Ολοκληρώνεται ιδανικά για τη χώρα μας το ευρωπαϊκό διήμερο

Ολοκληρώνεται ιδανικά για τη χώρα μας το ευρωπαϊκό διήμερο

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν αφήνει περιθώρια για το ποιος θα περάσει στον επόμενο γύρο. Ο Ολυμπιακός καθάρισε την Λουκέρνη με συνοπτικές διαδικασίες και περιμένει τώρα να μάθει ποιος θα είναι το τελευταίο του εμπόδιο για να μπει στους ομίλους του Europa League. Μετά τους δύο Δικεφάλους που πέρασαν στα play- off του Champions League απόψε είναι η ώρα των ερυθρόλευκων να τσεκάρουν το δικό τους εισιτήριο.

Το εμφατικό 4-0 του Γ. Καραϊσκάκης πριν από μια εβδομάδα πιστοποίησε την μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Λουκέρνη. Ακόμα και στην παρούσα χρονική περίοδο, που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι έτοιμη και κυρίως δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές της κινήσεις, που οι Ελβετοί έχουν ξεκινήσει τις εντός των τειχών υποχρεώσεις τους, η ελληνική ομάδα έδειξε ότι δεν μπορούσε να απειληθεί από ένα σύνολο με τα χαρακτηριστικά της ομάδας από την πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονίου.

Οι όποιες αμφιβολίες είχαν γεννηθεί πριν τη σέντρα του ματς στο Φάληρο, ανησυχίες προερχόμενες βασικά από την εικόνα που εμφάνισαν οι παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού στα φιλικά προετοιμασίας, διαλύθηκαν άμεσα στο χορτάρι. Η ρεβάνς πλέον έχει μετατραπεί σε ταξίδι αναψυχής, σε τυπική διαδικασία και δίνει την ευκαιρία στο νέο προπονητή του Ολυμπιακού να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα.

Το σημερινό ματς προσφέρεται για μοντάρισμα της ενδεκάδας που θα χρησιμοποιηθεί στα αμέσως επόμενα σημαντικά παιχνίδια αρχής γενομένης από το πρώτο της φάσης των play- off του Europa League και αυτό της πρεμιέρας της Superleague κόντρα στον Λεβαδειακό στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο φετινός Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη γι΄αυτόν κατάσταση. Η περυσινή απώλεια του πρωταθλήματος είναι κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, αλλά συμβαίνει για πρώτη φορά από τη μέρα που τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων έκανε εν πολλοίς πράξη αυτό που είχε εξαγγείλει στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Προχώρησε σε μεγάλες εκκαθαρίσεις του έμψυχου δυναμικού και έδωσε τα κλειδιά στον Μαρτίνς με το σκεπτικό να μην αποκτηθούν ποδοσφαιριστές με βαρύ μεν βιογραφικό, αλλά χωρίς ιδιαίτερη φλόγα για διάκριση όπως τα προηγούμενα χρόνια. Οι προσθήκες που έχουν γίνει, αλλά και αυτές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι διαφορετικής φιλοσοφίας.

Το αν αυτή η συνταγή θα βγει επιτυχημένη μένει να φανεί στο γήπεδο. Ο οργανισμός Ολυμπιακός δεν είναι συνηθισμένος να μην μετέχει στο Champions League, με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται σε όλους τους τομείς – οικονομικά, αγωνιστικά, στο πρεστίζ του Συλλόγου, κυρίως όμως δεν έχει μάθει να ξεκινά την κούρσα του πρωταθλήματος ως δεύτερο ή και τρίτο ακόμα φαβορί. Με δεδομένο ότι εξ ορισμού ο πρωταθλητής θεωρείται το πρώτο, με δεδομένο ότι ο έτερος Δικέφαλος είναι πιο έτοιμος ως σύνολο, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού βρίσκεται τουλάχιστον ένα κλικ πιο πίσω.

Το πιο σημαντικό στην χρονιά που αρχίζει σε λίγες μέρες είναι πως θα διαχειριστούν στο στρατόπεδο των ερυθρόλευκων τους όποιους κλυδωνισμούς προκύψουν μέσα στην αγωνιστική περίοδο. Μέχρι τώρα, από το 1997 και έκτοτε, όποτε ο Ολυμπιακός έχανε ένα πρωτάθλημα την αμέσως επόμενη σεζόν επέστρεφε δυναμικά. Το 2005, μετά το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, πήρε νταμπλ, το 2011, μετά το πρωτάθλημα της πολυμετοχικότητας, κατέκτησε τον τίτλο στην πρώτη χρονιά του Μαρινακή στην ηγεσία της ομάδας, φέτος;

Η αναμέτρηση με τους Ελβετούς έχει ιδιαίτερη αξία και για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά. Πρώτον, γιατί μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς του Αστέρα και του Ατρόμητου, κάθε βαθμός είναι χρυσάφι στην προσπάθεια που γίνεται να μην πέσει η Ελλάδα κάτω από την 15η θέση. Μια τέτοια εξέλιξη θα ισοδυναμούσε με καταστροφή, αφού θα σήμαινε απώλεια ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Δεύτερον, γιατί θα ολοκληρώσει ιδανικά ένα ακόμη τριήμερο για τη χώρα μας. Με δύο νίκες και μια ισοπαλία την περασμένη εβδομάδα και μια νίκη και μια ισοπαλία, προς το παρόν, την τρέχουσα, μια νίκη του Ολυμπιακού μας βοηθά να αποκτήσουμε μεγαλύτερη απόσταση από τους διώκτες μας.

Τρίτον και εξίσου σημαντικό ότι μια δεύτερη νίκη απόψε θα γίνει επί μιας ομάδας από μια χώρα που θέλουμε να την έχουμε από κάτω μας στην ευρωπαϊκή βαθμολογία και θα προστεθεί στην πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Βασιλείας στον προηγούμενο γύρο του Champions League, με το επιπρόσθετο κέρδος ότι αυτή τη φορά η Λουκέρνη αποχαιρετά την Ευρώπη αφήνοντας με μια ομάδα λιγότερη την Ελβετία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ