Αυτός «δένει» όλη την ομάδα

Αυτός «δένει» όλη την ομάδα

Ο Γκιγιέρμε είναι ο παίκτης που θα σηκώσει μεγάλο βάρος στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αυτό το στυλ κόφτη ήθελε ο Μαρτίνς. Να τρέχει και να μαρκάρει αλλά παράλληλα να μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει την υπέρβαση για να προχωρήσει στην απόκτηση του Γκιγιέρμε από την Λα Κορούνια, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ στην ισπανική ομάδα.

Γίνεται βεβαίως αντιληπτό ότι μιλάμε μόνο για τα χρήματα που θα πάνε στα ταμεία της Ντέπορ χωρίς να υπολογίζονται τα λεφτά που θα πάρει για κάθε χρόνο συμβολαίου ο παίκτης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι ετήσιες αποδοχές του Βραζιλιάνου θα είναι περίπου 800.000 ευρώ και καταλαβαίνει εύκολα κάποιος γιατί χρησιμοποιούμε τον όρο υπέρβαση για να περιγράψουμε την μεταγραφή.

Πάμε όμως να δούμε τι θα προσφέρει ο Γκιγιέρμε στον Ολυμπιακό και γιατί οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να κάνουν το χατίρι στον προπονητή τους, δαπανώντας ένα τόσο μεγάλο ποσό για να φορέσει τα ερυθρόλευκα ο Βραζιλιάνος.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι πειραιώτες εντάσσουν στο δυναμικό τους ένα καθαρό «εξάρι», που έχει όμως καλή τεχνική κατάρτιση. Αυτός είναι και ο λόγος που ήθελε πολύ τον έμπειρο μέσο ο Μαρτίνς.

Ο Γκιγιέρμε είναι παίκτης που θα δώσει τρεξίματα στον Ολυμπιακό. Θα δώσει ένταση και μπει στις «μάχες» με δύναμη στην μεσαία γραμμή. Είναι αυτός που θα «δέσει» την ομάδα του Πειραιά, ο «συνδετικός κρίκος» της αμυντικής διάταξης και της μεσοεπιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού.

Ο Βραζιλιάνος έχει τις ικανότητες να «χτίσει» παιχνίδι από την άμυνα. Είναι δηλαδή ο παίκτης που θα κάνει τα δέκα μέτρα πίσω από την μεσαία γραμμή για να πάρει την μπάλα από τους αμυντικούς και να «μεταφέρει» το παιχνίδι μπροστά.

Αυτή είναι μια παράμετρος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής κι εξηγεί τον βασικό λόγο που ο προπονητής του Ολυμπιακού επέμεινε τόσο πολύ για την απόκτηση του συγκεκριμένου παίκτη. Σε σημείο μάλιστα που να μην θέλει ν’ ακούσει για άλλον αμυντικό χαφ.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό και το συγκεκριμένο στοιχείο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ο Γκιγιέρμε είχε δύο γεμάτες χρονιές με την Λα Κορούνια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν κι αυτό λέει πολλά για τις ικανότητες του λατινοαμερικάνου χαφ.

Ο Γκιγιέρμε είναι επιλογή του Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τον συγκεκριμένο παίκτη. Κι όχι μόνο μίλησε αλλά επέμεινε κιόλας για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Θεωρεί ότι τα χαρακτηριστικά του έμπειρου μέσου ταιριάζουν απόλυτα στα πλάνα που έχει για την δημιουργία της νέας ομάδας των πειραιωτών.

Και θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι ο προπονητής είναι αυτός που σχεδιάζει τα πλάνα κι αυτός είναι που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες της ομάδας του.

Πρέπει λοιπόν να επισημάνουμε πως ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού θεωρεί ότι ο Γκιγιέρμε θα έχει κάτι παραπάνω από σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική εικόνα των ερυθρόλευκων. Και ίσως να μην είναι τυχαίο αυτό που έλεγε σε συνεργάτες του κατά την επιστροφή της ομάδας από την Ελβετία.

Ότι ο Γκιγιέρμε θα είναι η αποκάλυψη της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Τέτοια εμπιστοσύνη δείχνει στις ικανότητες του Βραζιλιάνου ο Πορτογάλος προπονητής των ερυθρόλευκων. Ο 27χρονος μέσος εμφανίζεται μάλιστα έτοιμος να παίξει άμεσα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Μαρτίνς σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει στο ματς με την Μπέρνλι στο Καραϊσκάκη για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ