Μαρίνο, βγάλε κι άλλους λαγούς από το καπέλο!

Μαρίνο, βγάλε κι άλλους λαγούς από το καπέλο!

Σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της ιστορίας της η ΑΕΚ καλείται να στηριχτεί στις εμπνεύσεις και την επινοητικότητα του προπονητή της κι όχι σε ένα βαθύ ρόστερ αναγκαίο για κάθε ομάδα που καλείται να χωρέσει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη…

Σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της ιστορίας της η ΑΕΚ καλείται να στηριχτεί στις εμπνεύσεις και την επινοητικότητα του προπονητή της κι όχι σε ένα βαθύ ρόστερ αναγκαίο για κάθε ομάδα που καλείται να χωρέσει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη…..

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως είναι συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Ο Ουζουνίδης πέρσι στον Παναθηναϊκό ήταν ένας προπονητής-εφευρέτης. Απαντούσε στα απανωτά αγωνιστικά προβλήματα, τους τραυματισμούς και την λειψανδρία με διάφορα τρικ και βαφτίσεις προκειμένου να βγει από τα αδιέξοδα. Πίστεψε πως στην ΑΕΚ θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Θα βρει ένα ρόστερ κατά το δυνατό πλήρες που θα του επιτρέψει να σχεδιάσει την ομάδα χωρίς τα προβλήματα που είχε στους πράσινους. Το αποτέλεσμα ήταν να δώσει το πρώτο ματς στην Γλασκόβη με όσους είχε διαθέσιμους από πέρσι πλην τον αρχηγό Μάνταλο πλην τον Τσινγκρίνσκι.

Παρόλα αυτά ο Ουζουνίδης παρουσίασε ένα συγκροτημένο, πειθαρχημένο και ποιοτικό σύνολο που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο για μια ώρα και για την υπόλοιπη μισή αμύνθηκε οργανωμένα και αποτελεσματικά. Η ισοπαλία που πήρε η ΑΕΚ απέναντι στην Σέλτικ ήταν το κορυφαίο αποτέλεσμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο την περασμένη εβδομάδα παρά τις νίκες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Οι οπαδοί το χάρηκαν και τώρα ετοιμάζονται να δώσουν εντυπωσιακό παρών στο ΟΑΚΑ ενισχύοντας την προσπάθεια της ομάδας τους για πρόκριση. Στο μεταξύ, ο μάλλον σοβαρός τραυματισμός του Πόνσε προσθέτει ένα ακόμα αγωνιστικό πρόβλημα στον κόουτς της Ενωσης που τον υπολόγιζε ακόμα και για βασικό στο συγκεκριμένο ματς. Οσοι τυχόν περιμένουν να δουν μια ούλτρα επιθετική ΑΕΚ κόντρα στην Σέλτικ ούτε την αντίπαλο της ΑΕΚ γνωρίζουν καλά ούτε τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Η ΑΕΚ δεν έχει πολλούς δρόμους να περπατήσει κόντρα στους Σκωτσέζους. Παρά την ενέργεια που θα μεταδώσει στο γήπεδο η πυρακτωμένη εξέδρα οι παίκτες της Ενωσης θα πάρουν ως πρώτη εντολή την αποφυγή του αιφνιδιασμού. Αν το παιχνίδι λήξει χωρίς γκολ είναι η ΑΚ που παίρνει την πρόκριση. Οι Σκωτσέζοι θα έρθουν για να πιέσουν κι έχουν την ποιότητα να το κάνουν. Η απουσία του Γαλανόπουλου σε αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντική. Ο Αλεφ που τον αντικατέστησε είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής με την μπάλα στα πόδια.

Την ένταση του Γαλανόπουλου και την πίεση στον αντίπαλο δεν μπορεί να την βγάλει. Ξέρει να μαρκάρει στον χώρο αλλά δεν έχει την ταχύτητα για να πέσει πάνω στον αντίπαλο και να κλέψει την μπάλα. Σημαντική η απουσία του Μπογιέ αλλά του Γαλανόπουλου είναι σημαντικότερη. Σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της ιστορίας της η ΑΕΚ καλείται να στηριχτεί στις εμπνεύσεις και την επινοητικότητα του προπονητή της κι όχι σε ένα βαθύ ρόστερ αναγκαίο για κάθε ομάδα που καλείται να χωρέσει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ