«Πω πω λαός και τι ομάδα πω πω μια ΠΑΟΚάρα»

«Πω πω λαός και τι ομάδα πω πω μια ΠΑΟΚάρα»

Μαγικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (8/8) στην Τούμπα καθώς είδαν μια ομάδα να ξεπερνάει τον εαυτό της και να κερδίζει τη Σπαρτάκ με 3-2. Οι ασπρόμαυροι πηγαίνουν με άλλον αέρα στη Μόσχα και τους Βιερίνια και Μπίσεσβαρ στη διάθεση του Λουτσέσκου.

Το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Σπαρτάκ Μόσχας έφερε στις μνήμες ένα άλλο ματς  όταν και πάλι είχε διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας πριν από 21χρόνια. Στις 12 Αυγούστου του 1997 με αντίπαλο τη Σπαρτάκ Τρνάβα. Τότε ο Δικέφαλος βρέθηκε να χάνει με 0-3 και κατάφερε να το γυρίσει σε 5-3. Τώρα βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα και μέσα σε 17 λεπτά κατάφερε να πετύχει τρία. Αυτό που έζησαν χθες όσοι βρέθηκαν στην Τούμπα ήταν κάτι το εκπληκτικό που δύσκολα θα διαγραφεί από τη μνήμη τους όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ο ΠΑΟΚ, απέδειξε στην Ευρώπη πως είναι μια ομάδα πολύ σκληρή για να «πεθάνει» τόσο εύκολα όπως θα περίμεναν κάποιοι εντός και εκτός συνόρων. Το έδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο και το έδωσε να το καταλάβουν ο Μάσιμο Καρέρα και οι παίκτες της Σπαρτάκ που σίγουρα επέστρεψαν στη βάση τους πολύ προβληματισμένοι. Οι Μοσχοβίτες βρήκαν απέναντι τους μία ομάδα που δεν καταλάβαινε… Χριστό. Που δεν τις έριξε την ψυχολογία ακόμα και όταν βρέθηκε στα σχοινιά, ακόμα κι όταν τα λάθη στην αμυντική της λειτουργία ήταν συνεχόμενα.

Έχοντας στο πλευρό της έναν πύρινο, όσο και απολαυστικό κόσμο που δεν σταμάτησε να τους στηρίζει ούτε… δευτερόλεπτο, ο Πέλκας, ο Μάτος, ο Πρίγιοβιτς, ο Λημνιός, ο Πασχαλάκης και τα υπόλοιπα παιδιά  του Λουτσέσκου έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα, που φτάνει μέχρι τη Μόσχα ότι αυτός ο ΠΑΟΚ είναι για μεγάλα πράγματα. Ο επαναληπτικός δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τους ποδοσφαιριστές της Σπαρτάκ. Οι ασπρόμαυροι μπορεί να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα, όμως στη Ρωσία θα παραταχθούν διαφορετικά.

Δεν θα δούμε στο αρχικό σχήμα τον Χατσερίντι που ήταν επιρρεπείς στο λάθος, αλλά τον Κρέσπο όπου μαζί με τον Βαρέλα θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Θα δούμε στο αρχικό σχήμα και τον Βιερίνια που τόσο μα τόσο έχει λείψει από την ομάδα, παρότι ο ΠΑΟΚ στη Βασιλεία πήρε μια νίκη/ πρόκριση και χθες είχε μια ακόμα επιτυχία κόντρα στη Σπαρτάκ. Ο Δικέφαλος θα γίνει μια πιο συγκροτημένη ομάδα και θα μπορεί να κάνει παιχνίδι από την άμυνα, αλλά και να μεταφέρει τη μπάλα στους μέσους με πιο ορθολογικό τρόπο.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πιστεύουν πολύ πως η ομάδα τους θα περάσει στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν μια εκ’ των Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε. Αυτό έλεγαν μετά το τέλος του αγώνα είτε στους δημοσιογράφους είτε στον κόσμο που τους περίμενε για ένα αυτόγραφο για μια φωτογραφία. Πλέον ο Δικέφαλος δεν είναι από τις ομάδες που φοβούνται και την σκιά τους. Είναι μια ομάδα που ξέρει να μάχεται που ξέρει να κερδίζει αυτό που θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

 ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 4

Θέλω να σταθώ περισσότερο στον ανεπανάληπτο κόσμο του ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα στα παιδιά της Θύρας 4. Χιλιάδες φίλαθλοι του Δικεφάλου, γέμισαν το ιστορικό γήπεδο και βροντοφώναξαν με πάθος την πίστη τους για την πορεία της ομάδας, στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να φθάσει στον πρώτο μεγάλο φετινό στόχο.

Παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε ακόμη και πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έδωσαν και πάλι βροντερό «παρών» και υποχρέωσαν τους παίκτες της Σπαρτάκ Μόσχας να αναγνωρίσουν, πως αυτή η έδρα, είναι μία από τις δυσκολότερες στην Ευρώπη.

Όταν όμως το σκορ ήταν 0-2, υπήρξε μια παγωμάρα στις περισσότερες θύρες της Τούμπας, εκτός από μια αυτή της Θύρας 4. ΜΟΝΟ οι οργανωμένοι οπαδοί, αυτούς που κατακαιρούς έχουμε αποδώσει διάφορα επίθετα, φώναζαν και προσπαθούσαν να συμπαρασύρουν αρχικά τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου να συνεχίσουν την προσπάθεια και στη συνέχεια και τους υπόλοιπους συνοπαδούς τους. Όταν το κατάφεραν, τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους.

Ο επαναληπτικός θα είναι δύσκολος από κάθε άποψη. Τόσο για τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου, όσο και για τον κόσμο που θα επισκεφθεί τη Μόσχας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους φιλάθλους που θα κάνουν αυτό το μακρινό ταξίδι, γιατί οι προκλήσεις θα είναι πολλές που μπορούν να βάλουν σε περιπέτειες την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ