Ο οπαδός του Παναθηναϊκού απαγορεύεται να ζηλεύει

Ο οπαδός του Παναθηναϊκού απαγορεύεται να ζηλεύει

Μόνο μία αλλαγή ιδιοκτησιακού θα επιφέρει σχετική ηρεμία στον Παναθηναϊκό, αλλά κι αυτή θα κριθεί από την πορεία της ομάδας.

Η ώρα που θα φανερωθεί η αλήθεια ή τα ψέματα έφτασε στον Παναθηναϊκό. Σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε αν ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, ο Βίκτωρας Ρέστης κι όποιοι άλλοι συμμετέχουν στην «Pan Asia» θα αναλάβουν την ΠΑΕ ή αν θα προκύψει κάποιο εμπόδιο, αν θα βρεθεί η κατάλληλη δικαιολογία για να εγκαταλείψουν την παναθηναϊκή επικαιρότητα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θέλει μία αλλαγή. Εδώ και τώρα. Αυτή η αρρωστημένη κατάσταση, η μιζέρια δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κι ο Ταϊλανδός στην παρούσα φάση είναι ο μοναδικός που έχει παρουσιαστεί, ενώ η πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το μάνατζμεντ δεν έγινε δεκτή. Έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό και δεν αποτελεί μυστικό ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού… δεν πετούν και τη σκούφια τους με τον Πιεμπονγκσάντ. Είναι καχύποπτοι και δικαίως, ωστόσο, άλλη επιλογή δεν υπάρχει και ο Γιάννης Αλαφούζος δεν νοείται να παραμείνει.

Στο χέρι του Ασιάτη είναι να πείσει και τον πλέον καχύποπτο για τις προθέσεις του. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν αναλάβει για λίγο διάστημα θα υπάρξει ανακωχή… Περίοδος χάριτος. Μέχρι να δει ο κόσμος τι συμβαίνει στην ομάδα, μέχρι να δει πρόσωπα ικανά να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και να λειτουργούν Παναθηναϊκά, θα υπάρχει σχετική ηρεμία.

Επειδή στην Ελλάδα, όμως, είμαστε δοκάρι και μέσα όλα καλά, δοκάρι κι έξω όλα στραβά κι ανάποδα, από τα αποτελέσματα της ομάδας του Γιώργου Δώνη θα κριθούν πολλά. Αν ο Παναθηναϊκός παίρνει νίκες κι αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, το διάστημα ηρεμίας θα μεγαλώνει και λογικά θα αυξηθεί και ο βαθμός συσπείρωσης. Αν συμβεί το αντίθετο, κλασικά θα αρχίσει η γκρίνια. Ενδεχομένως όχι άδικα.

Ο Πιεμπονγκσάντ είχε μπροστά του ένα σημαντικό διάστημα για να τελειώσει την υπόθεση, ωστόσο, έχασε σημαντικό έδαφος και αν όλα κυλήσουν όπως αναμένεται και γίνει το αφεντικό, θα παραλάβει μία ομάδα στη δημιουργία της οποίας δεν είχε συμμετοχή. Εκτός κι αν και ο ίδιος έχει στο μυαλό του να βαδίσει με μπάτζετ Αλαφούζου, οπότε συμφωνεί απολύτως με ό,τι γίνεται. Αυτό φυσικά σε καλό δεν θα του βγει, ειδικά με όσα έχει εξαγγείλει περί ενίσχυσης της ομάδας με είκοσι εκατ. ευρώ. Κατανοούμε ότι δεν είναι απλό από τη μία στιγμή στην άλλη να τελειώσει η μεταβίβαση ενός τεράστιου συλλόγου και ειδικά όταν υπάρχουν και παράπλευρες διαπραγματεύσεις. Για παράδειγμα, συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία για ανταποδοτικά οφέλη…

Αλλά από τη στιγμή που δεν έχει διαρρεύσει όλο αυτό το διάστημα κάποιο αξεπέραστο εμπόδιο, ο κόσμος λογικά αναρωτιέται «αφού λένε ότι όλα κυλούν ομαλά, γιατί δεν βοηθάει να αποκτηθεί ένας φορ;». Καταρχάς, είναι πιθανό να βοηθήσει. Θα μπορούσε να το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό και να μπορέσει ο σύλλογος να αποκτήσει με αγορά κάποιους ταλαντούχους Έλληνες, πιο έτοιμους απ’ αυτούς που κυνηγάει τώρα. Κι εδώ βέβαια η απάντηση από τον Ταϊλανδό είναι απλή. «Πώς να βοηθήσω σε κάτι που δεν είναι δικό μου;». Είπαμε όμως. Στην Ελλάδα όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Κι αν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά ή έχει σερί αρνητικών αποτελεσμάτων με αποτέλεσμα να βολοδέρνει, τότε θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ ο Ταϊλανδός κι όσοι είναι γύρω του για να διατηρηθεί η ανακωχή… Το πώς θα το καταφέρει είναι δικό του θέμα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πείσει τον κόσμο.

Και μην ξεχνάει και ο ίδιος κάτι σημαντικό. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός θα κινδυνεύσει. Εμείς επειδή αρνούμαστε καν να μπούμε σ’ αυτή τη συζήτηση, θα υπενθυμίσουμε ότι το «τριφύλλι» πρέπει να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για να εκτίσει την ποινή. Ειδάλλως θα πάει πιο πίσω η επιστροφή του στην Ευρώπη. Εκεί όπου οι ανταγωνιστές φέτος τα πηγαίνουν καλά κι έχουν αναγκάσει τον οπαδό του Παναθηναϊκού να ζηλεύει. Αυτόν που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη δηλαδή. Ο Πιεμπονγκσάντ πρέπει να δει πιο μακριά και να προστατεύσει το συντομότερο την επένδυσή του. Ο οπαδός του Παναθηναϊκού απαγορεύεται να ζηλεύει τις ευρωπαϊκές επιτυχίες των άλλων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ