ΠΑΟΚ : Ικανός να κάνει ακόμα μια υπέρβαση

ΠΑΟΚ : Ικανός να κάνει ακόμα μια υπέρβαση

Με τη συμμετοχή του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης εξασφαλισμένη, από την πρόκριση επί της Βασιλείας, ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να κάνει μια ακόμα μεγάλη υπέρβαση. Να πετάξει έξω από το Champions League μια ομάδα πολύ μεγάλη όπως η πορτογαλική Μπενφίκα.

Βράδυ Τρίτης, λίγο πριν τις δώδεκα το βράδυ, θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ αν μπορεί ακόμα να ονειρεύεται πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Το Champions League αποτελεί απωθημένο για τον οργανισμό ΠΑΟΚ. Ποτέ μέχρι τώρα στην μεγάλη του ιστορία δεν βρέθηκε στη γιορτή. Πότε για αγωνιστικούς λόγους, πότε για εξωαγωνιστικούς – όπως με την περίπτωση του Κύπριου παίκτη που τον έβαλαν αν και τιμωρημένος, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει πάει το δρόμο των προκριματικών μέχρι το τέλος. Φέτος ως δευτεραθλητής το έργο του ήταν δεδομένα πολύ δύσκολο, για αρκετούς ίσως και ακατόρθωτο. Με μόλις έξι θέσεις να είναι ανοικτές για τους ομίλους το να βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες στην διεκδίκηση δύο εξ αυτών μοιάζει σαν όνειρο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε στην μέχρι τώρα πορεία της δύο ομάδες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν βατοί αντίπαλοι. Τόσο η Βασιλεία, όσο και η Σπαρτάκ Μόσχας, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, χαρακτηρίζονται ως υπερβάσεις οι αποκλεισμοί τους. Οι Ελβετοί είναι μια ομάδα με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, με συχνή παρουσία στους ομίλους, που ακόμα και τώρα που δεν είναι στην καλύτερη τους κατάσταση είναι δύσκολο να τους νικήσεις μέσα έξω σε νοκ– άουτ αναμετρήσεις. Οι Ρώσοι από την άλλη είναι μια πολύ πλούσια ομάδα, γεμάτη με ταλέντο και δυνατή έδρα, δεδομένα που καθιστούν την ανατροπή στο πρώτο ματς και την πρόκριση συνολικά μεγάλη επιτυχία.

Πάμε και στα αποψινά. Η Μπενφίκα είναι από άλλο ανέκδοτο. Τεράστιος σύλλογος με πολλά τρόπαια και συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς, φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο. Σε ότι κατάσταση και αν βρίσκεται το να μπορέσει μια οποιαδήποτε ελληνική ομάδα να την αποκλείσει ισοδυναμεί με άθλο. Προσέξτε, δεν μιλάμε για μια απλή νίκη σε φάση ομίλων, όχι ότι κάτι τέτοιο είναι απλό πράγμα, αλλά για ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει στα προκριματικά ένα πολύ καλό και σταθερό πρόσωπο. Καλός αμυντικά, εξαιρετικός στη δημιουργία φάσεων, πολύ γρήγορη μεταφορά του παιχνιδιού στο transition, αλλά και επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια. Αν οι παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού συνεχίσουν και σε αυτά τα ματς κόντρα στους Αετούς της Λισαβόνας να μην τελειώνουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται θα το πληρώσουν ακριβά. Δεν πρόκειται να σου δοθούν πολλές ευκαιρίες κόντρα σε ομάδες σαν την Μπενφίκα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα έχουν λογικά άγχος. Με δεδομένη την παρουσία τους σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι ήδη σε αυτούς του Europa League, θα μπουν στο χορτάρι του Ντα Λουζ με σκοπό να παίξουν το παιχνίδι τους και ότι βγει. Αν ο Δικέφαλος σκοράρει τότε όλα γίνονται. Με ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τα πάντα θα κριθούν στη Θεσσαλονίκη.Σε μια Τούμπα που θα κοχλάζει μπορεί να υποταχθεί οποιοσδήποτε αντίπαλος. Η αρχή πρέπει να γίνει σήμερα όμως. Μια ισοπαλία με γκολ ή έστω μια ήττα με ένα γκολ διαφορά θα ήταν το ιδανικό. Ίδωμεν. Καλή επιτυχία στον πρώτο από τους συλλόγους μας που ρίχνεται στη μάχη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ