Ο αξιόπιστος φορ και το 50% ο μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού

Ο αξιόπιστος φορ και το 50% ο μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού

Οι μισοί από τους νεαρούς να αποδειχθούν πετυχημένες μεταγραφές, αλλά και ν’ αποδειχθεί ικανότατος ο φορ που θα έρθει, θα είναι ευτυχισμένοι στο «τριφύλλι».

Από τη μία υπάρχει η άποψη, το κλισέ ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Η άλλη άποψη λέει ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Στο ποδόσφαιρο και γενικά στη ζωή όταν υπάρχει χρήμα έχεις και πληθώρα επιλογών. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυστυχία στην παρούσα φάση ούτε χρήμα να διαθέτει ούτε επιλογές να μην μπορεί να κάνει. Ακόμα κι αν είχε. Εδώ, βέβαια, να επισημάνουμε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος χρήμα διαθέτει, απλώς δεν θέλει να βάλει άλλα. Δικαίωμά του. Αυτός κάνει κουμάντο στην τσέπη του. Απλώς με τα λάθη του διόγκωσε το χρέος αντί να το μειώσει. Άρα, έχει και υποχρεώσεις. Προς τον σύλλογο, την ιστορία του, τον κόσμο του και φυσικά στους υπαλλήλους. Παίκτες, προπονητές, γιατρούς φυσιοθεραπευτές και στα γραφεία.

Όπως και να έχει, ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης δεν έχουν στα χέρια τους το μπάτζετ που θα ήθελαν. Εξαιτίας του περιορισμού, μάλιστα, είναι αναγκασμένοι να κοιτούν για Έλληνες κάτω των 23 ετών. Το πρόβλημα διογκώνεται, διότι όταν δεν έχουν χρήμα στη διάθεσή τους, δεν μπορούν να κυνηγήσουν ταλέντα από την εγχώρια αγορά που να είναι δεσμευμένα. Για παράδειγμα, τώρα δεν μπορούν ν’ απευθυνθούν στον Αστέρα Τρίπολης και να πουν «θέλουμε τον Πασαλίδη ή τον Κυριακόπουλο. Ή πακέτο και τους δύο». Κι οποιονδήποτε από άλλη ελληνική ομάδα.

Ουσιαστικά αναζητούν λαχεία. Όχι, ότι ο Πασαλίδης ή κάθε μεταγραφή δεν είναι λαχείο. Ένας παίκτης που έχει αποδείξει σε κάποιες ομάδες ότι είναι καλός, μπορεί σε μία άλλη να μην… κολλήσει. Κάθε μεταγραφή είναι λαχείο. Απλώς το χρήμα σου εξασφαλίζει προοπτική. Όχι, εγγύηση. Ο Παναθηναϊκός είναι τώρα υποχρεωμένος να κινηθεί για παίκτες ελεύθερους. Ή που δεν υπολογίζονται ιδιαίτερα στις ομάδες τους. Τον Γενάρη, πάλι θα μπορεί ν’ αποκτήσει μόνο Έλληνες (έναν άνω των 23 ετών κι απεριόριστους κάτω των 23), αλλά τότε λογικά θα υπάρχει Πιεμπονγκσάντ και Ρέστης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι Νταμπίζας, Δώνης, βέβαια, γνώριζαν εξαρχής ότι θα έχουν δύσκολο έργο. Απέκτησαν τον Σιφναίο που έπαιξε πέρσι στην Ινδία, τον Πούγγουρα που δεν υπολογιζόταν στον ΠΑΟΚ, τον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος δεν ήταν στις πρώτες επιλογές της Μπρέντφορντ, έρχεται από τον Κισσαμικό ο Παντελάκης και δοκιμάζεται ο ελεύθερος από τη Λωζάννη Ρεγκάκος κι ο Χαντζάρας που πέρσι ήταν στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Είναι επίσης πιθανό να αποκτηθεί ο Καμπετσής που είναι στους Νέους της Ντόρτμουντ. Το έχουμε επισημάνει ξανά. Σε έναν πλούσιο Παναθηναϊκό ενδεχομένως ούτε ένα απ’ αυτά τα παιδιά να μην απασχολούσε.

Αυτό σημαίνει πολλά, ωστόσο, μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα. Διότι πολύ απλά όλοι στον αγωνιστικό χώρο κρίνονται. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και ο 49χρονος τεχνικός θα είναι ευτυχισμένοι αν από τα μικρά παιδιά που έρθουν έχουν επιτυχία 50%. Εδώ πολλές ομάδες που έχουν χρήμα κι αυτό το ποσοστό επιτυχίας δύσκολα το πιάνουν. Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά ήρθαν με μηδενικό κόστος. Οπότε αν αποδώσουν ο Παναθηναϊκός θα είναι κερδισμένος. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον φέρουν και χρήμα, τότε θα είναι το απόλυτο κέρδος.

Στην ηλικία που βρίσκονται για παράδειγμα οι Πούγγουρας, Παντελάκης (23), Σιφναίος (22), Χατζηθεοδωρίδης, Ρεγκάκος (21), όποιος αποδειχθεί λαβράκι θα έχει η ομάδα παίκτη για πολλά χρόνια. Και τη δυνατότητα να ενισχύει και την Εθνική. Όταν, άλλωστε, δεν έχεις παίκτες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπορεί ν’ ανέβει η αξία ενός παίκτη. Το πρώτο που θα αναρωτηθεί ένας ξένος είναι «γιατί δεν βρίσκεται στην Εθνική του; Άρα, υπάρχουν και καλύτεροι»…

Στον φορ άνω των 23 ετών, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να κάνει λάθος. Γι’ αυτό και δύσκολα θα υπάρξει εξέλιξη μέχρι τις 10 Αυγούστου. Ο Βούλγαρος με ιταλική υπηκοότητα και ύψος 1.90 Αντρέι Γκαλαμπίνοφ, αρέσει σε Δώνη, Νταμπίζα, αλλά ακόμα δεν θεωρείται ο εκλεκτός. Αυτός που έχουν πει «πάμε να τον πάρουμε». Εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις, προσπαθούν να μειώσουν κάθε ρίσκο και όπως αναφέραμε γύρω στις 10 Αυγούστου θα ξεκινήσει η τελική επίθεση για τον φορ. Αν στη συγκεκριμένη θέση πετύχουν στην επιλογή τους οι «πράσινοι» και δείξουν ότι μπορούν να σταθούν στον σύλλογο έστω οι μισοί νέοι που έχουν αποκτήσει και θ’ αποκτήσουν, τότε δεν μπορούν να ζητήσουν τίποτα περισσότερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ