Να προσέχουν αυτοί,  αλλά να προσέχουμε και εμείς

Να προσέχουν αυτοί, αλλά να προσέχουμε και εμείς

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Αγραβάνη, το γεγονός ότι κοιτάμε ότι μας συμφέρει και η κριτική που οφείλεται να γίνεται για το αγωνιστικό κομμάτι και μόνο, σε μια χώρα που ο καθένας γράφει και λέει το μακρύ και το κοντό του.

Αγαπώ τους ανθρώπους που λένε ότι σκέφτονται χωρίς φόβο και πάθος. Που είναι αληθινοί και δεν κοιτούν τι θα πει ο άλλος.  Ο αυθορμητισμός δεν βγαίνει πάντα σε καλό και το ξέρω καλά στην ζωή μου. Το λούζομαι διαρκώς στην καθημερινότητα του,  μερικοί λένε ότι είναι προτέρημά μου αυτό,  άλλοι στην παρέα μου με προσφωνούν ως «κάφρο».

Η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα όμως είμαι σίγουρος ότι δεν σας ενδιαφέρει αυτό. Στην τελική εδώ μέσα από όσα γράφουμε το σημαντικότερο δεν είναι η  δική μου τρέλα αλλά ότι έχει να κάνει είτε με τον Ολυμπιακό είτε με την ειδησιογραφια γενικότερα.

Δεν ήθελα να γράψω κάτι για ότι έχει συμβεί μετα τις δηλώσεις του Δημήτρη Αγραβάνη.

Ως ένα σημείο όμως αναγκάστηκα με όσα διάβασα,  πολλά από τα οποία με έκαναν εξαλλο. Ας ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Θεωρώ ότι καλό θα είναι να αποφεύγονται τέτοιου είδους δηλώσεις γιατί δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα. Από την άλλη, δεν θεωρώ λάθος τον παίκτη του Ολυμπιακού γιατί εξέφρασε την προσωπική του αποψη.

Κάτι που έκανε και με την ανακοίνωση του Παπαπέτρου από τον Παναθηναϊκό. Δεν κρύφτηκε ούτε τότε,  γιατί να το κάνει όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο;  Το πιο σωστό ήταν να επιμείνει στην άποψη του και επειδή του δίνεται και το βήμα,  να την ενισχύσει ακόμα περισσότερο,  δίνοντας την διάσταση που και ο ίδιος θέλει.

Που είναι το κατακριτέο δηλαδή; Γνωρίζω ότι αυτό πιστεύει ο Αγραβάνης και μπράβο του που δεν το κρύβει. Ενοχλεί που δεν κάνει pr;  Ισως. Είναι κακό κάποιος να είναι ειλικρινής ακόμα και αν αυτό.. ξινίζει; Δώστε εσείς την απάντηση..

Όσο για την ατάκα που διαβάζω και μου προκαλεί γέλιο «Ο Πρίντεζης έδειξε το ήθος του με τις δηλώσεις του»,  ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί σε αυτήν την χώρα τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Αυτό ένιωσε ο Πρίντεζης αυτό είπε. Αυτό ένιωσε ο Αγραβάνης, ε αυτό είπε και ο ίδιος. Ήθος είναι και όταν  είσαι αυθεντικός. Ανήθικος είσαι όταν αλλά πιστεύεις και άλλα λες και δεν αναφέρομαι στον Πρίντεζη και τον Παπανικολάου.

Η στάση μου δεν θα άλλαζε εάν ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού στην θέση του Αγρα. Αγαπώ την ευθυτητα του Παππά και ας με έχει ενοχλήσει το τσουβάλιασμα και αυτά περί Ρουφιανων δημοσιογράφων.  Γενικά με ενοχλεί το να μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι και δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό στη ζωή μου. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Μονάδα. Και έτσι πρέπει να δρα.

Επειδή πλατειάζω όμως,  ας επιστρέψω σε αυτό που έγραφα νωρίτερα και το τονίζω και στον τίτλο του blog μου.

Καλο θα είναι λοιπόν εκτός από τον αθλητή που μιλάει,  να προσέχουμε και εμείς τι γράφουμε. Η κριτική ενός αθλητή είναι καλό να μένει στον αγωνιστικό χώρο. Στα όσα καταφέρνει ή όχι εκεί μέσα. Εξάλλου όσο κάποιος δέχεται την κριτική,  τόσο πεισμώνει και βρίσκει κίνητρο για να τα καταφέρει και στην τελική να αποδείξει πως δεν την αξίζει.

Κριτική όμως. Όχι να ασχολιόμαστε με οτιδήποτε άλλο εκτός από το αντικείμενο του.

Να θέσω ένα προσωπικό παράδειγμα. Στην δουλειά μου γουστάρω να μου γίνεται κριτική. Να μου λέει ο άλλος «έκανες λάθος,  δεν έπρεπε να το προσεγγίσεις έτσι,  δεν ήταν σωστό αυτό που έγραψες».  Ακόμα και η γκέλα μέσα στο παιχνίδι είναι.  Θα δεχτώ την κριτική και τα προσπαθήσω να βελτιωθώ και να μάθω από αυτήν.

Από την άλλη. Θα γίνω έξαλλος αν κάποιος με κρίνει από τα οπαδικά μου αισθήματα,  τον τρόπο που ζω,  τις συνήθειες μου,  τα παραπανίσια κιλά μου, τους φίλους μου και τις παρέες μου. Δικά μου θέματα αυτά,  εσένα δεν σου καίγεται καρφί. Μέχρι και να σου ορμηξω μπορώ αν μου θηξεις οτιδήποτε προσωπικό μου. Πιστεύω και εσείς το ίδιο θα κάνατε.

Αυτο γιατί να διαφέρει σε έναν αθλητή; Άνθρωπος είναι που παίζει μπάσκετ,  ποδόσφαιρο,  πόλο.  Ας κριθεί εκεί και όχι με χαζά λογοπαίγνια να κατακρίνεται για ότι δεν έχει σχέση με το άθλημα του.

Υ.Γ.  «Αν το έλεγε αυτό αθλητής άλλης ομάδας τι θα γινόταν;».  Κλασική ατάκα.  Μην αγχώνεστε..  Μια χαρά θα είχε καλυφθεί. Για «επικό τρολαρισμα» θα διαβάζαμε. Γνωστη η πρακτική εδώ και καιρό..

Υ. Γ. 2. Ενοχλούμαι με τα όσα εμμετικα γράφονται αριστερά και δεξιά.  Μπορώ να δεχτώ τα συνθήματα που ξεφεύγουν γιατί είναι ένα είδος πικαρίσματος. Αν και δεν μου αρέσουν. Αυτοί όμως που γράφουν για χιαστούς ή που εύχονται ακόμα και.. καρκίνους,  τους εύχομαι ποτέ να μην βρεθούν ή να έχουν άνθρωπο τους που ταλαιπωρείται από κάτι τέτοιο.

Υ. Γ. 3. Σε πολλά διαφωνώ με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη,  όμως αυτό που έκανε στο Σύνταγμα ήταν απίστευτο. Του βγάζω το καπέλο γιατί με συγκίνησε η όλη κινητοποίηση.

Υ.Γ. 4 Για μερικές ημέρες θα λείπω και εγώ για να ξεκουραστω και να γεμίσω μπαταρίες. Μικρή άδεια λοιπόν και με μερικούς τα λέμε από τα social media. Με τους υπόλοιπους,  θα τα πούμε με την επιστροφή μου. Καλά να περνάτε,  καλά μπάνια,  πολύ αλκοόλ αλλά προσοχή με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ