Το πιο πολύτιμο «εργαλείο» στο πλάνο του Μαρτίνς

Το πιο πολύτιμο «εργαλείο» στο πλάνο του Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός σχεδιάζει τη νέα ομάδα του Ολυμπιακού και είναι ξεκάθαρο πως θέλει να δώσει επιθετική ταυτότητα στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Για να το πετύχει αυτό χρειάζεται η «θωράκιση» στον άξονα της μεσαίας γραμμής κι αυτό το ξέρει καλά ο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός δημιουργεί μια νέα ομάδα. «Χτίζει» από τα θεμέλια και ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει με το καλημέρα πως θέλει ν’ αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό ήταν άλλωστε και το ζητούμενο για τους πειραιώτες. Να τα’ αλλάξουν όλα και να δημιουργήσουν από την αρχή μια νέα ομάδα. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι απαιτήσεις στον Ολυμπιακό είναι πάντα μεγάλες και ο κόσμος θέλει να βλέπει και επιθετικό, θεαματικό ποδόσφαιρο.

Από το πρώτο επίσημο δείγμα, το ματς εναντίον της Λουκέρνης στο Καραϊσκάκη, φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Μαρτίνς θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορεί να παίξει επιθετικά, που θα έχει επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της.

Όταν στο ρόστερ άλλωστε του Ολυμπιακού υπάρχουν παίκτες όπως ο Φορτούνης, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Νάτχο και ο Ποντένσε, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι ερυθρόλευκοι μπορούν να βρουν δημιουργία στο παιχνίδι τους.

Μπορούν να παρουσιάσουν ωραίες συνεργασίες κι αυτό είναι κάτι που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως όσο σημαντική είναι η παρουσία των δημιουργικών παικτών που προαναφέραμε άλλο τόσο είναι και η παρουσία του καλού αμυντικού μέσου.

Ο κόφτης που θα πάρει ο Ολυμπιακός θα έχει καταλυτικό ρόλο στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας του λιμανιού και θα είναι το πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς. Είναι ο παίκτης που θα «θωρακίσει» την μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων, ο παίκτης που θα είναι το γερό στήριγμα δίπλα στον Νάτχο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Οι επιλογές του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό σκέλος δείχνουν πως μπορούν να κάνουν την διαφορά. Όλοι είδαν τι πέτυχε ο Λάζαρος, ο Γκερέρο, ο Ποντένσε στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Όλοι είδαν τις δυνατότητες που έχει ο Καμαρά στο παιχνίδι του και φυσικά αναμένεται και συνέχεια.

Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «παζλ» στην μεσαία τους γραμμή με την μεταγραφή αμυντικού μέσου. Τα ονόματα των Γκιγιέρμε και Αγκού είναι στην κορυφή της λίστας των πειραιωτών και ο Ολυμπιακός μιλάει και με Ντεπορτίβο και με Πόρτο. Ενδέχεται μάλιστα να «πιάσουν» λιμάνι και οι δύο κι αυτό φανερώνει πολλά για την επιθυμία των πειραιωτών να ενισχύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επιλογές του Μαρτίνς για την συγκεκριμένη θέση.

Ο Μαρτίνς έχει σχεδιάσει τα πλάνα του και θεωρεί πως με την ένταξη του νέου αμυντικού μέσου στην ομάδα του, ο Ολυμπιακός θα είναι σε θέση να αποδώσει ακόμα καλύτερα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Νάτχο δεν έχει κάνει ακόμα επίσημο ντεμπούτο, καθώς χρειάζεται λίγες ακόμα μέρες προπόνησης για να φτάσει στο επίπεδο των συμπαικτών του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ