Λαχείο, ενόψει της Πρωτοχρονιάς, στον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο!

Λαχείο, ενόψει της Πρωτοχρονιάς, στον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο!

Τυχερός ο Καλογερόπουλος, γιατί είναι ο μοναδικός διαιτητής ο οποίος οδεύει για να διευθύνει ένα από τα πιο παραδοσιακά ντέρμπι, δίχως να ασχολείται κανένας από τους ενδιαφερόμενους, μαζί του.

ΑΠΟ τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις, για το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή με τον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο. Με τον διαιτητή του ντέρμπι Παναθηναϊκού- ΑΕΚ.

 Ο ΔΙΕΘΝΗΣ  Αθηναίος διεκδικεί το έπαθλο του διαιτητή, που ορίστηκε για ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της αγωνιστικής σεζόν και όμως δεν ακούστηκε λέξη,  ότι είναι ανεπιθύμητος από τη μία ή την άλλη ομάδα! Σαν να πηγαίνουν στην σέντρα της Λεωφόρου, οι «πράσινοι» και οι «κιτρινόμαυροι», …χωρίς να χρειάζονται  διαιτητή! 

Η ΕΞΗΓΗΣΗ βέβαια είναι, πως και οι δύο αντίπαλοι έχουν εμπιστοσύνη στον αστυνομικό. Δεν έχουν παράπονο από τον τρόπο, που έχει παίξει τουλάχιστο σε αγώνες τους, κατά την περσινή σεζόν. Με τον Παναθηναϊκό να έχει κατακτήσει τη μεγάλη νίκη , στην Τούμπα , σ΄ εκείνο το ματς, που ο Ιβάν Σαββίδης απείλησε, ότι θα στείλει τον Καλογερόπουλο στο σπίτι του. Η δε ΑΕΚ να έχει πάει καλά σε δύσκολα , ιδιαίτερα με τον Ολυμπιακό, ο οποίος με την σειρά του τον έχει στη μπούκα  του κανονιού, όπως το αφεντικό της Τούμπας.

ΤΥΧΕΡΟΣ , λοιπόν, ο Καλογερόπουλος, γιατί είναι ο μοναδικός διαιτητής , ο οποίος οδεύει για να διευθύνει ένα από τα πιο παραδοσιακά ντέρμπι και με τις ομάδες να έχουν απόλυτη ανάγκη από τους βαθμούς, δίχως να ασχολείται κανένας, από τους ενδιαφερόμενους, μαζί του.

Κάτι παρόμοιο δεν έχει καταγραφεί τουλάχιστο στα τελευταία δύο-τρία πρωταθλήματα. Κανόνας ή αλλιώς κακή νοοτροπία των Ελλήνων, που αποτελούν τον  κόσμο του ποδοσφαίρου, ότι  από τον διαιτητή  ξεκινούν κατά πολύ νωρίτερα (ημέρα Τετάρτη) , με περισσότερη πρεμούρα και μουρμούρα  ακόμη και από το ποια θα είναι η ενδεκάδα , την οποία θα παρατάξουν οι προπονητές.

ΛΑΧΕΙΟ (ενόψει Πρωτοχρονιάς)  για τον Καλογερόπουλο αυτή η πλήρης αποδοχή, που του προσφέρουν οι ΠΑΟ και ΑΕΚ. Είναι το τέλειο, για τον ίδιο, ώστε να μπει στη Λεωφόρο με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία  και με την καλύτερη το δυνατό ψυχολογία. Ας αναλογιστεί το  τι άκουσαν και διάβασαν, τι  υπέφεραν συνάδελφοι του, πριν από ντέρμπι , πού διεξήχθησαν κατά τις 10 προηγούμενες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκα.

Έτσι με αυτό για πυξίδα να βρει τον αγωνιστικό προσανατολισμό του, στο πάρα πολύ ιδιαίτερο και για τις δύο ομάδες αθηναϊκό ντέρμπι. Το λαχείο, που του έδωσαν – με την άψογη συμπεριφορά τους – το «τριφύλλι» και ο «δικέφαλος αετός», από αυτόν εξαρτάται να το εξαργυρώσει με επιτυχία. Γνωρίζει, άλλωστε, ο πολύ έμπειρος  διαιτητής και πολύ έξυπνος άνθρωπος, ότι η εμφάνιση του αυτή θα περάσει από μικροσκόπια (πληθυντικός)!

Είτε μέσω της έκθεσης του Ευβοιώτη παρατηρητή, Χαράλαμπου Καρατζά, είτε μέσω των υπευθύνων της ΚΕΔ, ο Αθηναίος  θα κριθεί όσο πιο αυστηρά. Πηγαίνει στη Λεωφόρο , ενώ υπάρχει προδιάθεση, από διαιτητικούς κύκλους , για «να του κοντύνουν τα πόδια» και «να του κόψουν τον βήχα». Ότι έχει πολλές αντιπάθειες ,ακόμη και μέσα από τον πατρικό του Σύνδεσμό, των Αθηναίων, το γνωρίζει.

Εξ’ άλλου ως καλός αστυνομικός… θα έχει και τις κατάλληλες πηγές, για να μαθαίνει τις  πληροφορίες , ότι πίσω από την πλάτη του ακονίζονται μαχαίρια. Ο πρόεδρος του ΣΔΑ, Παναγιώτης Βαρούχας, είναι ένας από τους ιδανικούς, που μπορεί να μιλήσει για τα «εσωτερικά ρεύματα», που κυκλοφορούν με αρνητική προδιάθεση κατά του  Καλογερόπουλου.

ΑΡΑ όση ικανοποίηση θα πρέπει να έχει αισθανθεί ο διεθνής διαιτητής, για «την λευκή επιταγή», που του έχουν παραδώσει οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, άλλη τόση πρέπει να είναι  η προσοχή του, για τις παγίδες, που υπάρχουν κάτω από το παχύ χορτάρι. Είναι πολύ κομβικό, για την περαιτέρω καριέρα του , η χρονική  στιγμή, που ορίστηκε σε ένα παιχνίδι, που είναι και θέμα «λεπτομερειών» για το πώς θα αποδώσει.

Αντίστροφα ανάλογα, από την στάση των δύο μονομάχων, είναι η διάθεση όσων μεταφορικά βρίσκονται «πίσω από τις κάμερες». Αν το δεύτερο προκαλεί άγχος, στον  Καλογερόπουλο, κόντρα στην άνεση, από την «πρασινο-κίτρινη» αποδοχή του, τότε πιθανό από τον λόφο του Λυκαβηττού να κυλήσουν νερά και χώμα, «όπως» από το βουνό Πατέρα, κατά της Μάντρας και της Νέας Περάμου!

Επίλογος (με κάτι διαφορετικό από τα περί τον Καλογερόπουλο, στο ντέρμπι της Λεωφόρου): Είδαμε το Τρίκαλα- ΟΦΗ 0-0. Απογοήτευση για την κρητική ομάδα, η οποία είναι , μαζί με τον Άρη, τα πιο ισχυρά φαβορί για την άνοδο. Τελικές ενέργειες 9(5)- 1(0) στο α΄ημίχρονο, συνολικά 15 (8)- 4(0)! Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ούτε μία (!) τελική προς τη αντίπαλη εστία…

Όση κι αν ήταν η σκοπιμότητα, για το «καλός ο ένας βαθμός, σε έδρα όπως των Τρικάλων», όμως για μια ομάδα, που έχει αναδείξει Νίκο Μαχλά, Γιάννη Αναστασίου και είχε προπονητή την Ολλανδό προφέσορα Ευγένιο Γκέραρντ , δεν επιτρέπεται να παρουσιάζει τέτοιο στατιστικό. Την προηγούμενη αγωνιστική ο ΟΦΗ να πετυχαίνει 6 γκολ , στο Ηράκλειο, και στην πρώτη δύσκολη έξοδο του να χρεώνεται με τόσα πολλά μηδενικά; Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι από τους πιο φανατικούς προπονητές της θεωρίας «της αμύνης τα παιδιά». Αλλά χρέος του να υπολογίζει, ότι ο  ΟΦΗ «βλέπει» προς την κορυφή του Ψηλορείτη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ