Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Πανιώνιος είναι «κλειστός» τον Αύγουστο. Ίδια λάθη, ίδιες παθογένειες.

Ο μήνας έχει φτάσει 20 κι όλες οι ομάδες της Α1 έχουν ξεκινήσει (ή ξεκινούν σήμερα) προετοιμασία. Οι παίκτες έρχονται, τα… εργομετρικά έχουν πάρει φωτιά, φωτογραφίες από αεροδρόμια, πρώτες αναγνωριστικές εικόνες με τους νεοφερμένους στα γήπεδα, κλασικά για την εποχή πράγματα. Υπάρχει και μια εξαίρεση στον κανόνα, ο Πανιώνιος, όπου επικρατεί σιγή ασυρμάτου.

Ακριβώς όπως έγινε και πέρυσι τέτοιον καιρό.

Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν ανακοινώσει την απόκτηση πέντε ξένων παικτών, αλλά κανείς εξ αυτών δεν έχει έρθει στην Αθήνα. Και δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση για το πότε θα έρθουν.

Ο… απερχόμενος Σταύρος Αλευρογιάννης προχώρησε σε συμφωνία μαζί τους, αλλά δεν πληρώνει τα εισιτήρια για να έρθουν, οπότε η συμφωνία υφίσταται, αλλά δεν έχει μπει σε φάση υλοποίησης.

Κανείς δεν επιχειρεί να παραβιάσει ανοιχτές πόρτες, άρα δεν συντρέχουν λόγοι ανάλυσης του πόσο κακό είναι να μην έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ, να μην υπάρχει σταθερότητα, να μην ξεκινά (δεν προβλέπεται άμεσα, εκτός αν υπάρξει κάποια σοβαρή εξέλιξη) η προετοιμασία. Το είδαμε άλλωστε στο ξεκίνημα της τελευταίας σεζόν, με τον «Ιστορικό» να απέχει από το να είναι ομάδα της Α1 κατηγορίας στις πρώτες αγωνιστικές.

Πέρυσι υπήρξε επίσκεψη των οργανωμένων στο ιατρείο του κ. Αλευρογιάννη, προκειμένου να πειστεί να αναλάβει την ΚΑΕ, όταν δήλωσε επίσημα ότι αποχωρεί. Ίσως -δεν γνωρίζουμε τις ενδόμυχες σκέψεις του- να περιμένει κάτι ανάλογο φέτος, γι’ αυτό και δεν κάνει κάτι για να αποτρέψει το να οδηγηθεί η ομάδα σε αδιέξοδο. Αλλά γιατί να κάνει από τη στιγμή που επισήμως αποχώρησε;

Οι όποιες συζητήσεις με υποψήφιους «επενδυτές» είναι σε σημείο που απέχει από το να αρχίσει η ομάδα να μοιάζει με ομάδα. Έλληνες παίκτες δεν έχει το ρόστερ κι είναι βέβαιο πως περαιτέρω καθυστέρηση θα στερήσει και τους όποιους καλούς έχουν μείνει ελεύθεροι, καθώς όλοι θέλουν να κλείσουν, για να μην μείνουν εκτός κάδρου. Ακόμα κι οι «κλεισμένοι» Αμερικανοί είναι δεδομένο ότι θα ψαχτούν, από τη στιγμή που δεν έχουν λάβει προκαταβολή, εισιτήρια και ειδοποίηση από τη νέα τους (;) ομάδα.

Γι’ άλλη μια φορά ο Πανιώνιος είναι μετέωρος. Πέρυσι… ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες κι όλα του βγήκαν, έστω και στην τελευταία αγωνιστική. Δεν είναι, όμως, ασφαλής μεθοδολογία για τη δημιουργία ανταγωνιστικού συνόλου. Ειδικά φέτος, που -λίγο πολύ- όλες οι μικρομεσαίες ομάδες μοιάζουν να είναι καλύτερες από πέρυσι, δεν υπάρχει «φτωχός συγγενής», άρα η παραμονή είναι εξ ορισμού δύσκολο εγχείρημα για πολλούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ