Ολυμπιακός : Ένας που αλλάζει τις… Κυριακές

Ολυμπιακός : Ένας που αλλάζει τις… Κυριακές

Σε κλίμακα Ολυμπιακού; Η αναμονή όχι μόνο άξιζε τον κόπο, αλλά οι Ερυθρόλευκοι μόλις έφεραν στα μέρη μας τον καλύτερο κεντρικό χαφ του πρωταθλήματος.

Από εκείνη την κατασκευή που συχνά πυκνά αναρωτιέσαι γιατί ο Θεός… τρελάθηκε και έσπασε το καλούπι της. Αυθεντικός εκφραστής της τέχνης του δρόμου. Του ποδοσφαίρου που αν το δεις μια φορά, δεν θα το ξεχάσεις ποτέ.

Οκτάρι βγαλμένο από την αλάνα, που κάπου στις κατεβασμένες κάλτσες του κρύβει μια εγκυκλοπαίδεια με όλων των ειδών τις πάσες. Μικρές-μεγάλες, κάθετες, φαλτσαριστές, με το πλασέ ή με το εξωτερικό.

Και όλα να φαίνονται απλά, σε σημείο που να μοιάζουν αυτονόητα.

Λες και τα μάτια του βλέπουν άλλο παιχνίδι, άλλους χώρους, άλλες δυνατότητες. Λες και δεν πατά το χορτάρι, αλλά στέκεται κάπου δίπλα σου στην κερκίδα και βλέπει τον αγωνιστικό χώρο από ψηλά. Λες και πασάρει με τα… χέρια!

Προσαρμόζοντας σε κλίμακα Ολυμπιακού: Οι Ερυθρόλευκοι οκτώ χρόνια μετά βρήκαν μακρινό ξάδερφο του κομαντάντε Αριέλ Ιμπαγάσα. Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ: Μόλις έφτασε στα μέρη μας ο ποιοτικότερος κεντρικός χαφ του πρωταθλήματος. Εκείνος που θα κάνει ευτυχισμένους τον Λάζαρο, τον Ποντένσε, τον Φορτούνη και τους άλλους που πλέον ξέρουν πως έχουν έναν αληθινό play maker στην πλάτη τους. Έναν διευθυντή ορχήστρας.

Εξαιρετική προσθήκη. Στον ΠΑΟΚ το πέρασμα του ήταν μικρό και ίσως όχι ανάλογο της αξίας του. Τώρα η συμφωνία είναι κλειστή, και όχι ένας δανεισμός που σε βγάζει από μια… δύσκολη συγκυρία. Τώρα ο Μπίμπρας Νάτχο ξέρει ότι ήρθε σε μια ομάδα που μπορεί κάλλιστα να του εξασφαλίσει όχι μια διετία όπως γράφουν τα χαρτιά που υπέγραψε αλλά τον ίδιο τον επίλογο της καριέρας του.

Θα μπορούσε εύκολα έχοντας έναν… ρωσικό τραπεζικό λογαριασμό γεμάτο να επιλέξει κάτι με υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας. Την Ισπανία ή την Ιταλία που δεν τις συνάντησε ποτέ. Διάλεξε την Ελλάδα και την πρόταση των Ερυθρόλευκων ίσως γιατί κατάλαβε από το πέρασε του από τη Θεσσαλονίκη αφενός μεν πως η κύρια… Βέρνμπλουμ δεν έχει ιδέα για τις ομορφιές αυτού του τόπου, αφετέρου διότι εδώ θα είναι ο αδιαμφισβήτητος Νο 1. Ο ηγέτης σε μια ομάδα που ψάχνει για τον ηγέτη που θα την επαναφέρει στην κορυφή.

Άξιζε τον κόπο η αναμονή για το 8άρι που θα αλλάξει τις Κυριακές στο Καραϊσκάκη. Θα αξίζει ακόμη περισσότερο αν πλέον πάνω στις δικές του δυνατότητες εντοπιστεί και ο παρτενέρ του. Κάποιοι φαντάζονται έναν… μαραθονοδρόμο που θα καταπίνει χιλιόμετρα και θα μαρκάρει για δύο. Ο Ιμπαγάσα όμως το καλύτερο ποδόσφαιρο του στον Ολυμπιακό, το έπαιξε έχοντας δίπλα του τον Ορμπάιθ! Και ο Βάσκος δεν ήταν εργάτης αλλά της… σχολής καλών τεχνών και εκείνος!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ