Τελευταίο δείγμα θετικόν

Τελευταίο δείγμα θετικόν

Πρόβα τζενεράλε για τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου και το ισοζύγιο μάλλον βγαίνει θετικό. Ο Γιώργος Δώνης είδε, κόντρα σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους με την δική του, τους παίκτες του να βγάζουν στο χορτάρι σημαντικό μέρος από τη δουλειά που έγινε στη προετοιμασία.

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των πρασίνων στο νέο πρωτάθλημα, το τριφύλλι έδειξε ότι μπορεί να αισιοδοξεί ενόψει της νέας δύσκολης σεζόν. Με το μείον έξι να αποτελεί το πρώτο μεγάλο εμπόδιο προς τον αντικειμενικό στόχο, μια άνετη σωτηρία δηλαδή, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη παρουσίασαν ένα αρκετά καλό πρόσωπο στην πρόβα τζενεράλε τους. Η σημερινή τους εμφάνιση αποκτά μεγαλύτερη σημασία επειδή πραγματοποιήθηκε κόντρα σε μια ομάδα ίδιων στόχων. Τέτοιες ομάδες πρέπει να κερδίσει φέτος ο Παναθηναϊκός, ειδικά εντός, αν θέλει να μην μπει σε περιπέτειες. Αν καταφέρει να κάνει νίκες σε παιχνίδια με αντιπάλους όπως ο Λεβαδειακός η παραμονή θα είναι κοντά.

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, όπως αυτό βγήκε από την κλήρωση, δεν είναι και ότι καλύτερο για τους πράσινους. Το ξεκίνημα των πρώτων πέντε αγωνιστικών, στις οποίες επιβάλλεται να καλυφθεί τουλάχιστον το χάντικαπ της τιμωρίας, περιλαμβάνει τρία εντός, με Λαμία την δεύτερη αγωνιστική και δύο συνεχόμενα με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα την τέταρτη και την πέμπτη αντίστοιχα και δύο μακριά από την Αθήνα, στην πρεμιέρα με την Ξάνθη και την τρίτη αγωνιστική με την ΑΕΛ στη Λάρισα. Από αυτά τα ματς το σύνολο του Έλληνα τεχνικού πρέπει να πάρει το λιγότερο το απόλυτο στις αναμετρήσεις στο Ο.Α.Κ.Α και από κει και πέρα ότι μπορεί από τα εκτός. Οτιδήποτε διαφορετικό θα είναι πρόβλημα και εξηγούμαι.

Μετά τις πέντε πρώτες στροφές, ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια δεύτερη πεντάδα αγώνων πολύ μεγάλης δυσκολίας για τα φετινά κυβικά του αρχής γενομένης από το ταξίδι του στην Τρίπολη. Μετά υποδέχεται τον πάντα επικίνδυνο Πανιώνιο σε ένα ας πούμε διάλειμμα πριν μπει σε τροχιά ντέρμπι. Με Τούμπα, ΑΕΚ εντός και Φάληρο στη σειρά υπάρχει περίπτωση από την πέμπτη αγωνιστική  και μέχρι την δέκατη που φιλοξενείται από τον αιώνιο αντίπαλο του, το τριφύλλι να μην πάρει ούτε μια νίκη. Φανταστείτε λοιπόν να μην έχει κάνει την αρχή που περιγράψαμε πιο πάνω πόσο θα δυσκολέψει το έργο του.

Η τελευταία πεντάδα αγώνων του πρώτου γύρου δεν ισορροπεί την κατάσταση, αφού έχει τρία εκτός σε δύσκολες έδρες, Χαριλάου, Γεντί Κουλέ και Αγρίνιο και μόλις δύο στην Αθήνα με Απόλλωνα και Ατρόμητο. Για ψυχολογικούς, αλλά και πρακτικούς λόγους, πρέπει οι πράσινοι να έχουν βάλει από κάτω μια ομάδα τουλάχιστον πριν την ενδέκατη αγωνιστική όπου και υποδέχονται την ομάδα της Ριζούπολης. Σκεφτείτε μόνο το ενδεχόμενο οι νέοι παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν πάνω από το κεφάλι τους την αναγκαιότητα νίκης από τόσο νωρίς μέσα στο πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι.

Η σεζόν το έχουμε πει θα είναι πολύ δύσκολη και με πολλά σκαμπανεβάσματα. Ταλέντο υπάρχει σίγουρα, μια δεκάδα έμπειρων παικτών επίσης, καλός και δουλευταράς προπονητής, όποτε αυτό που χρειάζεται είναι να του πάνε και λίγο τα αποτελέσματα στην αρχή για μπει το νερό στ’ αυλάκι. Δεν θα μπω σε διαδικασία κρίσης της απόδοσης των παικτών που έπαιξαν σήμερα γιατί δεν έχει νόημα. Το μόνο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς είναι σε πολλά σημεία του αγώνα φάνηκε ότι αρχίζει να βγαίνει η δουλειά του Δώνη στο χορτάρι. Με την ελπίδα αυτό να γίνει και στα επίσημα ματς ας περιμένουμε μια εβδομάδα να δούμε πως θα παρουσιαστεί η ομάδα σε μια έδρα δύσκολη κόντρα σε μια καλή και ποιοτική ομάδα, όπως είναι η Ξάνθη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ