Όταν έχεις σχέδιο, αποκτάς και ομάδα!

Όταν έχεις σχέδιο, αποκτάς και ομάδα!

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έδωσε υποσχέσεις… βουλευτή και ποντάρει κυρίως στη δική του δουλειά!

Σαφώς και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αξιόπιστο το δείγμα του ενός και μοναδικού επίσημου αγώνα. Αυτό θα ίσχυε και στην περίπτωση που δεν θα ήταν καλό  για τον Ολυμπιακό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με την Λουκέρνη, αυτό ισχύει και τώρα που έφτασε με εντυπωσιακό τρόπο στο 4-0 και επί της ουσίας εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ από την πρώτη παρτίδα.

Παρά ταύτα, οι ερυθρόλευκοι μας εξέπληξαν ευχάριστα με την εμφάνισή τους, κυρίως γιατί δεν περιμέναμε να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο από τόσο νωρίς. Μας το έλεγε ο Μαρτίνς ότι η ομάδα του θα βρισκόταν σε ετοιμότητα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, αλλά κρατούσαμε τις επιφυλάξεις μας.

Έτσι κι αλλιώς τι θα μπορούσε να υποστήριζε ο κάθε προπονητής; Ότι θα ήταν ανέτομη; Κι όμως ο Πορτογάλος αποδείχθηκε ότι δεν έδινε υποσχέσεις… βουλευτή, αλλά τήρησε το λόγο του. Κι αυτό που πραγματικά μας εντυπωσίασε ήταν ότι μετά από αρκετό καιρό είδαμε τον Ολυμπιακό να είναι πραγματική ομάδα. Με όλη τη σημασία της λέξης. Να δημιουργεί, να σκοράρει και να μην τρώει φάσεις στην άμυνά της.

Η εξήγηση είναι απλή. Όταν έχεις σχέδιο, τότε αποκτάς και ομάδα. Και ο Μαρτίνς είναι ξεκάθαρο ότι διαθέτει πλάνο το οποίο αρχίζουν να εφαρμόζουν οι παίκτες του πάνω στο χόρτο κι ας αποτελούν αρκετοί από αυτούς το Plan B της ενδεκάδας. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Μπουχαλάκης, ο Καμαρά, ακόμη και ο Γκερέρο ή ο Τσιμίκας κατατάσσονται  στις εναλλακτικές επιλογές, καθώς ο Ολυμπιακός περιμένει προσθήκες για αυτές τις θέσεις, ενώ για το αριστερό άκρο της άμυνάς του υπάρχει και ο Κούτρης.

Και η διοίκηση της εταιρίας είχε σχέδιο. Ήθελε να τα αλλάξει όλα με πρωταρχικό σκοπό να αφήσει έξω από τα αποδυτήρια του Ρέντη τη νοοτροπία του «δεν τρέχει τίποτα αν δεν εκπληρώσουμε τους στόχους μας, από τη στιγμή που η μισθοδοσία μας συνεχίζεται κανονικά».

Για αυτό και ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του έφεραν τούτη τη φορά προπονητή από  την άνοιξη και πήγαν με αυτόν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Οι μεταγραφές δεν θα μπορούσαν εκ των πραγμάτων να τελειώσουν σε ένα μήνα, αφού θα αντικατασταθεί σχεδόν όλο το ρόστερ, όμως και ο Μαρτίνς δεν στηρίχτηκε μόνον στις κινήσεις για την ενίσχυση, αλλά έριξε όλο το βάρος στη δική του τη δουλειά.

Με την πρώτη ματιά αποδεικνύεται ότι ποντάρει σε αυτόν τον παράγοντα και δεν προσπαθεί να βρει άλλοθι, καθώς το σημαντικό ήταν ότι βγήκε και δήλωσε πριν από το ματς με την Λουκέρνη ότι δεν ζητά πίστωση χρόνου, παρά το γεγονός ότι το είχε αυτό το «δικαίωμα», λόγω των συνθηκών.

Προφανώς και έχει καταλάβει σε ποια ομάδα έχει έρθει και αυτό το ξέρουνε και οι παίκτες, αφού στην πλειοψηφία τους είναι Έλληνες. Ο Φορτούνης έφτασε στο σημείο να ακούει το όνομά του από την εξέδρα, ο Χριστοδουλόπουλος πραγματοποίησε ονειρικό ξεκίνημα, ενώ και ο Τσιμίκας ήταν πολύ κοντά τους σε απόδοση, αφού έκανε «πράγματα και θαύματα» από την αριστερή πλευρά.

Κι όσο για τους ξένους, ο Ποντένσε μοίραζε συνεχώς δώρα στους συμπαίκτες του, ο Γκερέρο σκόραρε δύο φορές και ο Καμαρά ακόμη… τρέχει σε όλο το γήπεδο.Κι όλα αυτά αν και δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά του Αυγούστου κι ενώ πρόκειται να μπούνε στην ομάδα και οι Τοροσίδης, Μεριά, Νάτχο κι ενώ περιμένουμε άλλη… μισή ενδεκάδα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ