Πέλκας λαμπρός τον οδηγεί και μεγαλουργεί…

Πέλκας λαμπρός τον οδηγεί και μεγαλουργεί…

Κάθετο παίξιμο με μεγάλη ταχύτητα, ακαριαίο ξεμαρκάρισμα και επίκαιρες τοποθετήσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Πέλκας συνδυάζει την ταχύτητα των εξτρέμ με την τεχνική κατάρτιση και την πάσα των κλασσικών «δεκαριών».

Συγκλονιστικό παιχνίδι μεγάλο βράδυ για τον ΠΑΟΚ. Αυτά είναι παιχνίδια στα οποία ομάδες που τώρα δημιουργούνται, κτίζουν χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό από την Εστερσουντ πέρσι έχει ανάγκη να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό προφίλ. Η επική νίκη με την ανατροπή είναι από τα παιχνίδια εκείνα που μπορούν να συγκροτήσουν ευρωπαϊκή ταυτότητα. Αρκεί να υπάρξει συνέχεια δηλαδή πρόκριση.

Το βράδυ στην Τούμπα ήταν φανταστικό αλλά μέσα σε όλα τα άλλα έδειξε ότι η Σπαρτάκ μπορεί να έχει άμυνα για τα πανηγύρια η επίθεσή της όμως βγάζει φωτιές . αυτά υπάρχει χρόνος για να αναλυθούν περισσότερο στην συνέχεια. Σημασία έχει ότι η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε τις δυνάμεις να αντεπιτεθεί αντί να παραδοθεί. Οσο γρήγορα δέχτηκε τα δυο γκολ τόσο γρήγορα πέτυχε τα τρία και γύρισε το ματς.

Το πέτυχε γιατί δυο παίκτες της έκαναν τρομερή εμφάνιση. Αν ο Πρόμες έχει χρηματιστηριακή αξία κοντά στα τριάντα εκατομμύρια τότε και ο Πέλκας αξίζει πολλά εκατομμύρια. Δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι μετά από αυτή την μεγαλειώδη εμφάνισή του εκτίναξε την αξία του και στο εξής θα φέρνει μάνατζερ από μεγάλες ομάδες στην τούμπα για να τον παρακολουθήσουν. Κάθετο παίξιμο με μεγάλη ταχύτητα, ακαριαίο ξεμαρκάρισμα και επίκαιρες τοποθετήσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Πέλκας συνδυάζει την ταχύτητα των εξτρέμ με την τεχνική κατάρτιση και την πάσα των κλασσικών «δεκαριών». Κοντά του σε απόδοση ο Λεό Μάτος. Αμυντικά είχε προβλήματα. Επιθετικά τους πήρε και τους σήκωσε με τις αέρινες ντρίπλες του και τις σέντρες που μετέτρεψαν σε γκολ ο Λημνιός και ο Πέλκας.

Δεν ξέρω τι συμπεράσματα είχε βγάλει ο Λουτσέσκου παρακολουθώντας την Σπαρτάκ. Η ουσία είναι πως η ομάδα του αιφνιδιάστηκε και για δέκα πέντε λεπτά δεν μπορούσε να βγάλει την μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Ο Κάνιας και ο Μαουρίσιο είχαν χαθεί στο γήπεδο και ο Βιεϊρίνια δεν ήταν εκεί να κρατήσει την μπάλα και να κερδίσει το φάουλ. Όταν ο Μαουρίσιο μπήκε στο ματς και ο Μάτος άρχισε τις επελάσεις του το παιχνίδι ισορρόπησε και ο ΠΑΟΚ χόρεψε τους Ρώσους.

Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ σοφή την σκέψη του Λουτσέσκου να κρατήσει τα γκέμι και να σφίξει την άμυνα. Η ομάδα του βρίσκεται στην αρχή και είναι λογικό να μην μπορεί να αντέξει σε υψηλή ένταση για ενενήντα λεπτά.

Η δε είσοδος του Ουάρντα στο παιχνίδι έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα να κερδίσει χρόνο και μέτρα στο γήπεδο ώστε να κατασιγάσει την πίεση της Σπαρτάκ. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή και πάει με άλλο αέρα στην Μόσχα. Οι επιθετικές αρετές του είναι τέτοιες που πείθουν ότι θα σκοράρει στον επαναληπτικό.

Το θέμα είναι να μην έχει προβλήματα στην άμυνά του. Προφανώς θα έχει λιγότερα αν ο Κρέσπο επιστρέψει στην φυσική του θέση. Ο Χατσερίδης έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι κι ενώ στον αέρα είναι καθοριστικός όταν η μπάλα είναι στο χορτάρι έχει πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ σοβαρός και συγκεντρωμένος μπορεί να δώσει συνέχεια στο μαγικό βράδυ της Τούμπας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ