Το μηδέν στην άμυνα είναι «χρυσάφι»

Το μηδέν στην άμυνα είναι «χρυσάφι»

Ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει απόψε βάσεις πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αντιμετωπίζοντας την Λουκέρνη. Βασικός στόχος των πειραιωτών πρέπει να είναι το μηδέν στα μετόπισθεν. Το έχει πει…εκατό φορές ο Μαρτίνς στους παίκτες του, δίνοντας μεγάλη βάση στο συγκεκριμένο θέμα.

Έφτασε λοιπόν και η μέρα για την επίσημη πρώτη του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τους ερυθρόλευκους να φιλοξενούν την Λουκέρνη στο Καραϊσκάκη. Δεν χωρά αμφιβολία πως η ομάδα του Πειραιά είναι το φαβορί στο ζευγάρι.

Το είπε άλλωστε καθαρά ο Κώστας Φορτούνης στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Το παραδέχθηκε λίγο αργότερα και ο προπονητής της ελβετικής ομάδας, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θέλει να βάλει απόψε βάσεις πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και στο μεγάλο λιμάνι έχουν ένα μόνο στόχο. Τη νίκη χωρίς να δεχθούν γκολ. Είναι πολύ σημαντικό σε νοκ άουτ παιχνίδια να διατηρήσει η γηπεδούχος ομάδα το μηδέν στην άμυνα.

Αν λοιπόν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, ακόμα και μια νίκη με 1-0 θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πόσο σημαντικό θα είναι για την ομάδα του να μην δεχθεί γκολ. Το έχει πει στους παίκτες του… εκατό φορές ο Πορτογάλος στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών.

Το λέει και το ξαναλέει ο 48χρονος τεχνικός γιατί γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το μηδέν στην άμυνα. Ζήτησε προσοχή ο Μαρτίνς. Ζήτησε συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κι αυτή είναι η λέξη «κλειδί» για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Συγκέντρωση.

Αν οι ερυθρόλευκοι είναι συγκεντρωμένοι όπως τους ζήτησε ο προπονητής τους, τότε έχουν πολλές πιθανότητες να πετύχουν τον στόχο τους. Σε ότι αφορά μάλιστα το σκέλος της αμυντικής λειτουργίας, το τελευταίο δείγμα ήταν θετικό για την ομάδα του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός κράτησε ανέπαφη την εστία του στο φιλικό παιχνίδι με την Λεγκανές στο Φάληρο κι αυτό ήταν κάτι που ικανοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Πορτογάλο προπονητή.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την αποψινή αντίπαλο του. Ο Μαρτίνς έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και το είπε άλλωστε με κατηγορηματικό τρόπο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Πρέπει όμως η ανωτερότητα των πειραιωτών να φανεί στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να εκμεταλλευτούν την δύναμη της έδρας. Πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να δημιουργήσουν συνθήκες πρόκρισης στο γήπεδο τους. Η Λουκέρνη δεν έχει πολλές ευρωπαϊκές εμπειρίες κι αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι ερυθρόλευκοι.

Αυτό όμως που πρέπει να έχουν πάντα στο μυαλό τους οι ερυθρόλευκοι είναι το μηδέν στην άμυνα. Μπορούν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και αν οι πειραιώτες δεν επιτρέψουν στην Λουκέρνη να σκοράρει θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ