Ο ΠΑΟΚ πλησιάζει την «Ιθάκη» των ομίλων

Ο ΠΑΟΚ πλησιάζει την «Ιθάκη» των ομίλων

Ο ΠΑΟΚ αφού απέκλεισε τη Βασιλεία και τη Σπαρτάκ, τώρα καλείται να περάσει και το εμπόδιο της Μπενφίκα για να μπει στους ομίλους του Champions League

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τους ομίλους του Champions League να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος…

ΟΚ, το ταξίδι είναι αυτό που μετράει στα περισσότερα πράγματα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η… «Ιθάκη» των χρυσοφόρων ομίλων μετράει περισσότερο. Και όταν δεν έχεις βρεθεί ποτέ εκεί, τότε η προσδοκία γίνεται και μεγαλύτερη για τον τελικό προορισμό.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και το εμπόδιο της Σπαρτάκ Μόσχας στα προκριματικά του Champions League (αφού νωρίτερα είχε αποκλείσει πανηγυρικά τη Βασιλεία) και τώρα του έχει μείνει άλλο ένα ζευγάρι νοκ άουτ αγώνων απέναντι στην Μπενφίκα για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Δικέφαλος (στα μάτια μου) δεν έπιασε φοβερή απόδοση στη Μόσχα για να πάρει το 0-0 που του χάρισε την πρόκριση (σε συνδυασμό με την επική νίκη με ανατροπή με 3-2 στην Τούμπα ενώ έχανε με 0-2!). Αλλά όταν σε μια μάλλον μέτρια μέρα κατάφερε να κάνει σχεδόν 20 τελικές προσπάθειες εκτός έδρας, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ρωσική ομάδα, αυτό δείχνει ότι οι προσδοκίες για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας είναι πολύ υψηλές.

Η πρόκριση έγειρε περισσότερο προς τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς της Μόσχας όταν η Σπαρτάκ έμεινε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Λουίζ Αντριάνο με μια ανόητη κόκκινη επειδή κτύπησε εκτός φάσης τον Κρέσπο.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου περίμεναν τους Ρώσους και χτυπούσαν με αντεπιθέσεις παρότι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς η Σπαρτάκ έδειξε επικίνδυνη στις δικές της αντεπιθέσεις κι ας έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Η δουλειά έγινε χωρίς να κάνει ο ΠΑΟΚ καμιά μαγική εμφάνιση και η πρόκριση έφερε την ομάδα στα playoffs του Champions League.

Ο Δικέφαλος αφού απέκλεισε ήδη δύο ομάδες οι οποίες αγωνίστηκαν πέρυσι στους ομίλους του Champions League (Βασιλεία και Σπαρτάκ), καλείται τώρα να αποκλείσει και μια 3η, η οποία πάντως πέρυσι πάτωσε στο γκρουπ της και φέτος θέλει να ανακάμψει.

Η Μπενίφκα ήταν στον α’ όμιλο μαζί με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βασιλεία και ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έμεινε τελευταία χωρίς να πάρει ούτε βαθμό σε έξι ματς, καθώς μέτρησε ισάριθμες ήττες.

Ήταν η χειρότερη παρουσία των Πορτογάλων στο Champions League. Μιλάμε όμως για μια ομάδα η οποία το 2014 βρίσκονταν στο νούμερο 5 της κατάταξης της UEFA (πίσω μόνο από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Τσέλσι), στο «Νο 6» το 2015 και το 2016, στο «Νο 9» πέρυσι και φέτος ξεκίνησε απόν το «Νο 15».

Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία δεκαετία η Μπενφίκα βρίσκεται σταθερά στην πρώτη 20άδα της UEFA και τα περισσότερα χρόνια ήταν και εντός της καλύτερη δεκάδας (βάσει συγκομιδής βαθμών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

Πέρυσι έχασε τον τίτλο στην Πορτογαλία από την Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος ίσως θα μπορούσε να δώσει κάποιες έξτρα πληροφορίες για την ομάδα της Λισαβόνας στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ με τους οποίους διατηρεί καλές σχέσεις…

Η Μπενφίκα είναι δύσκολη και έμπειρη αντίπαλος, με πολλές παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, αλλά δεν είναι ομάδα φόβητρο.

Ο ΠΑΟΚ απέναντι σε Βασιλεία και Σπαρτάκ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, παρουσιάζοντας ένα πολύ δεμένο και καλοδουλεμένο σύνολο. Ο Δικέφαλος παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τις απουσίες του Βιεϊρίνια (σε κάποια ματς) και του Μπίσεσβαρ (σε όλα μέχρι τώρα) έδειξε ότι μπορεί να βρει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα, κρατώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του αγωνιστικού προφίλ που δημιουργήθηκε από πέρυσι ανεξάρτητα ποιοι αγωνίζονται.

Σίγουρα είναι διαφορετικά να παίζει αριστερό μπακ ο Βιεϊρίνια και διαφορετικά ο Κρέσπο.

Αλλά συνολικά ο ΠΑΟΚ αποδίδει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που μπαίνουν στην 11άδα και αυτό οφείλεται στη δουλειά που έχει κάνει από πέρυσι ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Στα χαρτιά, ο Δικέφαλος δεν είναι φαβορί απέναντι στην Μπενφίκα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ