Ο Μαρτίνς σκηνοθέτησε και ο Ποντένσε διεύθυνε αυτό το υπέροχο show

Ο Μαρτίνς σκηνοθέτησε και ο Ποντένσε διεύθυνε αυτό το υπέροχο show

Ο μικρόσωμος Πορτογάλος είναι παίκτης άλλου επιπέδου. Αυτός ο δαίμονας είναι ένας πλέι μέικερ στην άκρη του γηπέδου. Εχει μάτι στην πλάτη για να βλέπει τον Τσιμίκα και κόβει με ταχύτητα μέσα για να κάνει υποδοχή της μπάλας. Οι ποδοσφαιρικές …γνώσεις του τον καθιστούν έναν στρατηγό μέσα στο γήπεδο.

Ο Μαρτίνς το έλεγε ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί έτοιμη στο πρώτο ματς με την Λουκέρνη. Το έλεγε γιατί το πίστευε και το είχε περάσει στους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στο Φάληρο σαν αφηνιασμένος. Ετρεχε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πίεζε συνεχώς πνίγοντας τον αντίπαλο.

Όλα αυτά είναι θέμα φυσικής κατάστασης και να πούμε μπράβο στους γυμναστές που παρουσίασαν τόσο φρέσκια την ομάδα. Το να κρύβεται η μπάλα και ξαφνικά να την βλέπουν οι Ελβετοί μέσα στην περιοχή του είναι θέμα προπονητή και θέμα ποιότητας των παικτών.

Λοιπόν, για όσα είδαμε δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν μας είχαν προετοιμάσει οι ερυθρόλευκοι στα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν. Σε αυτά κυρίως μετράγαμε ένα τσουβάλι αμυντικά προβλήματα και μι επιθετική αμηχανία. Πράγματα που δεν έπιαναν βλέπαμε και στο τελευταίο φιλικό μια σχετική ανακούφιση διότι βελτιώθηκε η αμυντική λειτουργία.

Ετσι, γράφαμε όλη την εβδομάδα πόσο σημαντικό είναι να μην δεχτεί ο Ολυμπιακός γκολ στο γήπεδό του. Ότι μπορεί να βάλει κάτω την Λουκέρνη και να της βάλει τέσσερα δεν το γράφαμε, γιατί δεν το πιστεύαμε. Κι όμως τα τέσσερα ήταν λίγα. Όταν έχεις δυο δοκάρια και είκοσι έξι τελικές προσπάθειες δικαιούσαι να πιστεύεις ότι το κοντέρ σταμάτησε χαμηλά. Κι έτσι είναι.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και κονιορτοποίησε τους Ελβετούς που δεν είχαν απάντηση. Αυτά που τους έκαναν ο Ποντένσε και ο Τσιμίκας από αριστερά δεν θα τα ξεχάσουν γρήγορα. Την αναστάτωση που τους προκαλούσε ο Φορτούνης κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα δεν θα την ξεχάσουν. Τον Λάζαρο θα τον θυμούνται για καιρό και από αέρος και από εδάφους.

Ο μικρόσωμος Πορτογάλος είναι παίκτης άλλου επιπέδου. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τυχερό που θα τον έχει στις τάξεις του. Αυτός ο δαίμονας είναι ένας πλέι μέικερ στην άκρη του γηπέδου. Εχει μάτι στην πλάτη για να βλέπει τον Τσιμίκα και κόβει με ταχύτητα μέσα για να κάνει υποδοχή της μπάλας. Οι ποδοσφαιρικές …γνώσεις του τον καθιστούν έναν στρατηγό μέσα στο γήπεδο.

Ο Κώστας Φορτούνης έπαιξε με κέφι. Δεν μένω σε αυτά που έκανε. Εφόσον παραμείνει κεφάτος θα κάνει και άλλα καλύτερα. Με τέτοιο Φορτούνη οι ερυθρόλευκοι μπορούν να πιάνουν σε κάθε παιχνίδι υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο Λάζαρος ήρθε για να κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό. Ηρθε για να βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Το βράδυ της πέμπτης το έκανε στο σκοράρισμα. Με μια ομάδα που δεν κατάφερε να φανεί μέσα στο γήπεδο δεν μπορείς να βγάλεις ολοκληρωμένα συμπεράσματα.

Θα περιμένουμε πιο δύσκολες καταστάσεις για να κρίνουμε π.χ την άμυνα του Ολυμπιακού. Την ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας. Ότι ο Καμαρά ήταν μηχανάκι στην μεσαία γραμμή μπορούμε να το πούμε. Ότι ο Ομάρ θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του επίσης.

Ότι ο Γκερέρο είναι χρήσιμος παίκτης με καλές τοποθετήσεις και αίσθηση του γκολ φάνηκε καθαρά. Ότι ο κόσμος ζεστάθηκε είναι κάτι που δεν χωρά αμφισβήτηση. Ότι δεν τίθεται θέμα πρόκρισης είναι γεγονός. Ότι η ομάδα φούσκωσε ψυχολογικά αποτελεί κέρδος και δίνει την ευχέρεια στον Μαρτίνς να δουλέψει για την περαιτέρω βελτίωσή της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ