Των  «φρονίμων τα παιδιά» που θα μείνουν νηστικά

Των «φρονίμων τα παιδιά» που θα μείνουν νηστικά

Και να ήθελε ο Καρυπίδης να υπογράψει συμβόλαιο με το «ΕΨΙΛΟΝ» θα είχε αξεπέραστο πρόβλημα με τους οπαδούς του Αρη που προτιμούν να καταπιούν ένα μαγκάλι κάρβουνα παρά να «χρηματοδοτηθούν» από τον ιδιοκτήτη του «αιώνιου εχθρού» Ιβάν Σαββίδη.

Tων «φρονίμων τα παιδιά» δεν κατοικούν εκεί που είναι η διεύθυνση της Σούπερ Λίγκας. Δεν κατοικούν στην συγκεκριμένη διεύθυνση εδώ και πολύ καιρό. Κάμποσους μήνες. Από τότε που εν χορώ απέρριψαν την πρόταση του συνδρομητικού καναλιού για επέκταση της συνεργασίας τους στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης με μείωση αποδοχών κατά περίπου ενάμιση εκατομμύριο.

Είναι να απορείς πως το σκέφτηκαν. Αναφέρομαι κυρίως στις ομάδες εκείνες που δεν είχαν και το ήξεραν κάποια αξιόλογη πραμάτεια να πουλήσουν και τους έσωζε η κεντρική διαχείριση. Τώρα ψάχνουν χωρίς να βρίσκουν τηλεοπτική στέγη και οδηγούν το πρωτάθλημα σε αναβολή.

Εκτιμώ απεριόριστα τις διπλωματικές διατυπώσεις του νέου προέδρου της Λίγκας κυρίου Μπαταγιάννη και την θεσμική του προσπάθεια να κρατήσει ενωμένο τον συνεταιρισμό που όταν ανέλαβε ήταν έτοιμος να διαλυθεί. Η ουσία του προβλήματος όμως παραμένει: Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος που ήταν σύμφωνα με τον προγραμματισμό να γίνει σήμερα, αναβλήθηκε.

Την ανέβαλαν επί της ουσίας εκείνες οι ΠΑΕ που παραμένουν τηλεοπτικά άστεγες. Υλοποιώντας την δέσμευση-απειλή τους πως δεν θα υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος αν δεν ρουν τηλεοπτική στέγη. Το είπαν και το έκαναν αφήνοντας πλέον ελάχιστα περιθώρια να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 15 Αυγούστου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Επειδή αυτή την χρονιά δεν υπάρχουν μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων, πρόβλημα με πιεστικά χρονοδιαγράμματα δεν υπάρχει. Ποιος όμως μπορεί να είναι βέβαιος ότι ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε τόσους μήνες θα λυθεί μέσα σε λίγες μέρες. Θεωρητικά υπάρχουν προτάσεις για την τηλεοπτική στέγαση των ομάδων. Πρακτικά δεν υπάρχουν συμβόλαια.

Και να ήθελε ο Καρυπίδης να υπογράψει συμβόλαιο με το «ΕΨΙΛΟΝ» θα είχε αξεπέραστο πρόβλημα με τους οπαδούς του Αρη που προτιμούν να καταπιούν ένα μαγκάλι κάρβουνα παρά να «χρηματοδοτηθούν» από τον ιδιοκτήτη του «αιώνιου εχθρού» Ιβάν Σαββίδη. Πέρα όμως από τις ακραίες αντιδράσεις των οπαδών του Αρη, να διασώζονται τηλεοπτικά οι άστεγες ομάδες με λεφτά του ιδιοκτήτη μιας εκ των ομάδων που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, μπάζει νερά.

Γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Και κάτι ακόμα: θα δεχτεί ο Ιβάν Σαββίδης να δώσει στον μεγάλο του αντίπαλο Γιάννη Αλαφούζο, που ακόμα είναι ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, το κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες που πιθανά να απαιτηθεί για λόγους εμπορικότητας του τριφυλλιού;

Αυτά είναι θέματα δισεπίλυτα που δεν μπαίνουν κάτω από τα χαλί επειδή ακούγεται πως κάποια στιγμή μπορεί να φτάσει και άλλη πρόταση από άλλα κανάλια. Όλα αυτά βέβαια ενώ υπάρχει η ανομολόγητη ελπίδα να βρεθεί μια λύση με την πρόταση Βασιλειάδη και να μπουν και πάλι στο τραπέζι τα λεφτά της ΕΡΤ που έχει υποσχεθεί ο υφυπουργός.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι περίπλοκη. Θα γίνει μάλιστα ακόμα πιο μπερδεμένη όταν κληθεί η ΕΠΟ να αποφασίσει πόσες ομάδες και με ποιο τρόπο θα ανέβουν από την Φουτμπολίγκ στην Σούπερ Λίγκα αφού οι δυο Λίγκες μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να καταλήξουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ