Πάκο Ερέρα : Μίλησε για «λάθη», δεν πούλησε «ελπίδα»

Πάκο Ερέρα : Μίλησε για «λάθη», δεν πούλησε «ελπίδα»

Ο Ισπανός έχει εργαλεία να βελτιώσει κι άλλο την ομάδα του και το σημαντικότερο είναι ότι δεν αποκρύπτει την αλήθεια.

Ο Άρης συνέχισε με δεύτερη νίκη στα φιλικά στην Ολλανδία. Η πρώτη ήρθε από μια διαδικασία που δεν περίμενε κανείς, μετά από ισοπαλία στα 90 λεπτά με τη Μπίρσοτ και η δεύτερη με μικρότερο σκορ από αυτό που θα μπορούσε να διαμορφωθεί αν το πέναλτι του Ναζλίδη έβρισκε στόχο.

Κρατώ από αυτή τη συγκυρία, μόνον το ότι τα αποτελέσματα στα παιχνίδια προετοιμασίας έχουν επίδραση στον ψυχισμό των παικτών. Όταν νικάς, τα χιλιόμετρα της επομένης βγαίνουν πιο εύκολα.

Αξιολογώ ως πιο σημαντικά, όσα άκουσα τον προπονητή της ομάδας να τονίζει. Μίλησε για τα «στραβά» και δεν «πούλησε» αποτέλεσμα: Είπε ότι δεν του άρεσε που η απόδοση είχε σκαμπανεβάσματα. Ότι δεν του άρεσε που σε σχέση με το προηγούμενο ματς δημιουργήθηκαν λιγότερες ευκαιρίες.

Ότι του χτύπησε στο μάτι η μικρή κατοχή μπάλας. Ότι τον ενόχλησαν τα εύκολα λάθη, με λάθος πάσες στα τρία μέτρα.

Είναι τομείς που πιστεύω ότι θα βελτιώσει γιατί υπάρχουν εργαλεία κι αν ακόμη το πρωτάθλημα αρχίσει στις 25 του μήνα. Και το μεγαλύτερο του εργαλείο είναι ότι δεν κρύφτηκε πίσω από το σκορ, το αποτέλεσμα. Είπε την αλήθεια γιατί ξέρει την αλήθεια: Κανείς δεν θα θυμάται τίποτε από όλα αυτά όταν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Τα σκαμπανεβάσματα θα περιορίζονται όσο η νέα μεσαία γραμμή θα αποκτά συνοχή. Ο Μπάσα αποκτήθηκε ως 6άρι και έπαιξε εκεί σ’ ένα μικρό μέρος του αγώνα χθες. Ο Ματίγια βοηθά με τις σωστές μεταβιβάσεις του να προωθηθεί το παιχνίδι. Ο Κολάσο θα πάρει πάνω του όσο ανεβαίνει σε φυσική κατάσταση, όλοι λένε ότι χθες πήγε καλύτερα από την Παρασκευή. Δεν συζητάμε αν έχει ποιότητα.

Αυτή η τριάδα σε συνδυασμό με την είσοδο του Γιουνές στην εξίσωση είναι για μένα το απόλυτο βαρόμετρο για το πόσο εύκολα και γρήγορα και θα μπορέσει να φτάσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του το σύνολο που δημιουργείται.

Καταλαβαίνω από πολύ νωρίς ότι ο Ματέο Γκαρσία θα είναι ένα από τα φετινά πρόσωπα. Όλοι μιλούν για τη συνέπεια και την ποιότητα του Ντιγκινί. Θα σηκώσουν πολύ βάρος οι δυο τους, ελλείψει άλλων με ίδια χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και θα ωφεληθούν όταν θα έχουν το Γιουνές ανάμεσά τους, χρειάζονται τον φορ για να ισορροπήσουν στη γραμμή.

Στην άμυνα, καταλαβαίνω ότι οι δυο Έλληνες μπακ χαφ είναι φαβορί, πηγαίνουν καλά ως τώρα και το λέει κι ο ίδιος ο προπονητής. Στους στόπερ ο Δεληζήσης βάζει «δύσκολα» στον Ερέρα με το δυναμισμό και τη θέλησή του, όπως δύσκολη θα είναι και η επιλογή γκολκίπερ.

Έχει μια καλή βάση ο Άρης, φαίνεται ήδη. Θα ήθελα (να πω την αλήθεια) με κάποιο τρόπο να πάει και καμιά δεκαπενταριά μέρες πίσω η έναρξη του πρωταθλήματος, σε ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν πολύ κερδισμένος, λόγω των διαθέσιμων ωρών προπόνησης και φιλικών που θα προέκυπταν.

Για να μπορέσει να μπει καλά ο Γιουνές στο κόλπο, να μάθουμε τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο Μελέτζε που παίζει σε μια θέση που προκαλεί φθορές και απαιτεί στελέχωση και να δούμε επίσης και τι θα βρει στην αγορά ο Ντίνος Διαμαντόπουλος που αναζητά φορ, εξτρέμ και στόπερ για να κλείσει το ρόστερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ