Αγοράζει ηρεμία και χρόνο

Αγοράζει ηρεμία και χρόνο

Δεν σκότωσε κάποιο θηρίο, αλλά δεν παύει να αποτελεί μια μεγάλη σε έκταση ευρωπαϊκή νίκη. Η ομάδα του Μαρτίνς μετέτρεψε την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας σε τυπική διαδικασία πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που απομάκρυνε τα σύννεφα που είχαν φανεί μετά την εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο νέος Ολυμπιακός που χτίζει ο Πέδρο Μαρτίνς υπέταξε την ελβετική Λουκέρνη στο Γ. Καραϊσκάκης και πάει την άλλη Πέμπτη για τουρισμό στη χώρα των ρολογιών και της σοκολάτας. Ο αποψινός υγιεινός περίπατος των παικτών του Πορτογάλου τεχνικού τους δίνει την απαραίτητη ηρεμία και χρόνο να βρουν τα πατήματα τους και να χτίσουν τις συνεργασίες τους.

Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να φτιάξεις μια ομάδα με τόσους νέους ποδοσφαιριστές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η εικόνα των φιλικών είχε προβληματίσει πολλούς, είχε αγχώσει αρκετούς, ακόμα και μέσα στον αθλητικό οργανισμό των ερυθρόλευκων. Η εμφάνιση όμως κόντρα σε ένα σύνολο πιο έτοιμο, την εποχή που βρισκόμαστε, χωρίς ακόμα να έχουν μπει όλες οι φετινές μεταγραφές στο rotation της ενδεκάδας άφησε καλές εντυπώσεις παρόλο που και η Λουκέρνη δεν θεωρείτε αυτό που λέμε σύνολο πρώτης γραμμής.

Εκεί ακριβώς κρύβεται και η παγίδα μετά από τέτοια αποτελέσματα. Πως; Να θεωρήσεις ότι είσαι απόλυτα εντάξει, ότι δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα και ότι η χρονιά σου θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ο Ολυμπιακός δεν σκότωσε κάποιο θηρίο σήμερα στο Φάληρο. Πέτυχε μια μεγάλη σε έκταση νίκη, πήρε μια πρόκριση χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα και φαίνεται πως βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Η δουλειά του Μαρτίνς  όμως θα φανεί στις επόμενες εβδομάδες κατά πόσο είναι ικανή να οδηγήσει την ομάδα του Πειραιά ξανά στην κορυφή. Οι νέοι παίκτες έδειξαν καλά στοιχεία, αλλά είναι εμφανές ότι λείπουν αρκετά γρανάζια της μηχανής για να την θεωρήσεις πλήρη. Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος φάνηκε με το καλημέρα ότι θα αποτελέσουν σταθερές στη νέα εποχή. Οι αμυντικοί δεν μπορούν να κριθούν από παιχνίδια σαν αυτό με τη Λουκέρνη. Ο Νάτχο είναι προσθήκη από το πάνω ράφι και πιθανόν θα ακολουθήσουν και άλλοι. Μέχρι τότε ίδωμεν.

Το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού δεν κρίθηκε απόψε ή θα κριθεί την επόμενη Πέμπτη. Τα δύσκολα έρχονται μετά. Στον επόμενο γύρο τον περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Μπέρνλι- Μπασακσεχίρ. Δύο ομάδες πολύ πιο δύσκολες από την  ελβετική και σίγουρα δεν πρόκειται να παραδοθεί, όποιος προκύψει, στις ορέξεις των ερυθρόλευκων όπως οι παίκτες της Λουκέρνης. Η νίκη και η σχεδόν σίγουρη πρόκριση το μόνο που προσφέρουν είναι ηρεμία και χρόνο.

Η χρονιά θα κριθεί στον επόμενο γύρο. Αν στα play- off δεν πάνε καλά τα πράγματα κανείς δεν θα θυμάται την τεσσάρα κόντρα στους αδύναμους Ελβετούς. Αυτό το ξέρει και ο Πορτογάλος τεχνικός, όπως φάνηκε και από την τοποθέτηση του στην συνέντευξη τύπου, όταν είπε πως σε αυτόν τον Σύλλογο δεν έχεις χρόνο. Γνωρίζει ότι κρίνεται διαρκώς και ότι έχει πολλά «πρέπει» να φέρει εις πέρας σε μικρό χρονικό διάστημα. Το καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι το διήμερο κύλησε με ιδανικό τρόπο. Δύο νίκες και μια ισοπαλία δεν το λες και άσχημα. Μετά τους δύο πρόωρους αποκλεισμούς – φάνηκε σήμερα πόσο λάθος χειρίστηκε ειδικά ο Ατρόμητος την υπόθεση με την άσημη Μπρεστ- το είχαμε πολύ ανάγκη. Μακάρι η συνέχεια να είναι ανάλογη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ