Η πίεση στη Βασιλεία, η πίστη στον ΠΑΟΚ

Η πίεση στη Βασιλεία, η πίστη στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει στα ίσια τη Βασιλεία και φυσικά μπορεί να την αποκλείσει.

Φτάνοντας στη Βασιλεία από το μεσημέρι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον ελβετικό καύσωνα, ο οποίος δε γνωρίζαμε ότι υπάρχει ως έννοια. Κι όμως υπάρχει! Βρήκαμε αφόρητη ζέστη, λες και είμαστε κατακαλόκαιρο στην Ελλάδα.

Εξίσου αφόρητη είναι και η ακρίβεια στην Ελβετία καθώς ακόμη και στα McDonald’s χρειάζονται περίπου 20 ευρώ το άτομο!

Συγκεκριμένα για δύο Big Mac, ένα Mc Chicken και ένα Double Cheese, δύο πατάτες και ένα αναψυκτικό πληρώσαμε 38 ελβετικά φράγκα, δηλαδή περίπου 34 ευρώ!

Ωραία πόλη η Βασιλεία, εντυπωσιακό το γήπεδο της ομάδας, το Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ (με εμπορικό κέντρο μπροστά και όλες τις ανέσεις των μεγάλων ευρωπαϊκών γηπέδων τριγύρω) αλλά μεγάλες και οι προσδοκίες που υπάρχουν για τον σύλλογο, σύμφωνα με τις πορείες που έχει κάνει στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια.

Η πίεση στην ομάδα της Βασιλείας είναι μεγάλη. Από τον κόσμο, από τα ΜΜΕ, από τη διοίκηση… Από όλους! Ο Άλεξ Φράι είναι υπηρεσιακός προπονητής, που πήρε τη θέση του Ραφαέλ Βικί μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1, αλλά φαίνεται ότι έχει ημερομηνία λήξης καθώς η ομάδα του ψάχνει τον επόμενο. Άλλωστε δεν είναι κάτοχος πτυχίου προπονητικής UEFA Pro και έτσι μπορεί να καθίσει στον πάγκο της Βασιλείας έως 20 μέρες σύμφωνα με τους ελβετικούς κανονισμούς! Υπάρχει λύση με τον βοηθό του, ο οποίος μπορεί να δηλώνεται αυτός, εφόσον αποφασιστεί να μείνει ο Φράι, αλλά η Βασιλεία ψάχνει κάποιον πιο έμπειρο και καταξιωμένο τεχνικό, όπως πχ Μαρσέλ Κόλερ.

Από τις δηλώσεις του Φράι πάντως φάνηκε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση και απαιτήσεις, με προτεραιότητα την ευρωπαϊκή πρόκριση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πάντως εμφανίστηκε μετρημένος και κουμπωμένος, χωρίς να πει μεγάλα λόγια, διότι και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι ο Δικέφαλος είναι ιδιαίτερα αξιόλογος αντίπαλος και έχει και το πλεονέκτημα της νίκης με 2-1 από το ματς της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει τη Βασιλεία στα ίσια και μπορεί να την αποκλείσει. Χωρίς έπαρση, αλλά με αυτοπεποίθηση, χωρίς φόβο αλλά με πίστη όλοι πιστεύουν στην πρόκριση.

Ο Δικέφαλος πρέπει να κάνει το παιχνίδι του και να εκμεταλλευτεί την πίεση που έχει πάνω της η Βασιλεία. Ξέρω ότι ο Λουτσέσκου δε θα κατεβάσει την ομάδα για να κρατήσει το 2-1 του πρώτου ματς, αλλά για να κερδίσει το παιχνίδι!

Μετά το τέλος του πρώτου αγώνα στην Τούμπα είχε μπει στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες: «Θα πάμε να κερδίσουμε και μέσα στην Ελβετία! Όποιος δεν το πιστεύει αυτό, ας περάσει από το γραφείο μου πριν φύγει από το γήπεδο…».

Από όσο ξέρω, κανείς δεν πέρασε από το γραφείο του Ρουμάνου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ