Τα παιδιά της Θύρας 13 και οι βλαχοδήμαρχοι του Μαραθώνα

Τα παιδιά της Θύρας 13 και οι βλαχοδήμαρχοι του Μαραθώνα

Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Αλίκη Βουγιουκλάκη. Αριστοτέλης Ωνάσης και Μαρία Κάλλας. Θυρα 13 και Γιάννης Αλαφούζος. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τους μεγάλους έρωτες.

ΠΡΟΣΟΧΗ, προσοχή. Είναι λίαν επικίνδυνο να κυκλοφορείς αυτές τις μέρες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, όπως και στο Μαραθώνα. Κι όσοι εν πάση περιπτώσει δεν μπορούν να το αποφύγουν, τα μάτια τους δεκατέσσερα. Ο ουρανός βρέχει συνέχεια ανθρώπους. Κι αν έχεις γκίνια και σου έρθει κανένας κατακέφαλα, την πούτσισες. Είναι τα παιδιά της Θύρας 13 κι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μαραθώνα που πέφτουν από τα σύννεφα. Και οι μεν και οι δε, είχανε την αφέλεια να πιστέψουν σε λάθος άνθρωπο. Είναι ο Γιάννης Αλαφούζος που βρήκε μικρά και απονήρευτα τα παιδιά της 13 και τα κορόιδεψε. Είναι ο Ηλίας Ψινάκης που καταχράστηκε την τυφλή εμπιστοσύνη των νταραβεριτζήδων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με συνέπεια, τόσο η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, όσο και η Οινόης που βρίσκεται το Δημαρχείο Μαραθώνα, να έχουν γεμίσει λακκούβες. Είναι όλοι αυτοί που πέφτουν από τα σύννεφα. Οι αφελείς. Οι καλόπιστοι. Οι εξαπατηθέντες.

ΚΑΙ μη δω κανέναν να χασκογελάει. Ή, έστω, να υπομειδιά ειρωνικά. Στον καθένα μπορεί να συμβεί αυτό. Λίγοι είναι αυτοί που τυφλώθηκαν από έρωτα; Που πίστεψαν σε μια γυναίκα; Που, «όλα τα ‘δωσα για σένα», όπως έχει γράψει ο Σπύρος Γιατράς και τραγούδησε ο ανυπέρβλητος Δημήτρης Κοντολάζος. Που πράγματι, έδωσαν τα πάντα και πληρώθηκαν με το σκληρό νόμισμα της προδοσίας. Αυτό ακριβώς συνέβη με τα παιδιά της 13 και τους βλαχοδήμαρχους του Μαραθώνα. Πέσανε με τα μούτρα στον έρωτα του Γιάννη και του Ηλία. Πίστεψαν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Σ’ αυτούς που αντί να οδηγήσουν τους Παναθηναϊκούς και τους Μαραθωνίτες στη γη της επαγγελίας, όπως είχαν υποσχεθεί, έφεραν τον όλεθρο και την καταστροφή. Ο Αλαφούζος κατέκαψε το πράσινο τριφύλλι κι ο Ψινάκης το Μαραθώνα ολόκληρο.

 ΤΙ θέλει ο άνθρωπος στη ζωή; Έναν καλό λόγο ν’ ακούσει. Ένα χέρι να πιαστεί. Έναν ώμο ν’ ακουμπήσει. Μια ελπίδα να πιστέψει. Τα αγνά και άδολα παιδιά της 13 παρασύρθηκαν από τον πανούργο, από το σατανικό Αλαφούζο. Οι καλόπιστοι και ανιδιοτελείς βλαχοδήμαρχοι του Μαραθώνα, από τον εκκεντρικό κοσμοπολίτη Ψινάκη. Τι να κάνουμε τώρα; Να τους κρεμάσουμε; Επειδή ο κόσμος είναι σκληρός; Επειδή, όπως έχει πει ο μεγαλοφυής, Σταύρος Τσιώλης, «διότι οι άνθρωποι δεν συγχωρούν αυτούς που από έρωτα εκπέσανε»; Δεν αξίζουν δεύτερης ευκαιρίας; Θα τους στερήσουμε το δικαίωμα να προσφέρουν τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους, για την αναγέννηση του Παναθηναϊκού και του Μαραθώνα;

Ν’ ΑΦΗΣΟΥΜΕ όμως την πλάκα και να μιλήσουμε σοβαρά. Διαβάζεις την ανακοίνωση της 13 και υποκλίνεσαι στο μεγαλείο της κωλοτούμπας:
– Κάναμε λάθος να πιστέψουμε αυτόν το μίζερο και τιποτένιο άνθρωπο, αυτό το ανδρείκελο που ακούει στο όνομα Γιάννης Αλαφούζος.
– Πιστέψαμε σ’ ένα όραμα. Όπως κι εμείς δυστυχώς όλοι πέσανε στη ίδια παγίδα, ακόμα και μεγαλοπαράγοντες του Παναθηναϊκού.
– Μας έχει κάνει να ντρεπόμαστε για την ύπαρξή μας.
– Όλα αυτά έχουν το ονοματεπώνυμο αυτού του σιχαμένου μπροστινού, του Γιάννη Αλαφούζου.

ΑΥΤΑ έχουν οι μεγάλοι έρωτες. Όσο πιο μεγάλο είναι το πάθος, τόσο μεγάλη είναι η ένταση όταν έρθει η ώρα του χωρισμού. Όπως με τον Ωνάση και τη Μαρία Κάλλας. Την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Έτσι και στον έρωτα της 13 με τον Αλαφούζο. Ύστερα από έξι χρόνια αγάπες και λουλούδια, ανακάλυψαν ότι πρόκειται περί ενός τιποτένιου. Έχανε ο Παναθηναϊκός κι αυτοί τραγουδάγανε και πανηγυρίζανε. Ένα χρόνο τώρα η ΠΑΕ έχει κάνει στάση πληρωμών, αλλά η 13 ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Την Παρασκευή που ξυπνήσανε από τον λήθαργο και καταλάβανε περί τίνος πρόκειται, κάνανε το καθήκον τους απέναντι στον Παναθηναϊκό.

ΜΙΑ απορία μόνο: Ποιοί είναι οι «μεγαλοπαράγοντες του Παναθηναϊκού που πέσανε στην ίδια παγίδα και πίστεψαν τον Αλαφούζο»; Ποιοι είναι, αυτοί οι «μεγαλοπαράγοντες»; Και που είναι κρυμμένοι; Στους επισήμους στη Θύρα 3 στη Λεωφόρο, μόνο τα κορίτσια που ντύνονται στολίζονται και ψάχνουν για γαμπρό, βλέπεις και το Στράτο Σιωπήλη. Μεγαλοπαράγοντες στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν πια. Τους πάτησε το τρένο.

Στη μουσική επιλογή Willy DeVille-Cadillac Walk

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ