Αν το αποφασίσει η κ. Νίνα, ο ΠΑΟΚ γίνεται «τούρμπο»…

Αν το αποφασίσει η κ. Νίνα, ο ΠΑΟΚ γίνεται «τούρμπο»…

Ο Βέρνμπλουμ θα δώσει την ενέργεια που λείπει από την μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Θα την κάνει απείρως πιο γρήγορη και αποτελεσματική στα μαρκαρίσματα. Επιπλέον η ομάδα του θα έχει έναν ακόμα παίκτη που πηδάει για κεφαλιές και βάζει γκολ από στημένα.

Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο η κυρία Νίνα Βέρνμπλουμ να μην βρει το σπίτι και ό,τι άλλο της αρεσκείας της. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό να χαλάσει η μεταγραφή και ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει το ψάξιμο για αμυντικό χαφ. Διότι είναι άλλο πράγμα να είσαι σκληρός στο γήπεδο κι άλλο να το πετυχαίνεις απέναντι στη γυναίκα σου.

Όπως και να έχει το πράγμα ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Πόντους Βέρνμπλουμ. Εδώ είναι που λέμε ότι ο επιμένων νικά και ότι η υπομονή στο τέλος επιβραβεύεται.

Ο διεθνής Σουηδός που εγκατέλειψε την Εθνική Ομάδα της χώρας του με δική του πρωτοβουλία πιάνει Θεσσαλονίκη με σκοπό να ανεβάσει ποιότητα στην μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ.

Ισχυρίζομαι ότι με τον 32χρονο Σουηδό, δεν θα ευεργετηθεί μόνο η μεσαία γραμμή. Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι πολυεργαλείο. Εφόσον χρειαστεί τα καταφέρνει μια χαρά και ως σέντερ φορ και ως σέντερ μπακ με μεγάλη επιτυχία. Ας τον εξετάσουμε όμως ως αμυντικό χαφ, με βάση τις προδιαγραφές του και όσα έχει δείξει στο Σουηδικό, ολλανδικό και ρώσικο πρωτάθλημα.

Τέτοιον χαφ δεν διαθέτει ο Λουτσέσκου. Είναι ασύγκριτα πιο σκληρός στις προσωπικές μονομαχίες από τον Κάνιας και πολύ πιο γρήγορος από τον Μαουρίσιο. Δεν ξέρει την μπάλα του Βραζιλιάνου, αλλά η ενέργεια, τα τρεξίματά του και το πάθος του είναι δυσεύρετα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Βέρνμπλουμ θα δώσει την ενέργεια που λείπει από την μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Θα την κάνει απείρως πιο γρήγορη και αποτελεσματική στα μαρκαρίσματα.

Επιπλέον η ομάδα του θα έχει έναν ακόμα παίκτη που πηδάει για κεφαλιές και βάζει γκολ από στημένα. Όχι ότι στον τομέα αυτό είχε πρόβλημα η ομάδα του Λουτσέσκου. Ωστόσο οι αμυντικοί της χαφ δεν είχαν συμμετοχή στα γκολ από στημένα.

Ο Πόντους Βέρνμπλουμ είναι ένας ολοκληρωμένος αμυντικός χαφ που κάνει όλες τις δουλειές μέσα στο γήπεδο. Θα συμπληρώνει ιδανικά τον πολύ ποιοτικό αλλά σχετικά αργό Μαουρίσιο. Σε περιπτώσεις δε δύσκολων εκτός έδρας παιχνιδιών θα μπορεί να παίζει μαζί με τον Κάνιας.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί βάσιμα να υπολογίζει ότι με τον Σουηδό θα έχει περισσότερη ενέργεια σαν ομάδα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις προσωπικές μονομαχίες σε έδαφος και αέρα. Παράλληλα ο Λουτσέσκου έχει στη διάθεσή του έναν παίκτη που μπορεί να παίξει και σε άλλες θέσεις του άξονα εφόσον χρειαστεί.

Ασφαλώς και δεν είναι τέλειος ο Βέρνμπλουμ. Η συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού δεν είναι από τα καλύτερα του. Η ψυχραιμία του επίσης είναι πολλές φορές προβληματική όπως και τα σκληρά τάκλιν και μαρκαρίσματα που του στοιχίζουν αδικαιολόγητες κίτρινες κάρτες.

Ωστόσο θα πρόκειται εφόσον τελικά αποκτηθεί θα δώσει την δυνατότητα στον δικέφαλο του Βορρά να βάλει ένα τούρμπο στην μηχανή του και να αποκτήσει πλεονέκτημα στην μεσαία γραμμή. Δίνοντας συμβόλαιο πάνω από ενάμιση εκατομμύριο το χρόνο για αμυντικό χαφ, ο Ιβάν Σαββίδης στέλνει το μήνυμα ότι είναι διατεθειμένος να ξοδέψει ακόμα περισσότερα από τα περσινά για να φέρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ