Ούτε μπάρμαν στο Tropicana, τέτοιο γκολ

Ούτε μπάρμαν στο Tropicana, τέτοιο γκολ

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το διπλό, του ΠΑΟΚ στη Βασιλεία και τα φιλικά ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Τέτοιο γκολ από γιοματάρι Μαρκοπούλου, όπως του Πρίγιοβιτς, ούτε στο Ανω Μερά-Μύκονος.

ΤΟ 3-0 του ΠΑΟΚ, είναι 3-0. Δεν αλλάζει. Να μην ξεχνάμε, ότι πέρυσι τέτοια εποχή, η ιδία ομάδα έμενε έξω από το Γιουρόπα, από την Έστερσουντ. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει βήματα. Έχει προοδεύσει. Είναι ομάδα. Όλα αυτά ωστόσο, δεν λένε τίποτα, μπροστά, στο δουλεμένο στη προπόνηση δεύτερο γκολ, με την ασίστ του Πασχαλάκη στον Πρίγιοβιτς. Βολέ του γκολκίπερ, σκάει η μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα, αλλά οι δύο στόπερ αμολάνε αετό. Ο Πρίγιοβιτς απάνω στο βηματισμό του και κοιτώντας προς τα πίσω, τη βρίσκει, πριν σκάσει, με το δεξί και σκοράρει. Δύο-μηδέν στο 52´ και τέζα ο καμπούρης. Κι εντάξει. Ο Πασχαλάκης κι ο Σέρβος το δουλεύουνε στη προπόνηση. Δύο λακαμάδες σέντερ μπακ, που ξέρανε ότι θα βρούνε; Αν υπάρχει αστυνομία ποδόσφαιρο, συλλαμβάνονται και οι δύο επί τόπου. Αυτόφωρο κι ο εισαγγελέας βγάζει την απόφαση μόνος του. Χωρίς να ρωτήσει τους ενόρκους: Ισόβια. Ισόβια απαγόρευση, της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Ούτε καν στο 5 επί 5. Τίποτα. Αφήστε να παίξει κανένας άλλος. Γκολ από γιοματάρι Μαρκοπούλου του τερματοφύλακα, ούτε στο Άνω Μερά-Μύκονος.

-ΤΟΣΑ χρόνια στη Μύκονο, δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις πάει στο γήπεδο. Ειδικά όταν πρόκειται για τοπικό ντέρμπι. Και πήγαινε εσύ να παίξεις μπάλα στο γήπεδο του Κόρφου με τον αέρα, να φτάνει και στα οκτώ μποφόρ. Όχι την μπάλα. Εσένα, σε παίρνει και σε σηκώνει. Κι όταν λέμε για ποδοσφαιριστές στη Μύκονο, άλλος δουλεύει μπάρμαν στο Τροπικάνα. Άλλος φύλακας στη βίλα της Αγγελοπούλου. Άλλος είναι μαραγκός. Άλλος γκαρσόνι, άλλος κάνει transfer. Τέτοιο γκολ, σε ματς Μύκονος-Άνω Μερά, δεν μπαίνει με τίποτα. Ο ένας στόπερ πάει στην μπάλα κι ο άλλος κάνει βάθος. Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές είναι, αλλά δεν ξεφτιλίζονται να φάνε τέτοιο γκολ. Τα βασικά τα ξέρουνε. Όσο κι αν φυσάει, ο στόπερ, έχει την υποχρέωση να κάνει αυτονόητο. Να έχει σωστή τοποθέτηση, να πάει πρώτος στην μπάλα και να τη διώξει. Κι αν γίνει τσαφ, υπάρχει ο άλλος που έχει κάνει βάθος. Γκολ από γιοματάρι πενήντα μέτρα και βάλε του τερματοφύλακα, δεν μπαίνει ούτε στο Τοπικό Κυκλάδων. Ούτε σε ματς Κ16. Το φάγανε οι τραχανοπλαγιάδες της Βασιλείας. Εκτός, αν με την κλιματική αλλαγή άρχισε να φυσάει τόσο πολύ στην Ελβετία και δεν το ξέρουμε.

-ΚΑΙ μιας και σήμερα, πιάσαμε τα ποδοσφαιρικά, να διευκρινίσω κατ’ αρχήν ότι δεν βλέπω φιλικά παιχνίδια. Το πλέον πολύτιμο μετά την υγεία, είναι ο χρόνος. Το να τον σπαταλάς άσκοπα, είναι έγκλημα. Κάτι καλύτερο θα βρεις να κάνεις, αυτές τις δύο ώρες. Δεν είδα λοιπόν το ΑΕΚ-Γαλατά. Διάβασα τους τίτλους από τα διθυραμβικά σχόλια των αθλητικογράφων. Την επική ανάρτηση του διευθυντή επικοινωνίας. Την ικανοποίηση του διοικητικού ηγέτη, «τέτοια ΑΕΚ θέλω να βλέπω». Ρίχνω μια ματιά στην ενδεκάδα: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπεζ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Λιβάγια. Σε σχέση με πέρυσι δηλαδή, μία αλλαγή: Ο Οικονόμου, αντί Βράνιες. Χωρίς Αραούχο-Κονέ-Λάζαρο, που φύγανε και Τσιγκρίνσκι που είναι τραυματίες. Κι αυτή η ΑΕΚ, όπως είναι η καθολική εντύπωση, έβγαλε μάτια. Όλοι την αποθέωσαν. Από ένα φιλικό παιχνίδι. Κανείς δεν κράτησε πισινή. Όταν δηλαδή μπουν και οι μεταγραφες θα γίνει Μποταφόγκο; Οψόμεθα. Με τους μπουκ ωστόσο, να έχουν εντελώς διαφορετική άποψη. Να επιμένουν να δίνουν τον ΠΑΟΚ, πρώτο φαβορί για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με απόδοση 2.15, τον Ολυμπιακό στο 3 και τη πρωταθλήτρια ΑΕΚ στο 4.30. Τη πρωταθλήτρια ΑΕΚ δεν την πιστεύουν με τίποτα. Διπλάσια σχεδόν απόδοση, έχει από τον ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ δηλαδή δεν ξεκίναγε με -2, θα ήτανε στο 1.60;

-ΠΟΛΥ περισσότερο, δεν γίνεται να ασχοληθείς με το Ολυμπιακός-Λεγκανές. Η σύνθεση τα λέει όλα: Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λάζαρος, Γκερέρο, Ποντένσε. Οι οκτώμιση στους 11 καινούργιοι. Ο Ομάρ κι ο Φορτούνης παίζανε πέρυσι στην ομάδα. Ο Βούκοβιτς, για έξι μήνες, στο Ρέντη, μόνο ένσημα κόλλησε. Μπάλα δεν έπαιξε. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ δρόμο ακόμα. Να ολοκληρωθεί το ρόστερ και ν αρχίσει να ξεπερνάει σιγά-σιγά αυτό το μεταβατικό στάδιο.

Στη μουσική επιλογή, Tuba Skinny- I Get the Blues.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ