Ο Λουτσέσκου έκανε τον ΠΑΟΚ ελβετικό ρολόι!

Ο Λουτσέσκου έκανε τον ΠΑΟΚ ελβετικό ρολόι!

Ο ΠΑΟΚ είναι τόσο καλά οργανωμένος που δεν …ξεκουρδίζεται ούτε από την αναπάντεχη απώλεια του πλέον πεπειραμένου και ποιοτικού παίκτη του. Αν αυτό δεν είναι δουλειά του προπονητή τότε οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.

Μεγάλες ομάδες είναι αυτές που αντί να το δηλώνουν οι παίκτες και οι προπονητές τους προτιμούν να το αποδεικνύουν μέσα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι στον δρόμο για να γίνει τέτοια ομάδα.

Από τότε που έγινε γνωστό ότι θα αντιμετωπίσει τη Βασιλεία, έλειψαν οι δηλώσεις και φαίνεται ότι περίσσεψε η δουλειά και η προετοιμασία για τα δυο μεγάλα ματς. Ο ΠΑΟΚ τα κέρδισε και τα δυο επιβεβαιώνοντας ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την Ελβετική, που κουβαλάει μια αξιοσημείωτη ιστορία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Απέναντι στον ψύχραιμο και διαβασμένο ΠΑΟΚ δεν είχε λύσεις. Τις μόλις τρεις φορές που κατάφερε να γίνει απειλητική ο Πασχαλάκης της έκοψε τη φόρα δείχνοντας πόσο μεγάλη υπόθεση είναι να έχεις καλό τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια σου. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι τέτοια περίπτωση κι ο Μίκαελ Σκίμπε του οφείλει μια κλήση στην Εθνική Ομάδα.

Παρά τον αναπάντεχο τραυματισμό του Βιεϊρίνια στην προθέρμανση η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχασε την ψυχραιμία της ούτε διαφοροποίησε τα σχέδια της. Η πίεση ψηλά άφηνε λίγα περιθώρια στους Ελβετούς να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να φανούν απειλητικοί. Η άμυνα του Δικέφαλου με εξαίρεση κάποιες αστοχίες του Χατσερίδη στην αρχή, έβρισκε τρόπους να αναχαιτίσει τους επιτιθέμενους της Βασιλείας.

Το μυαλωμένο παιχνίδι του Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή βοηθούσε να μην υπάρχουν κενοί χώροι στον άξονα και παράλληλα έδινε σωστά την πρώτη πάσα για να επιτεθεί ο ΠΑΟΚ. Από κει και πέρα άρχισαν να λειτουργούν οι αυτοματισμοί με τον Πέλκα να δίνει τον ρυθμό, τον Λημνιό να βρίσκει χώρους για να τρέξει με την μπάλα και τον Ελ Καντουρί να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που ήρθε στην Θεσσαλονίκη. Μπορεί για την επιμονή του στον Μαροκινό να έχει κατηγορηθεί ο Λουτσέσκου. Το βράδυ της Τετάρτης δικαιώθηκε.

Οσο για τον Πρίγιοβιτς, αυτός δεν χρειάζεται να έχει συνέχεια την μπάλα στην κατοχή του. Εκεί που μοιάζει εκτός παιχνιδιού, κάνει γκολ την μια και μόνη φάση που παρουσιάζεται. Με διαφορά ο καλύτερος σέντερ φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Λουτσέσκου ήταν διαβασμένος και σε αυτό το ματς. Θεωρητικά έδωσε χώρο στον αντίπαλο. Πρακτικά έβρισκε χώρο για την δική του ομάδα που ήταν επικίνδυνη σχεδόν σε κάθε επίθεση. Ο ΠΑΟΚ είναι τόσο καλά οργανωμένος που δεν… ξεκουρδίζεται ούτε από την αναπάντεχη απώλεια του πλέον πεπειραμένου και ποιοτικού παίκτη του. Αν αυτό δεν είναι δουλειά του προπονητή τότε οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.

Πρόβλεψη για τον τελευταία προκριματικό γύρο με τη Σπαρτάκ δεν κάνω. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι να δούμε τον ίδιο και καλύτερο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο στον βαθμό που θα επιστρέψει ο Βιεϊρίνιακαι Ο Μπίσεσβαρ. Επί του παρόντος οι οπαδοί απολαμβάνουν την πρόκριση και το ελληνικό ποδόσφαιρο του τετρακόσιους βαθμούς που βάζει στο σακούλι από τις νίκες του ΠΑΟΚ ώστε να σταματήσει η κατρακύλα του στην ειδική βαθμολογία της UEFA…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ