Το «ελληνικό σχέδιο», πέτυχε…

Το «ελληνικό σχέδιο», πέτυχε…

Η αλλαγή πολιτικής του Ολυμπιακού για την αλλαγή του «εθνικού χάρτη» του ρόστερ, η κατά 50% ελληνοποίηση, η επιστροφή του Τοροσίδη, οι κορυφαίοι Ελληνες παίκτες και η δημιουργία πρωταγωνιστών.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι παίκτης άλλου επιπέδου. Ο Μπίμπαρς Νάτχο ετοιμάζεται να γίνει ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Ο Γκερέρο αποδεικνύει ότι δεν ήταν τυχαία βασικός σε ομάδα Πριμέρα Ντιβιζιόν. Γενικώς, οι ξένοι που έχει αποκτήσει φέτος ο Ολυμπιακός δείχνουν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο καθένας από την πλευρά και τη θέση του, θα προσφέρουν πολλά. Ωστόσο, ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και για αυτό υπάρχει εξήγηση.

Η επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη ήταν η τελευταία ελληνική προσθήκη του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας υπέγραψε συμβόλαιο ζωής με τον Θρύλο και επέστρεψε στην ομάδα που έζησε ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του, κατακτώντας συνολικά 9 τίτλους. Ο «Τόρο», όμως, δεν επέστρεψε απλώς για να παίξει ακόμη τρία χρόνια στον Ολυμπιακό. Γύρισε για να αποτελέσει τον καθοδηγητή της νέας φουρνιάς Ελλήνων ποδοσφαιριστών που ετοιμάζεται να αναδείξει ο σύλλογος. Μια απόφαση συνειδητή και με ξεκάθαρη στόχευση από τη διοίκηση των Πειραιωτών, για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου. Μια απόφαση που ήδη άλλαξε την εικόνα του ρόστερ του Ολυμπιακού. Μια απόφαση γεμάτη… Ελλάδα.

Η αλλαγή της πολιτικής του Ολυμπιακού ως προς τα εθνικά χαρακτηριστικά των μεταγραφών, άλλαξε δραστικά τον χάρτη του δυναμικού των Πειραιωτών. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στο ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς, οι Έλληνες να είναι 16! Ητοι, πάνω από το 50% των παικτών.

Εξέλιξη που δεν ήρθε τυχαία, αλλά βάσει σχεδίου της ΠΑΕ. Και τα σχέδιο δεν περιλαμβάνει απλώς… παρουσία και κάποιες ευκαιρίες στους εν λόγω παίκτες. Αλλά προβλέπει να έχουν ρόλο σημαντικό, να αποτελέσουν τα πρώτα βιολιά της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, σε συνδυασμό με τους ποιοτικούς ξένους που θα τους πλαισιώσουν.

Στους 17-18 εν δυνάμει βασικούς, το 50% είναι Ελληνες. Γηγενείς ποδοσφαιριστές κάθε ηλικίας, θέσης και παραστάσεων, αλλά με κοινό χαρακτηριστικό το ταλέντο και την αντίληψη του πού βρίσκονται και τι πρέπει να κάνουν για να επιβεβαιώνουν μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουν να φέρουν τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έβαλε στο ρόστερ του παίκτες όπως ο Τοροσίδης, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Φετφατζίδης, οι οποίοι έχουν εμπειρία, ικανότητες, αλλά και ξέρουν τον σύλλογο. Επέλεξε να δώσει ευκαιρίες σε δικά του παιδιά, που έως τώρα απείχαν από την αγωνιστική εξίσωση, αλλά απέδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλό επίπεδο, όπως οι Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης. Δίνει ουσιαστικέ ευκαιρίες στα παιδιά της ακαδημίας του όπως οι Ανδρούτσος, Βρουσάι, Χουτεσιώτης, Νικολάου, Σκαφίδας. Βρήκε, αξιολόγησε και απέκτησε τους καλύτερους νέους της περσινής σεζόν όπως οι Μασούρας, Μάνος, Τζολάκης και φυσικά διατήρησε στο ρόστερ του τον Λεονάρντο Κούτρη, αλλά και τον Κώστα Φορτούνη, που φέτος χρίστηκε πρώτος αρχηγός.

Στόχος; Η κυριαρχία εντός συνόρων, η άμεση επιστροφή στην κορυφή, αλλά και η ανάδειξη νέων, γηγενών πρωταγωνιστών για τον Ολυμπιακό. Διότι πάντοτε οι Ερυθρόλευκοι είχαν τους καλύτερους Ελληνες στο δυναμικό τους. Τώρα έχουν και τους καλύτερους, αλλά και θέλουν να δημιουργήσουν τέτοιους.

Ηδη από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν οι Ελληνες του Ολυμπιακού έδειξαν ότι μόνο ρόλο κορμπάρσων δεν θα έχουν. Στον θρίαμβο επί της Λουκέρνης ο Φορτούνης ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο Χριστοδουλόπουλος ο σκόρερ, ο Τσιμίκας η απόλυτη ευχάριστη έκπληξη, ο Μπουχαλάκης σταθερός και σημαντικός και ο Ανδρέας Γιαννιώτης έδειξε ότι πλέον έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση και τον… αέρα που πρέπει να έχει ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ