγαλείο ψυχής.

Θέλω να εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται ότι: Ο Άρης χωρίς έσοδα, έκανε πολλές και καλές μεταγραφές. Τουλάχιστον σε επίπεδο βιογραφικών παικτών, δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να πει ότι οι κίτρινοι ψώνισαν από το πανέρι.

Και αφού ήδη αποκτήθηκαν παίκτες όπως ο ποιοτικός Ντιγκινί, ο Ματέο Γκαρσία που ήδη δείχνει στοιχεία σπουδαίου εξτρέμ, ο Μπάσα, παίκτης με ηγετικό ρόλο σε δυο καλά Ιταλικά κλαμπ και πρώην αρχηγός της εθνικής του, υλοποιήθηκαν οι εισηγήσεις του προπονητή για τους παίκτες που ο ίδιος υπέδειξε από τη χώρα του, γίνεται και προσπάθεια για το κάτι παραπάνω.

Ο Εβάντρο, είναι παίκτης με ατομικά χαρακτηριστικά που δε συναντάς στα ελληνικά κλαμπ. Αν τον συζητούσε άλλη ομάδα θα ήταν στα τοπ ονόματα του καλοκαιριού.

Ο Άρης άλλαξε επίπεδο, ακριβώς την εποχή που… δεν κινείται φράγκο, εισερχόμενο. Ούτε τηλεοπτικό έχει. Και τα διαρκείας που πούλησε δεν είναι αντάξια της δυναμικής του κόσμου και του κλαμπ.

Μετρήστε, λοιπόν, τώρα μετά από όλα τα παραπάνω, πόσο ακριβά είναι αυτά τα έσοδα που προκάλεσε η -αυτονόητη μπροστά στα γεγονότα που συγκλονίζουν τη χώρα – αναβολή του προγραμματισμένου φιλικού με την ΑΕΚ:
Πρόχειρα και με πολύ μετριοπάθεια: Τα μισά εισιτήρια να είχαν πουληθεί, θα ήταν δώδεκα χιλιάδες. Να βάλουμε 15 ευρώ μέσο όρο; Σύνολο 180 χιλιάδες.

Από όλον αυτό τον κόσμο που θα ερχόταν στο γήπεδο, να υπολογίσουμε (μόλις) 500 Αρειανούς από την επαρχία που θα συνδύαζαν το φιλικό με αγορά διαρκείας; Να πούμε, 150 ευρώ μέσο όρο τιμής; Σύνολο 75 χιλιάδες.

Από την εμπορική δραστηριότητα του αγώνα, στη μπουτίκ της ΠΑΕ και στους χώρους εστίασης, να υπολογίσουμε ότι κάθε ένας από τους Αρειανούς θα άφηνε από… τρία ευρώ, σε κάποιο από τα ταμεία; Για μια φανέλα, κάποιο άλλο επίσημο είδος ή κάτι από ένα κυλικείο; Να άλλες 36 χιλιάδες.

Όλα μαζί; Σχεδόν 300 χιλιάρικα είσπραξη, στην -μάλλον πολύ- απαισιόδοξη υπόθεση εργασίας. Λάβετε υπόψιν σας ότι το ποσό, θα μπορούσε να αποτελεί ποσοστό από 15 ως 20% του ετήσιου τηλεοπτικού συμβολαίου της ομάδας.

Μπορεί να μην συμφωνώ με κάποιους χειρισμούς του Καρυπίδη, μπορεί να έχω ασκήσει κριτική σε αποφάσεις του και προφανώς μπορεί το επόμενο διάστημα να τοποθετηθώ και πάλι με επικριτικά επιχειρήματα για κάτι, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τη θέλησή του αυτό το καλοκαίρι. Την πρόθεσή του, ακόμη και κόντρα στο οικονομικό μομέντουμ, να φτιάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα και να βελτιώσει τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις όσο περισσότερο μπορεί.

Και για την ώρα δεν έχει τη βοήθεια που θα περίμενε: Τηλεοπτικό δεν έκλεισε ακόμη, τα διαρκείας δεν κινήθηκαν στην ίδια γραμμή με τη θετική υποδοχή των ονομάτων των νέων παικτών, αλλά και το μόνο υποσχόμενο άμεσα έσοδα γεγονός, πριν η ομάδα φύγει στην Ολλανδία, το φιλικό με την ΑΕΚ δεν θα γίνει υπό κανονικές συνθήκες. Το πρόλαβε η τραγική συγκυρία των πυρκαγιών στην Αττική και όταν πραγματοποιηθεί δεν θα αφήσει κανένα όφελος στην ΠΑΕ Άρης, καθώς ένα κλαμπ σαν τον Άρη δε θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να προσφέρει στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Δεν ξέρω αν η σεζόν θα κυλήσει ομαλά οικονομικά, είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων, κυρίως κατά τη γνώμη μου συνάρτηση της αποτελεσματικότητας της ίδιας της ομάδας. Ξέρω μόνο ότι αν σε κάποια πράγματα είχε λιγότερη καχυποψία απέναντί του ή ήταν και λίγο πιο τυχερός, ο Άρης θα μπορούσε με έναν αριθμό 5 χιλιάδων διαρκείας αυτή την εποχή και ένα δυο καλά εισπρακτικά φιλικά πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, να βρίσκεται σε μια εξαιρετική θέση.

Πιθανολογώ ότι στο σενάριο αυτό, η μεταγραφή του Αυγούστου θα ήταν… από το πάνω-πάνω ράφι, γιατί, ξαναλέω: Δεν ξέρω πώς θα πάει το κλαμπ και αναγνωρίζω ότι κάνει επιλογές με παραδοχές που συνιστούν ρίσκο, αλλά ότι θέλει να κόψει δρόμο προς την κορυφή, το βλέπω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ