Χωρίς προσωπικότητες ο ΠΑΟ χρειάζεται τσαμπουκά

Χωρίς προσωπικότητες ο ΠΑΟ χρειάζεται τσαμπουκά

Όσα ταλέντα κι αν αποκτήσει ο Παναθηναϊκός μόνο με αυταπάρνηση θα καλύψει την έλλειψη παικτών με παραστάσεις υψηλού επιπέδου.

Ο Έργκους Κάτσε είναι ο πλέον έμπειρος παίκτης που απέκτησε ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι. Δεν μπορούσε να πάρει η ομάδα και περισσότερους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο.

Εξαρχής γνωρίζαμε ότι θα ψάξει για λαχεία. Και οι Βέργος, Μανθάτης, όσο ταλέντο κι αν έχουν, αν αποκτηθούν, λαχεία είναι. Ακόμα και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, βέβαια, δεν σου εγγυάται ότι θα βγει 100% η επιλογή του. Όλοι στο γήπεδο κρίνονται. Γνωστά αυτά, αλλά το σίγουρο είναι ένα. Όσο πιο έμπειρος ένας παίκτης, τόσο και πιο ισχυρή προσωπικότητα είναι. Εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Το «τριφύλλι» είναι η πικρή αλήθεια ότι δεν διαθέτει προσωπικότητες. Και τη φετινή σεζόν τις έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του.

Όσο καλό σύνολο κι αν φτιάξει ο Γιώργος Δώνης, γνωρίζει πρώτος απ’ όλους ότι η ποιότητα και η νοοτροπία νικητή είναι στοιχεία απολύτως αναγκαία για τον Παναθηναϊκό. Πόσο μάλλον όταν η σεζόν θα ξεκινήσει με το -6. Κακές στιγμές, αρνητικά αποτελέσματα δεδομένα θα έρθουν. Θέλετε το μέτριο ρόστερ, το γεγονός ότι ο κόσμος δεν είναι συσπειρωμένος γύρω από την ομάδα (και πώς να αλλάξει αυτό;), η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ, ελάχιστα πράγματα ίσως να προκαλούν αισιοδοξία.

Οι Μουνιέ, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε είναι οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές. Πλην του πρώτου, οι υπόλοιποι είναι αμυντικογενείς παίκτες. Και ποτέ σε έναν σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός τη μεγάλη διαφορά δεν την έκαναν όσοι παίζουν στην άμυνα. Σαφώς και υπήρξαν καθοριστικοί παίκτες που ήταν αμυντικά χαφ, μπακ ή κεντρικοί αμυντικοί. Αλλά στις μεγάλες ομάδες η επίθεση κάνει κουμάντο. Κι εδώ είναι γνωστή η έλλειψη ποιότητας και λύσεων στο ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ποιότητα και δεν διαθέτει προσωπικότητα.

Αν δεν ξεκινήσει καλά για να καλύψει γρήγορα το μειονέκτημα του -6, τότε η πίεση θ’ αυξηθεί. Και κανείς δεν γνωρίζει αν τα νέα του παιδιά -αυτά που υπήρχαν κι αυτά που προωθήθηκαν, συν όσοι ήρθαν – θ’ αντέξουν. Πόσοι σε μία αγωνιστική κρίση μπορούν να ηγηθούν στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο; Ελάχιστοι. Μόνο στον Μουνιέ και τον Κουρμπέλη πάει το μυαλό. Γι’ αυτό σε κάθε παιχνίδι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάχεται σαν να είναι το τελευταίο. Σαν να πρόκειται για τελικό. Τσαμπουκάς, καλώς εννοούμενη μαγκιά χρειάζεται για να καλυφθεί -και πάλι φυσικά όχι στον απόλυτο βαθμό- η έλλειψη προσωπικοτήτων. Αν δεν επιδείξει ο καθένας αυταπάρνηση, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αυτό ενδεχομένως περισσότερο κι από οποιοδήποτε σύστημα θα είναι το πρώτο που θα πρέπει να περάσει στους παίκτες του ο Δώνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ