Στα π@π@ρι@ του και δύο αβγά Τουρκίας

Στα π@π@ρι@ του και δύο αβγά Τουρκίας

Ο Πάκης, ο Ερντογάν που σκιάχτηκε, ο ασυγκράτητη Ελένη Αυλωνίτου, κι ο υπέρ όλων αγώνας των συντρόφων του Σύριζα για τη σωτηρία της χελώνας καρέτα-καρέτα. Ο Κώστας Καίσαρης, βάζει στο μίξερ τη πολιτική επικαιρότητα.

ΤΟ ότι είμεθα περικυκλωμένοι, είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τις πλημμύρες και τις φωτιές. Τα φυσικά φαινόμενα, έστω και ακραία, έρχονται και παρέρχονται. Έστω κι αν αφήνουνε πίσω τους καμιά κατοστή νεκρούς. Όπως είπε άλλωστε το πολιτικό πτώμα που ακούει στο όνομα Φώτης Κουβέλης, «μπορεί να έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων μ αυτό που συνέβη στο Μάτι, αλλά στις 21 Αυγούστου, έχουμε ένα τεράστιο γεγονός. Η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια». Που πάει να πει, οι ζωντανοί με τους ζωντανούς κι οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους. Μάλιστα κύριοι. Κάτι τύποι σαν τον μπάρμπα Φώτη, παριστάνουν τους υπουργούς. Πατάνε υποτίθεται τα κουμπιά για να δουλεύει αυτή η γ@μημένη η χώρα. Και δεν είναι, ότι είναι μπιτ άχρηστοι. Είναι κι ότι δεν βάζουνε γλώσσα μέσα τους. Είναι, ότι το «λέμε καμιά μ@λακία για να περνάει η ώρα» το έχουνε αναγάγει σε επιστήμη. Είναι ότι το πολιτικό προσωπικό, δίνει καθημερινά σκληρή μάχη. Κι ανεβάζει τις επιδόσεις του, στο σπορ της χήρας με τα 5 ορφανά.

ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ που σ’ αυτές τις κρίσιμες,στιγμές, υπάρχουν κάποιοι που φυλάνε Θερμοπυλες. Όπως ο πρώτος πολίτης της χώρας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο οποίος από τη μαγευτική Αμοργό, έστειλε αυστηρό μήνυμα-προειδοποίηση στην Άγκυρα. Για το θέμα, της κράτησης των δύο στρατιωτικών. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, γνωστός και ως Πάκης, άστραψε και βρόντηξε: «Προειδοποιούμε, την Τουρκία. Η Ελλάδα δεν θα μείνει απαθής. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει. Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά. Η Τουρκία και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Η διεθνής κατακραυγή το αποδεικνύει».

ΜΕ το που έμαθε ο Ερντογάν, του έφυγε το κλαπέτο. Τεταρταίος πυρετός τον έπιασε. Του ανεβήκανε ζάχαρο και πίεση μαζί. Του κόπηκε η όρεξη. Ούτε κεμπάπ
ήθελε να φάει, ούτε λαχματζούν ούτε μπουρεκάκια με παστουρμά, που είναι η αδυναμία του. Τίποτα. Κιτρίνισε, άσπρισε κι αρχίσανε να τρέμουνε τα χέρια του: «Τι θα κάνουμε μπρε, τώρα, που θύμωσε αυτός ο γκιαούρης με τα άσπρα μαλλιά»; Είμαστε σοβαροί; Τι χαμπάρι να πάρει η Τουρκία; Εδώ και δύο χρόνια κρατάνε στο 13 το κελί, τον Άντριους Μπράνσον. Τον Αμερικανό πάστορα. Ο Τραμπ έχει λυσσάξει. Φωνάζει, κάνει φασαρία, λέει και ξαναλέει, ότι μη αποφυλάκισή του, συνιστά ντροπή, αλλά του Ερντογάν στα παπάρι@ του. Και δύο αβγά Τουρκίας. Και θα του κάνει τα μούτρα κρέας ο Πακης, που είπε ότι Ελλάδα δεν θα μείνει απαθής;

ΜΕΣΑ σ’ όλα, επανέκαμψε δρυμίτερη η Βάσια Τριφύλλη της πολιτικής, που ακούει στο όνομα Ελένη Αυλωνίτου. Δεν έγινε γνωστό, αν την αμολύσανε, η αν τους έφυγε. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Η θριαμβευτική επανεμφάνιση της εκρηκτική Ελένης συγκλόνισε. Με τη γλώσσα της, να τρέχει σε ταχύτητες και ρυθμούς ραπτομηχανής Σίνγκερ, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα της σαχλαμάρας: «Υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει που δεν έχει εκπαιδευτεί. Υπάρχει κόσμος που κάηκε μέσα στη θάλασσα, γιατί νόμιζε ότι με το που θα μπει στο νερό, όλα θα είναι εντάξει. Αντί να προχωρήσουν προς τα μέσα. Δεν μπορείτε να αποδίδετε στη κυβέρνηση την έλλειψη εκπαίδευσης». Τα έχουμε ξαναπεί. Αυτός ο λακαμάς ο λαός είναι άξιος της τύχης του. Όταν στέλνει στη Βουλή τα παρατράγουδα της Πάνια καλά να πάθει. Και λίγα είναι αυτά που τραβάει.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ωστόσο μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Καθώς επίκειται ο δομικός ανασχηματισμός που θα κάνει ο Αλέξης. Για να μεταβεί τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη για την Έκθεση ανανεωμένος και δυνατός. Ο πρωθυπουργός άλλωστε έχει αποδείξει, ξέρει να επιλέγει τους καλύτερους. Αν μη τι άλλο ο κόβει του μάτι του. Έκανε υπουργό τον Παύλο Χαϊκάλη. Τον Ζουράρι. Έχει υπουργό τον Τέρενς Κουίκ. Μέχρι κι αυτός, ο ανεκδιήγητος, ο Δημήτρης Καμμένος , έγινε υπουργός για δώδεκα ώρες. Τι άλλο να κάνει δηλαδή, για να πάρεις χαμπάρι ότι σε δουλεύει. Όταν βλέπεις υπουργούς τον Χαϊκάλη και τον Κουίκ χρειάζεται άλλη απόδειξη ότι κάνει πλάκα;

ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ των Ελλήνων ένα φορτίο. Που τα πηγαίνουν εδώ κι εκεί. Μετά το δίδυμο της συμφοράς Τσίπρα-Καμμένου, τους περιμένει η Μαρία Σπυράκη. Η οποία μιλώντας σοβαρά κι όχι με τις φιλενάδες τις στο κομμωτήριο, σχετικά, με το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, συντάραξε το πανελλήνιο: «Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά». Δεύτερο βρακί, ν’ αλλάξει δεν έχει ο ένας στους δύο Ελληνες κι η Μαρία ονειρεύεται αναπτυξιακό σοκ.

ΤΟ Άγιον Πάσχα κι η Ανάσταση του Κυρίου, εορτάσθηκαν στις 8 Απριλίου. Το μήνα Αύγουστο, που διανύουμε ανασταίνονται οι πολιτικά νεκροί. Όπως ο ένδοξος και ανδρείος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο άνθρωπος που έπιασε τη 17η Νοέμβρη έσπασε τη σιωπή του: Στηρίζει απολύτως τη Φώφη στην ηγεσία του Κινήματος, με το οποίο θα ειναι υποψήφιος στις εκλογές. Τα ακόμα χειρότερα έρχονται. Είναι μπροστά.

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, από κάθε άποψη, Νίκος Κοτζιάς, ο Γιάνης Βαρουφάκης της εξωτερικής πολιτικής, συγκλόνισε: «Κριτήριο στην πολιτική μας είναι τα εθνικά συμφέροντα». Θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο; Αυτός ο άνθρωπος, δηλαδή πληρώνεται για να λέει αυτές τις αρλούμπες;

ΤΕΛΟΣ, όποιος, νομίζει ότι τώρα το καλοκαίρι οι σύντροφοι βουλευτές του Σύριζα, ξύνουνε πατσές είναι βαθιά νυχτωμένος. Όλες αυτές οι ευαίσθητες αριστερές ψυχούλες, εργάζονται νυχθημερόν. Για να βγει το κάρο από τη λάσπη. Για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά. Πεντήκοντα τρεις εξ αυτών, κατάθεσαν ερώτηση, ζητώντας μέτρα προστασίας για τη χελώνα καρέτα-καρέτα. Για τη προστασία μισθωτών και συνταξιούχων, έχει ο θεός. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή, Albert King-Blues Power.

https://www.youtube.com/watch?v=SyVhBfIFbiQ&feature=youtu.be

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ