Γροθιά σε τοίχο…

Γροθιά σε τοίχο…

Δεν είναι το τριπλάσιο μπάτζετ, αλλά ο χαρακτήρας της Μπέρνλι. Ένας αντίπαλος που αρνείται να χάσει, υψώνει ανάστημα την λάθος στιγμή...

Καλοκαίρι θερμό με ατζέντα ασφυκτικά γεμάτη. Ένα ιδιαίτερο εγχείρημα που θα δώσει τροφή στη συζήτηση για ολόκληρη την αγωνιστική σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Και ενώ πλέον σχεδόν όλα τα κομμάτια του παζλ βρίσκονται στη θέση τους μετά τις προσθήκες των Γκιγιέρμε και Χασάν στο ρόστερ;

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την πρώτη «μεγάλη» εβδομάδα του. Από Πέμπτη σε Πέμπτη η κόντρα με τη Μπέρνλι για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ενδιάμεσα η αφετηρία στο πρωτάθλημα (Λεβαδειακός εντός) που επιβάλλει την χρήση του ροτέισον.

Πραγματικά είναι άτυχοι οι Ερυθρόλευκοι. Όταν είσαι στο 29 του ranking της UEFA και επί της ουσίας μια από τις ισχυρότερες ομάδες σε ολόκληρο το Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι ακριβώς το πιθανότερο να παίξεις την πρόκριση στους ομίλους με το νούμερο 7 της Πρέμιερ Λιγκ. Με την ομάδα που πέρσι στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου έχασε μόλις 12 ματς, και δέχθηκε ένα παραπάνω γκολ από την Λίβερπουλ και την Τσέλσι.

Με ένα κλαμπ που το μπάτζετ του είναι τρεις φορές επάνω από το δικό σου, και που κυρίως: Είναι από το σκαρί της κατασκευασμένο για τέτοιες νοκ άουτ αποστολές. Σε τρία επίσημα ματς φέτος δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ. Σε αυτή την χρονική συγκυρία όποιος δεν δέχεται γκολ προχωρά. Έκανε ο Ολυμπιακός 40 τελικές στη Λουκέρνη σε 180΄και πέτυχε 7. Έκανε άλλες τόσες η Μπασάκσεχιρ στη Μπέρνλι και δεν έβαλε κανένα!

Οι Τούρκοι έμειναν με τις εντυπώσεις, οι Άγγλοι πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Έτσι παίζεται αυτό το παιχνίδι στα προκριματικά.

Γροθιά σε τοίχο θα πρέπει να ρίξει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς. Πρέπει να βρει τον τρόπο να βάλει από κάτω έναν αντίπαλο που έχει τρεις φορές μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά κυρίως ένα ομοιογενές σύνολο που αρνείται να χάσει. Θα είναι πολύ δύσκολη αυτή η παρτίδα. Είναι καλύτερη ομάδα η Μπέρνλι από την Σέλτικ που μόλις έστειλε… αδιάβαστη η ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως τα ματς με τη Λουκέρνη έφτιαξαν λιγάκι την ατμόσφαιρα. Ότι έδωσαν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση σε αυτό το «από την αρχή» εγχείρημα.

Ο συντελεστής δυσκολίας όμως είναι υψηλός. Και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς.

Βήμα-βήμα θέλει και πάλι. Πρώτα να μην δεχθεί γκολ στο Καραϊσκάκη. Έπειτα μια νίκη που εάν και εφόσον θα κάνει πιο συμβατή τη ρεβάνς, αλλά και θα αναγκάσει την Μπέρνλι να προσεγγίσει διαφορετικά αυτή την πρόκληση.

Αν ήταν Οκτώβρης ο Ολυμπιακός θα είχε σαφώς πολλές περισσότερες πιθανότητες. Τώρα όμως δεν είναι το φαβορί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ