Προσγείωση στην πραγματικότητα

Προσγείωση στην πραγματικότητα

Πιο δύσκολο το φετινό μονοπάτι ως τους ομίλους του Γιουρόπα, από το περσινό που οδηγούσε στην χλιδή του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν το διάλεξε, ο Ολυμπιακός. Του προέκυψε όμως και πρέπει να το διαχειριστεί

Θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένος όμιλος του Σεπτέμβρη και μάλιστα ορθάνοιχτος σε προγνωστικά. Η τρίτη ομάδα της Ελβετίας (Λουκέρνη), μια εκπρόσωπος Πρέμιερ Λιγκ (Μπέρνλι) και το… μαύρο άλογο του Σουλτάνου (Μπασακσεχίρ), που πέρσι έχασε στις λεπτομέρειες το πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Πολύ πιο απαιτητικό γκρουπ για τον Ολυμπιακό από εκείνο που βρέθηκε προ διετίας με τον Μπέντο (Αστάνα, ΑΠΟΕΛ, Γιουνγκ Μπόις). Πόσο μάλλον φέτος που όλα θα είναι πιο δύσκολα για τους Ερυθρόλευκους μέχρι να συνηθίσουν στο νέο τους σώμα. Σε αυτή τη «πάλι από την αρχή» ριζική αλλαγή που ακόμη βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης, όπως αποδείχθηκε από την ανακοίνωση της 15ης προσθήκης στο ρόστερ (Νάτχο).

Θα ήταν λοιπόν μια πολύ ενδιαφέρουσα τετράδα, και ακόμη και αν προκρίνονταν δύο ο Ολυμπιακός θα καταλάβαινε ότι η αποστολή του, σίγουρα δεν θα ήταν από εκείνες με την ένδειξη φαβορί.

Ειδικά τώρα. Τώρα που ακόμη είναι Αύγουστος και που από αυτό το καρέ ως τη φάση των ομίλων θα φτάσει μόνο  ένας! Ισχυρός λέει ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα. Με δηλωμένα κυβικά για το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Και ξαφνικά να του έρχονται μπαστούνια από τα προκριματικά σε σημείο που η εξασφάλιση της συμμετοχής στον Σεπτέμβρη να μοιάζει με υπέρβαση.

Συμβαίνουν και αυτά καμιά φορά. Το κακό είναι ότι συμβαίνουν στο χειρότερο δυνατό timing.

Δεν είναι πλέον το πιθανότερο να συνεχίσει η ομάδα του Μαρτίνς στην Ευρώπη έπειτα και από την κλήρωση, και αυτή δεν είναι απαισιόδοξη ματιά στα γεγονότα αλλά μια υποχρεωτική προσγείωση στη πραγματικότητα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως δεν τα βάζεις με τη τύχη σου, διότι δεν οδηγεί και πουθενά. Μπαίνεις στον χορό και χορεύεις.

Βήμα-βήμα λοιπόν και ότι βγει. Μικρές… νίκες ως τις μεγαλύτερες. Πρώτος στόχος να μην δεχθεί γκολ από τη Λουκέρνη σήμερα στο Φάληρο. Δεύτερος η επικράτηση που θα του κάνει πιο εύκολη την ρεβάνς. Και βλέπουμε.

Οι Ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να πατήσουν το κουμπί του restart αυτό το καλοκαίρι. Η φιλοδοξία τους είναι να μην χρειαστεί του χρόνου τέτοια εποχή να κάνουν πάλι 15-20 αλλαγές στο ρόστερ τους. Να φτιάξουν έναν ισχυρό κορμό που ποδοσφαιρικά πλέον σεζόν με τη σεζόν θα ενισχύεται. Μια καινούργια ομάδα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το αποδείξουν. Το πραγματικό κριτήριο για εκείνους όμως είναι το πρωτάθλημα. Εδώ όπου ο ΠΑΟΚ μοιάζει στην ισχυρότερη εκδοχή του τα τελευταία σαράντα χρόνια. Εδώ που η ΑΕΚ θα ξεκινήσει με τον αέρα που της δίνει ο περσινός τίτλος.

Αν προκύψει η παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα καλώς να ορίσει. Αν όχι, ο Ολυμπιακός από σήμερα κιόλας πρέπει να έχει την ψυχραιμία να μετρήσει τα πάντα σε πραγματικά δεδομένα. Ήταν πιο εύκολο να περάσει πέρσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με Παρτιζάν και Ριέκα από ότι αυτό που του προέκυψε φέτος. Είπαμε αυτά, απλά συμβαίνουν…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ