Με εκατό νεκρούς στη πλάτη τους

Με εκατό νεκρούς στη πλάτη τους

Σταθάκης και Τσαλίκης. Σκουρλέτης και Λιάγκας. Βερναρδάκης και Γιάννης Τσιμιτσέλης. Σπίρτζης και Τζένη Μπαλατσινού. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη σαχλαμάρα. Που είναι ανίκητη και ενώνει όλες τις επιφανείς προσωπικότητες.

ΑΠΟ τη φωτιά μπορεί να γλιτώσεις. Από τη σαχλαμάρα ποτέ. Ακόμα κι απέναντι στην εκατόμβη των νεκρών, η σαχλαμάρα, δεν το βάζει κάτω με τίποτα. Ζει και βασιλεύει. Έχει λεχθεί, ότι η βλακεία είναι αήττητη. Τρίχες κατσαρές. Η σαχλαμάρα είναι, που δεν παλεύεται με τίποτα. Ακόμα δεν ξέρουνε πόσοι είναι οι νεκροί. Ακόμα η θάλασσα ξεβράζει πτώματα. Οι κάθε είδους σαχλαμαράκιδες το χαβά τους. Να πετάξουνε σώνει και καλά τη σαχλαμάρα τους.
-Ο φορτωμένος σαν νταλίκα (από καταθέσεις) και γι αυτό πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός Σταθάκης, απεφάνθη: «Δεν μπορεί να αποδοθεί στα αυθαίρετα οικήματα η τραγωδία». Και που αποδίδεται; Στα ασύμμετρα φαινόμενα; Στην οργή του θεού; Στους εμπρηστές;

ΕΝΑΣ Χριστόφορος Βεναρδάκης, άφησε άπασα την Επικράτεια ξερή: «Μην χτυπάτε τον Τσίπρα. Είναι μόνο 44 ετών». Άμα είναι έτσι, να κάνουνε πρωθυπουργό το γυιό του Κούγια. Που έγινε στα 16 του πρόεδρος του Ιωνικού.
-Ο επάγγελμα-ΠΑΣΟΚ Σπίρτζης, ήταν κατηγορηματικός: «Περιφέρεια, κράτος
και δήμαρχοι δεν φταίνε για τις πυρκαγιές». Ποιος, φταίει; Όπως είπε ο πανούργος Οδυσσέας στον Κύκλωπα, ο Κανένας.
-Ο γιγαντιαίος Σκουρλέτης, έκανε τη εξής συνταρακτική αποκάλυψη: «Πέρασε κι από το δικό μου μυαλό να παραιτηθώ». Μιλάμε ότι άνθρωπος δεν παίζεται. Δεν μας λέει τι έκανε. Δεν μας λέει, τι συνέβη και καήκανε εκατό νοματαίοι. Μας λέει τι πέρασε από μυαλό του.
-Ο Τζανακόπουλος, που νοίκιαζε σπίτι στο Αιγάλεω σαν φοιτητής και ξέρει από φτώχεια, διεμήνυσε: «Είμαστε διατεθειμένοι να συγκρουστούμε με συμφέροντα». Τρισήμιση χρόνια τι κάνανε; Ξύνανε πατσές; Έπρεπε να καεί ο κόσμος για να τους έρθει η διάθεση να συγκρουστούνε;

ΜΙΛΑΜΕ ότι όλοι αυτοί οι τύποι είναι υπουργοί. Έχουν αρμοδιότητες. Έχουν ευθύνες. Παίρνουν, υποτίθεται αποφάσεις. Δεν πρόκειται για τίποτα καφενόβιους. Γιά αργόσχολους καβλαντιστές. Κι αντί να δούνε τι θα κάνουνε, σαχλαμαρίζουν. Όπως αντιμετώπιζαν τη καθημερινότητα με αερολογίες, έτσι την αντιμετωπίζουν και τώρα με εκατό νεκρούς στη πλάτη τους. Τίποτα, δεν έχει αλλάξει γι αυτούς. Όπως, πέταγαν μία αρλούμπα γιά να βγουν από τη δύσκολη θέση, έτσι τη πετάνε και τώρα. Με τη ίδια ευκολία. Άλλη μιά μέρα στη δουλειά είναι γι αυτούς, οι φωτιές. Η ίδια ρουτίνα είναι γι αυτούς ν αντιμετωπίσουν το θέμα. Να αμολήσουμε την οποία σαχλαμάρα, τους έρθει πρόχειρη. Οι εκατό νεκροί που έχουνε στη πλάτη τους, δεν λένε τίποτα, γι αυτούς. Κι όταν γελοιοποιούνται, οι καθ ύλην αρμόδιοι, θα κάτσουν φρόνιμα οι celebrities ; Εκεί να δεις σαχλαμάρα:

Ο πολυαγαπημένος Γιώργος Τσαλίκης συγκλόνισε: «Ο μικρός 11χρονος Άγγελος, που απανθρακώθηκε στην αγκαλιά του πατέρα του, ήταν κολλητός φίλος του γιο των κουμπάρων μας». Μιλάμε για ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο.
-Ο πάντα σοβαρός και μετρημένος Γιώργος Λιάγκας, άνοιξε τη καρδιά του: «Πέντε ώρες περιπλανιόμουν μόνος στα καμμένα σπίτια στα καμμένα όνειρα. Όχι δεν ήταν εμπρησμός. Ευθύνες όμως υπάρχουν πολλές. Καληνύχτα λοιπόν και καλό ξημέρωμα, αν ποτέ ξημερώσει,σ αυτή τη χώρα».
-Η Τζένη Μπαλατσινού που λες και δεν έχει περάσει ο χρόνος από πάνω της, τοποθετήθηκε μέσω του Νίκου Καζαντζάκη: «Ξύπνα παιδί μου, ξύπνα πριν σε ξυπνήσει ο χάρος».
-Ο πάντα γοητευτικός Γιάννης Τσιμιτσέλης, εντυπωσίασε με το πηγαίο χιούμορ του: «Να κάνουμε μήνυση στο σύννεφο, που δεν έβρεξε δύο μέρες πριν».
-Ο οξύνους Τέρενς Κουίκ, που είναι μία κατηγορία μόνος του, ενημέρωσε τον ελληνικό λαό, ότι τη Κυριακή έγινε στις Αρμένικες εκκλησίες όλης της γης επιμνημόσυνη δέηση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Από τη φωτιά μπορεί να γλυτώσεις. Από τη σαχλαμάρα ποτέ

Στη μουσική επιλογή, John Lee Hooker-Long Boogie.

https://www.youtube.com/watch?v=TsW8mziTjAk&feature=youtu.be

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ