Ο Νάτχο ήρθε, είδε, εντυπωσιάστηκε και… έμεινε!

Ο Νάτχο ήρθε, είδε, εντυπωσιάστηκε και… έμεινε!

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έπεισε τον Νάτχο να έρθει στην Ελλάδα, ο Μαρινάκης ποτέ δεν θα επέτρεπε να γίνει... Βέρνμπλουμ η κορυφαία και πιο ουσιαστική μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού. Ο Γκιγέρμε, το 6άρι και ο φορ...

Η διαδρομή προς τον Πειραιά έχει ακολουθηθεί από σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Και τώρα και στο παρελθόν. Και θα συνεχίσει να ακολουθείται. Είναι η ίδια διαδρομή που ακολούθησε και ο Μπίμπαρς Νάτχο. Ενας παίκτης που λίγοι πίστευαν/περίμεναν ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα (από το οποίο έφυγε μετά από μόλις έξι μήνες παρουσίας στον ΠΑΟΚ). Ισως ο κορυφαίος ελεύθερος box to box μέσος της αγοράς. Και σίγουρα ο κορυφαίος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από τη στιγμή που ο Νάτχο είπε το «ναι» στο να έρθει στην Αθήνα, η παραμονή του στη χώρα μας δεν θα μπορούσε παρά να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Και έτσι έγινε. Διότι ο Ολυμπιακός και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαριναίκης, δεν θα επέτρεπαν ποτέ να γίνει… Βέρνμπλουμ. Οπως ο Σουηδός πήγε στη Θεσσαλονίκη με τη σύζυγό του (που ξαφνικά… δαιμονοποιήθηκε), έτσι και ο Ισραηλινός ήρθε στην Αθήνα με τη γυναίκα του. Αντί, όμως, να μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής, όπως ο μέχρι πριν λίγες εβδομάδες συμπαίκτης του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ξεπακετάρει όλα του τα πράγματα και ετοιμάζεται να γίνει ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής των Ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ με τον Βέρνμπλουμ. Κάλυψε τον Νάτχο, οικονομικά, αγωνιστικά, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με το περιβάλλον που θα ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του. Δεν χρειάστηκε προσπάθεια για να το πετύχει. Οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει η διοίκηση Μαρινάκη και συνολικά το όνομα των Πειραιωτών στην Ευρώπη, τους έχουν αναγάγει σε «πρώτο μαγαζί» της χώρας. Και αυτό δεν θα αλλάξει. Μάλιστα, αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο… Βέρνμπλουμ. Ο μάνατζερ του Σουηδού, με μεγάλη χαρά θα δεχόταν τη (θετική) ανταπόκριση του Ολυμπιακού, στην κρούση που έκανε στους Ερυθρόλευκους, πριν ακόμη πάει στη Θεσσαλονίκη για τις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ…

Ο Νάτχο ήξερε πριν μπει στο αεροπλάνο ότι θα συναντούσε μια τελείως διαφορετική κατάσταση από ό,τι είχα ζήσει στη Θεσσαλονίκη. Γνώριζε εκ των προτέρων ότι τον περίμενε ένα κλαμπ με συγκεκριμένη δυναμική, στο οποίο ο ίδιος μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, αλλά και να συνεχίσει να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο, όπως ήταν με την ΤΣΣΚΑ την τελευταία 4ετία. Για αυτό και οι συζητήσεις αποδείχθηκαν πολύ πιο απλές από ό,τι αναμενόταν. Ο Ολυμπιακός έβαλε τα οικονομικά δεδομένα στο τραπέζι, ο Νάτχο έκανε την αντιπρότασή του και μέσα σε λίγες ώρες η διαπραγμάτευση είχε τελειώσει και ο Ισραηλινός φωτογραφιζόταν με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πέρα από τις εντυπώσεις, πού ούτως ή άλλως τις κερδίζει ο Ολυμπιακός με τη σπουδαία μεταγραφή που πραγματοποίησε, η απόκτηση του Νάτχο είναι μια κίνηση ουσίας για τους Ερυθρόλευκους. Αποκτήθηκε ένας παίκτης που δεν υπήρχε στο ρόστερ εδώ και πολλά χρόνια. Ενας παίκτης που σε πολλούς θα φέρει στο μυαλό τον μεγάλο Ιμπαγάσα. Τον ίδιο ντελικάτο τρόπο παιχνιδιού, με την ίδια ποιότητα, αλλά με περισσότερη σωματική επαφή, με καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, με περισσότερα τρεξίματα και με περισσότερα… νιάτα από τον «Κάνιο». Ο Νάτχο είναι μόλις 30, ενώ Αριέλ ήταν 4 (!) χρόνια μεγαλύτερος όταν ήρθε στον Πειραιά!

ΥΓ. Οι μεταγραφές είναι «ύπουλη» κατάσταση. Μια τελείως απρόβλεπτη και ανατρεπτική διαδικασία. Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να βιάζουμε βασικά συμπεράσματα, δεν πρέπει να προτρέχουμε. Μάλιστα, ειδικά για αγορές… 3ης διαλογής όπως η ελληνική, η μεταγραφή ενός «Νάτχο» είναι το «μη φυσιολογικό». Αλλά ο Ολυμπιακός μας έχει συνηθίσει σε πολλά τέτοια «αφύσικα». Και όσο περνάει ο καιρός και ξεκαθαρίζει το μεταγραφικό τοπίο, τόσο μπορεί να προκύψουν κι άλλες ανάλογες εκπλήξεις.

ΥΓ2. Η μεταγραφή του Νάτχο συνεπάγεται την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή για το «6», που θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του Γκιγέρμε και έχει λόγο που επιμένει. Ο Βραζιλιάνος είναι δυναμικός, με καλά τρεξίματα, με εξαιρετικές μεταβιβάσεις και ως ντουέτο με τον Ισραηλινό θα ήταν ιδανικό. Ωστόσο, στον Πειραιά δεν έχουν αφήσει την υπόθεση του Μίκελ Αγκού. Ενός πιο δυναμικού αμυντικού μέσου, με μεγαλύτερο κορμί, αλλά επίσης με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Ενώ όπως προκύπτει, εξετάζεται και κάτι ακόμη. Εξίσου καλό…

ΥΓ3. Όταν ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Μεριά την πρώτη φορά και η μεταγραφή χάλασε, οι Ερυθρόλευκοι είχαν κάνει αυτό που έπρεπε. Είχαν εντυπωσιάσει τον Τυνήσιο στόπερ, ο οποίος όχι μόνο δεν ήθελε να γυρίσει στην πατρίδα του, αλλά όταν επέστρεψε απέρριψε κάθε πιθανότητα να πάει αλλού, πλην Ολυμπιακού. Είπαμε, ο Ολυμπιακός δεν έχει σχέση ως μέγεθος με καμία άλλη ελληνική ομάδα.

ΥΓ4. Οι επόμενες κινήσεις, πέραν του «6αριού», θα είναι ένας σέντερ φορ (άμεσα), ένας εξτρέμ, ένας τερματοφύλακας και (αργότερα) ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός.

ΥΓ5. Ο Ολυμπιακός οφείλει να προκριθεί επί της Λουκέρνης. Οπως οφείλει να δώσει το παρών στους ομίλους του Europa League. Η κλήρωση με Μπέρνλι ή Μπασακσεχίρ είναι η δυσκολότερη που μπορούσε να του τύχει, αλλά παίκτες και προπονητής οφείλουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και στα «πρέπει» που ακολουθούν την παρουσία του καθενός τους στον σύλλογο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ