Ο ΠΑΟΚ που κερδίζει… Πόντους και δύναμη με τον Βέρνμπλουμ

Ο ΠΑΟΚ που κερδίζει… Πόντους και δύναμη με τον Βέρνμπλουμ

Η υπόθεση Βέρνμπλουμ που κόντεψε να γίνει ποντιακό ανέκδοτο είχε happy end με τον Δικέφαλο να βάζει στη «μηχανή» του ένα παίκτη που θα του δώσει δύναμη στη μεσαία γραμμή, αλλά και παγκόσμια φήμη για ανάλογες μεταγραφές στο μέλλον.

Με τον καλύτερο τρόπο έληξε η υπόθεση Πόντους Βέρνμπλουμ για τον ΠΑΟΚ. Μια μεταγραφή που πέρασε από «40 κύματα», αλλά είχε happy end για τους Θεσσαλονικείς. Είναι αλήθεια πως κανείς δεν πίστεψε μετά την πρώτη επίσκεψη της οικογένειας Βέρνμπλουμ, στη Θεσσαλονίκη πως ο Σουηδός μέσος θα αναθεωρήσει κάποιες σκέψεις του και θα υπογράψει στους Ασπρόμαυρους. Το story ξεκίνησε πριν από 4 μήνες και κόντεψε να γίνει ανέκδοτο και μάλιστα ποντιακό. «Ήταν ένας Γερμανός, ένας Σουηδός και ένας…. Πόντους». Όμως στο τέλος χαμογέλασαν τόσο ο Πόντιος Ιβάν Σαββίδης, όσο και ο Πόντους Βέρνμπλουμ.

Σίγουρα πρόκειται για μια μεταγραφική κίνηση που ανεβάζει το επίπεδο του ΠΑΟΚ και τον πάει πιο κοντά στην Ευρώπη. Μια μεταγραφή που οι Θεσσαλονικείς δούλεψαν μεθοδικά μέχρι να αποσπάσουν με τους δικούς τους όρους την υπογραφή του 32χρονου Σουηδού. Να θυμίσουμε πως ο το όνομα του Βέρνμπλουμ εμπλεκόταν σε πολλά μεταγραφικά σενάρια με ομάδες από Τουρκία, Ιταλία, Αγγλία να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του.

Όταν οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε μια πρώτη επαφή, τα νούμερα για να υλοποιηθεί μια τέτοια μετακίνηση, άγγιζαν τα δύο εκατομμύρια ευρώ δεδομένου πως στην ΤΣΣΚΑ αμειβόταν με ποσό κοντά στο 1,8 εκατ. ευρώ. Όταν κάθισαν εκ νέου στο τραπέζι, η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν συγκεκριμένη., κόντρα στις φήμες και στα σενάρια και μιλάμε για 1.1 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο του συμβολαίου του. Αυτά είναι τα εγγυημένα, αν βάλει κανείς και τα πολύ ψηλά πόνους στόχων τότε το ποσό φτάνει σένα επίπεδο που θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ΠΑΟΚ.

Ο ενθουσιασμός των Ασπρόμαυρων για τον 32χρονο Σουηδό μέσο (51 συμμετοχές και 2 γκολ με την εθνική ομάδα της χώρας του από το 2007 μέχρι το 2016) αποτυπώνεται ανάγλυφα μέσα από τα μηνύματα που ανεβάζει… κατά ριπάς ο Γιώργος Σαββίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, με videos και highlights από την καριέρα του παίκτη τις τελευταίες ώρες.

Μεταξύ των videos που ανέβασε για τον πρώην άσο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (και άλλοτε των Γκέτεμποργκ και Άλκμααρ) είναι και ένα που ο Βέρνμπλουμ σκοράρει κατά της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο με καρφωτή κεφαλιά, στη νίκη των Μοσχοβιτών με 2-0 στην Ελλάδα που ουσιαστικά τους επέτρεψε να συνεχίσουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης αφήνοντας εκτός την Ένωση..

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν βάζει στη «μηχανή» του έναν ποδοσφαιριστή γεννημένο ηγέτη, με πολλές εμπειρίες από υψηλό επίπεδο, που θα βοηθήσει την ομάδα κατά την διάρκεια της σεζόν που μόλις ξεκίνησε και θα είναι πολύ απαιτητική. Ο 32χρονος μέσος έρχεται στην Τούμπα όχι για τα τελευταία συντάξιμα ή να κάνει αρπαχτεί, αλλά να εμπλουτίσει κι άλλο την συλλογή του από τίτλους.

Όσοι τον ξέρουν μιλούν για έναν αμυντικό που παίζει σκληρά, αλλά όχι βρόμικα. Έχει ένα στυλ παιχνιδιού που κάνει τους συμπαίκτες και τους οπαδούς να τον λατρεύουν και τους αντίπαλους να τον μισούν όταν παίζουν εναντίον του. Έχει τη νοοτροπία νικητή και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος όταν η μπάλα καίει. Ο ίδιος όταν κλήθηκε να περιγράψει τον εαυτό του είπε ότι έχει μάθει να δίνει τα πάντα για την ομάδα που αγωνίζεται αλλά εάν οι οπαδοί περιμένουν πολλά γκολ και διάφορα τεχνικά κόλπα από εκείνον θα τους απογοητεύσει.

Από μικρός ήθελε πάντα να είναι ο νικητής, όπως αποκάλυψε η μητέρα του σε συνέντευξη της. Όταν ήταν μικρός ο Πόντους τα Χριστούγεννα δεν κατάφερε να βρει το τυχερό αμύγδαλο και έκανε ολόκληρη φασαρία για αυτό, κατηγορώντας τη μητέρα του και τον αδερφό του ότι το έστησαν για να κερδίσουν εκείνοι.

Ο Δικέφαλος, όταν ο Βέρνμπλουμ φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο από άποψη ετοιμότητας θα έχει σίγουρά την καλύτερη μεσαία γραμμή εντός συνόρων που θα του δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού που είναι δύο ομάδες φρεσκοδουλεμένες με καινούργιους προπονητές και πολύ νέους παίκτες στο ρόστερ του.

ΥΓ. Εάν δει κανείς τον προσωπικό λογαριασμό της Νίνα Βέρνμπλουμ στο instagram μετά την πρώτη επίσκεψη της οικογένειας στην Ελλάδα και τα όσα είχαν γραφτεί και ακουστεί, όποια φωτογραφία κι αν ανέβαζε υπήρχαν εκατοντάδες σχόλια από κάτω από οπαδούς του ΠΑΟΚ που την σιχτίριζαν. Σήμερα, δεν ξέρω αν είναι οι ίδιοι, μετά την υπογραφή του συμβολαίου, έχει δεχθεί μηνύματα για καλή διαμονή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. «Welcome to PAOK family!!Enjoy your stay in our beautiful city».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ