Η Μπενφίκα είναι κάτω από το ταβάνι του ΠΑΟΚ;

Η Μπενφίκα είναι κάτω από το ταβάνι του ΠΑΟΚ;

Σύγκριση ανάμεσα στο Πορτογαλικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γίνει. Οι δευτεροκλασάτοι παίκτες του πορτογαλικού πρωταθλήματος έρχονται εδώ σαν πρώτα ονόματα των ελληνικών ομάδων. Όμως…

Είναι μια σχετικά έτοιμη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου στηριγμένος στην ομοιογένεια της δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα για να την παρουσιάσει ετοιμοπόλεμη στα ματς με την Βασιλεία και την Σπαρτάκ. Κι η αλήθεια είναι ότι είδαμε στα τέσσερα ματς μια καλοκουρδισμένη ομάδα που μάλιστα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο πέρα από τις απανωτές προκρίσεις.

Θα παίξει στη Λισαβόνα χωρίς τον Ελ Καντουρί και τον Μπίσεσβαρ, χωρίς τον Βέρνμπλουμ που ενσωματώθηκε τελευταία. Όμως το βάθος του ρόστερ επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να αντικαταστάσει τον Ελ Καντουρί με τον Ουάρντα που είναι κατά τη γνώμη καλύτερος παίκτης.

Απέναντι στην Μπενφίκα ο Ρασβάν Λουτσέσκου και μαζί του όλοι εμείς θα διαπιστώσουμε μέχρι που μπορεί να το πάει φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οσα καλά λόγια ήταν να γραφτούν, γράφτηκαν. Φιλοδοξίες δημιουργήθηκαν, απαιτήσεις αυξήθηκαν και κάπου εδώ πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα φτάνει για τον ετοιμοπόλεμο ΠΑΟΚ, η ώρα της κρίσης. Η Μπενφίκα είναι μια σπουδαία ομάδα ακόμα κι αν στη σύνθεσή της δεν περιλαμβάνεται ο τραυματίας και υπερήλικας πια, Ζόνας.

Ότι ο Δικέφαλος του Βορά μοιάζει αυτή τη στιγμή η πιο πλήρης και έτοιμη ομάδα στην Ελλάδα το έχουμε ξαναγράψει. Ότι είναι ήδη σε τροχιά καλών εμφανίσεων και επιτυχών αποτελεσμάτων το διαπιστώσαμε. Τώρα ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε μέχρι που μπορεί να πάει φέτος, την βαλίτσα. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην πρόκριση. Αυτή μπορεί να έρθει ή να μην έρθει και για συγκυριακούς λόγους.

Το πώς θα εμφανιστεί απέναντι στους Λουζιτανούς ο ΠΑΟΚ είναι που έχει ιδιαίτερη σημασία. Αν θα μπορέσει να την κοιτάξει στα μάτια αν θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό του αν θα καταφέρει να την τρομάξει. Οσοι λένε πως ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει ταβάνι, είναι υπερβολικοί όπως κάθε ενθουσιασμένος οπαδός. Κάθε ομάδα έχει ταβάνι. Τώρα, ενδιαφέρει κατά πόσο η Μπενφίκα είναι κάτω ή πάνω από το ταβάνι του Δικέφαλου.

Σύγκριση ανάμεσα στο Πορτογαλικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γίνει. Οι δευτεροκλασάτοι παίκτες του πορτογαλικού πρωταθλήματος έρχονται εδώ σαν πρώτα ονόματα των ελληνικών ομάδων. Δανειζόμαστε παίκτες από αυτούς δεν δανείζουμε εμείς. Κατά συνέπεια ενδεχόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα, συνιστά υπέρβαση. Θεωρητικά , περνώντας την Σπαρτάκ, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει μια υπέρβαση. Παίζοντας με την Μπενφίκα πάει να κάνει άλλη μια. Η δουλειά του είναι εξαιρετικά δύσκολη..

Αυτός είναι ο λόγος που προτείνω να τον κρίνουμε με βάση την αγωνιστική εικόνα που θα παρουσιάσει κι όχι το αποτέλεσμα που θα πάρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ