Παναθηναϊκός : Ντεσόν το… ανοιχτήρι

Παναθηναϊκός : Ντεσόν το… ανοιχτήρι

Ο Πασκουάλ έψαχνε τεσσάρι με σουτ για να μην «ταμπουρώνονται» στη ρακέτα οι αντίπαλες άμυνες και το βρήκε.

Οι μεταγραφικές κινήσεις ολοκληρώθηκαν, το ρόστερ συγκροτήθηκε και πλέον όλα θα φανούν στο παρκέ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε τον Ντεσόν Τόμας για να καλύψει τη θέση του πάουερ φόργουορντ θέλοντας να βάλει στην ομάδα του έναν παίκτη που θα έχει κύριο προσόν την ευστοχία από την περιφέρεια.

Έτσι όπως έχει δομηθεί ο Παναθηναϊκός χωρίς αξιόπιστο περιφερειακό σουτ θα έχει πρόβλημα με τις άμυνες που θα κλείνουν μέσα στη ρακέτα και θα «ταμπουρώνονται».

Συνεπώς ο Καταλανός αναζητούσε έναν παίκτη που κατά βάση θα έχει καλό ποσοστό από την περιφέρεια, ώστε να «ανοίγει» τις αντίπαλες άμυνες και να δημιουργεί χώρους για τα γκαρντ και τους σέντερ.

Ο Οκάρο Ουάιτ ήταν ο βασικός στόχος. Είχαν γίνει επαφές, είχε τεθεί το οικονομικό πλαίσιο, αλλά η υπόθεση του ΝΒΑ δεν ήταν ξεκάθαρο πως θα τελείωνε νωρίς.

Ακόμα κι αν τελείωνε, κανείς δεν εγγυόταν πως ο Αμερικανός δεν θα έμπαινε σε διαδικασία… πλειστηριασμού και εκεί ο Παναθηναϊκός- πλέον- δεν είναι σε θέση να παίξει στα ίσια. Οι προϋπολογισμοί των παρελθόντων ετών δεν υπάρχουν πια και οι κινήσεις γίνονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές ειδικά στο οικονομικό κομμάτι.

Έτσι κι αλλιώς με την υπόθεση του Καλάθη η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε την υπέρβαση προσφέροντας ένα τεράστιο ποσό για να τον κρατήσει.

Ο Παναθηναϊκός κινδύνευε να βρεθεί στα μέσα Αυγούστου έχοντας χάσει τη «μάχη» για τον Ουάιτ, αλλά και άλλες περιπτώσεις παικτών που προφανώς και δεν θα περίμεναν καρτερικά πότε θα τελείωναν οι πράσινοι με τον Αμερικανό και το Κλίβελαντ.

Ο Πασκουάλ αποφάσισε να κάνει μια επιλογή με το λιγότερο δυνατό ρίσκο. Να πάρει έναν παίκτη που τον γνωρίζει καλά από την κοινή τους θητεία στη Μπαρτσελόνα και κυρίως διαθέτει 42,5 μ.ο. στα τρίποντα στους αγώνες της Ευρωλίγκας.

Προφανώς και έχει προβλήματα, όπως στην άμυνα και τα ριμπάουντ. Ωστόσο ο Καταλανός θεωρεί πως θα καλύψει αυτές τις αδυναμίες από την αθλητικότητα που διαθέτουν οι υπόλοιποι παίκτες της πεντάδας, αλλά και τη συλλογική προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι Σίνγκλετον ούτε στα θετικά του, ούτε στα αρνητικά του…

Οσο για την παραμονή του Λοτζέσκι ήταν μια λογική εξέλιξη. Ο Αμερικανός διαθέτει σούπερ αξιόπιστο σουτ με ποσοστό 45%, θα μείνει δεύτερη σεζόν στην ομάδα και βέβαια στον Παναθηναϊκό ευελπιστούν πως δεν θα έχει πολλά προβλήματα τραυματισμού.

Ο Μάρκους Ντένμον δεν είναι έτοιμος να παίξει στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός κινδύνευε να πέσει ξανά στην… παγίδα με τον Αμερικανό να πετάει στα ματς της Α1 και να τον ψάχνουν Πέμπτη και Παρασκευή.

Εκανε το σωστό αναζητώντας νέες προκλήσεις στην καριέρα του και παράλληλα βοηθώντας τους πράσινους να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στην περιφέρειά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ