Το πρόσωπο του καλοκαιριού (pics)

Το πρόσωπο του καλοκαιριού (pics)

Ο τρόπος του Πέδρο Μαρτίνς που κάνει... τη διαφορά στην επανεκκίνηση του Ολυμπιακού και η λεπτομέρεια που έχει φέρει τους Ερυθρόλευκους ένα βήμα πιο κοντά στα «θέλω τους».

Λογικό και φυσικά απολύτως κατανοητό. Κάτι λιγότερο από είκοσι ημέρες για να κλείσει το παράθυρο της ενίσχυσης άρα σταθερά ο παρανομαστής της συζήτησης είναι οι μεταγραφές. Πόσο μάλλον για τον Ολυμπιακό που όπως φαίνεται σε αυτές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες καλείται να χωρέσει στην ατζέντα του μπόλικο πάρε-δώσε.

Κυκλοφορούν και οπλοφορούν σενάρια λοιπόν για σέντερ φορ και εξάρι που προηγούνται, υπάρχουν συζητήσεις και τέλος πάντων όλα συνηγορούν πως όντως οι Ερυθρόλευκοι είναι συντονισμένοι σε αυτή την τελική αντεπίθεση για την διαμόρφωση του ρόστερ τους. Όλοι πλην ενός. Ίσως του μοναδικού προπονητή από την εποχή του Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος δεν έχει κάνει σχεδόν καμία δημόσια τοποθέτηση για αυτή την ιστορία. Εκείνος δουλεύει σαν να έχει κλείσει το ρόστερ του από την πρώτη στιγμή. Και αυτή η μέθοδος είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της τόσο απαιτητικής προετοιμασίας μιας ομάδας που έχει αποφασίσει να αλλάξει τα πάντα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς συμμετέχει κανονικότατα στον σχεδιασμό, επιλέγει ποδοσφαιριστές από το μεταγραφικό παζάρι αλλά δείχνει σταθερά συγκεντρωμένος στο… άλλο. Σε εκείνο που εάν και εφόσον θα δώσει στο νέο αγωνιστικό μοντέλο μορφή μια ώρα αρχύτερα, από τη στιγμή που οι στόχοι τρέχουν από τώρα!

Έχει δουλέψει πολύ ο Πορτογάλος. Σε σημείο που να νιώθει πως αν τελείωναν σε μια ώρα οι μεταγραφές, εκείνος θα είχε πετύχει αυτό που έπρεπε. Θα είχε καταφέρει να σχηματίσει μια νέα ομάδα που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη. Από την βασική του εντεκάδα που είδαμε απέναντι στη Λουκέρνη ως τις τελευταίες θέσεις της 26άδας που θα παραμείνει στο φινάλε.

Τον αριθμό που εξ αρχής έθεσε ως προαπαιτούμενο για να μπορεί να κάνει αυτό για το οποίο επιλέχθηκε.

Παρατηρώντας την σημερινή εικόνα στον Ρέντη, κατανοείς πως ουσιαστικά εκείνος είναι έτοιμος. Μέσα από έναν… χαμό 50 συμβολαίων και πάντα σε συνεργασία με τη διοίκηση έχει κάνει τις επιλογές του.

Ο Γιαννιώτης στον άσο και ο Χουτεσιώτης δεύτερος ως ότου προκύψει μια προσθήκη από το εξωτερικό. Όταν συμβεί ο Λευτέρης θα δοθεί δανεικός για να πάρει χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψει έτοιμος. Και να μην γίνει φρόντισε να του δώσει κάποια δυνατά «φιλικά».

Ο Ομάρ και ο Μασούρας δεξία. Ο Τσιμίκας και ο Κούτρης αριστέρα με το… πολύ-εργαλείο που ακούει στο όνομα Τοροσίδης να εγγυάται τον 5ο στους ακραίους μπακ όταν χρειαστεί. Ο αρχηγός της εθνικής που με τον Μεριά, τον Βούκοβιτς, τον Μιράντα και τον Σισέ έχουν σχηματισμένη ήδη και την 5άδα των στόπερ.

Μπουχαλάκης και Καμαρά είναι στο μοτίβο «6-8» που ο κόουτς ζητά για τον άξονα. Ήρθε ο Νάτχο, είναι εδώ ο Ανδρούτσος σε δύο εκδοχές σαφώς πολύ πιο κοντά στο «8». Αναμένεται ένας στο «6» και κλείνει και αυτή η πεντάδα με τον Τόρο (αλλά και τον Μεριά ή ακόμη και τον Χατζισαφί) να δίνουν τις έξτρα λύσεις και εδώ εαν και εφόσον.

Στο «10» είναι ο Φορτούνης και η δεύτερη επιλογή ο Φετφατζίδης που ούτως ή άλλως θέλει χρόνο για να βρει ρυθμό έπειτα από την εμπειρία του στα Εμιράτα. Η έξτρα επιλογή μπορεί να είναι ο Ανδρούτσος ή και ο Νάτχο.

Ποντένσε και Λάζαρος είναι οι βασικοί εξτρέμ με τον Βρουσάι να έχει κερδίσει μέσα από την προετοιμασία μια θέση στο rotation. Αναμένεται ένας ακόμη για να κλείσει και αυτή η υπόθεση με τον Φέτφα να γνωρίζει καλά και τα λημέρια της γραμμής, αλλά και τον Πάρντο να είναι ακόμη στη θέση του.

Σύντομα θα προκύψει και ο φορ που μαζί με τον Γκερέρο και τον Μάνο θα κλείσουν την τριάδα των σέντερ φορ. Ως τότε ανάμεσα τους χωρά ο Καρίμ που όπως φαίνεται έχει αποφασίσει ότι ο κύκλος του έκλεισε στο μεγάλο λιμάνι.

Οι αλλαγές θα είναι Χουτεσιώτης-2ος τερματοφύλακας, Χατζησαφί-6άρι, Πάρντο-εξτρέμ, Καρίμ-σέντερ φορ. Υπάρχουν ως έξτρα και οι δύο νεαροί στόπερ. Ο Νικολάου που θεωρητικά θα έπρεπε καιρό τώρα να είναι στην Ουντινέζε, και ο Ευαγγέλου που θα παραμείνει μόνο αν φύγει άλλος κεντρικός αμυντικός (Σισέ;).

Χάρη στον τρόπο του Μαρτίνς μέχρι να έρθουν οι επόμενοι έχουν την κάλυψη των… προηγούμενων. Εκείνοι που είναι να φύγουν αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο βάθος του ρόστερ. Εκείνοι που θα μείνουν ξέρουν ήδη γιατί υπολογίζονται και ποιος θα είναι ο ρόλος του στη νέα ομάδα. Εδώ που το έχει φέρει ο 48άχρονος προπονητής μοιάζει πλέον εύκολο. Προφανώς αν γυρίσει κανείς στις αρχές Ιούνη θα καταλάβει πως δεν ήταν καθόλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ