Παναθηναϊκός – ΑΕΚ : «Όρθια» γιατί το άξιζε

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ : «Όρθια» γιατί το άξιζε

Τα σοβαρά λάθη του Χιμένεθ που… διορθώθηκαν, το σφύριγμα του Καλογερόπουλου, ο άνθρωπος των ντέρμπι και ο βαθμός «χρυσάφι».

Δεν άξιζε η ΑΕΚ να φύγει χωρίς να έχει έστω τον βαθμό από τη Λεωφόρο και παρότι το πέτυχε αυτό στην… εκπνοή, με την βοήθεια και της τύχης, το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται μάλλον δίκαιο. Η Ένωση βρέθηκε να κυνηγά ένα παιχνίδι από το πουθενά, μέσω μιας στημένης φάσης και ενός… σφυρίγματος του Καλογερόπουλου με την μπάλα στον αέρα. Που σάστισε τους πάντες και ακούστηκε «κρυστάλλινο» μέχρι τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Ωστόσο παρότι έκανε πολλά λάθη, που ξεκίνησαν κυρίως από τον πάγκο της, βρήκε σφυγμό, ισορρόπησε και έψαξε το γκολ. Δείχνοντας μέχρι και το 95’ αποθέματα. Που τελικά, της έδωσαν μια ισοπαλία που με την εξέλιξη του ματς μοιάζει περισσότερο με… νίκη.

Η ΑΕΚ έμοιαζε για το μεγαλύτερο μέρος του ματς μπλοκαρισμένη. Με την επιλογή του Χιμένεθ να ξεκινήσει τον ανέτοιμο Κλωναρίδη να δείχνει μάλλον ακατανόητη και παράλληλα, να έχει ζητήματα στην άμυνα, ειδικά με την μπάλα ψηλά, λόγω της έλλειψης ύψους. Επίσης, έπειτα από την επιλογή του Χιμένεθ να παρατάξει μια τριάδα στην άμυνα, που αποτελούνταν από τους Βράνιες, Λαμπρόπουλο και Μπακάκη.

Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός διόρθωσε και σχετικά γρήγορα, τα σημαντικά λάθη του στο «διάβασμα» του αγώνα και στο στήσιμο της ομάδας. Αλλάζοντας το σύστημα, τοποθετώντας τον Μπακάκη στο αριστερό άκρο και έχοντας τον Μπακασέτα πίσω από τον Λιβάγια. Με τον Λόπες να «βαφτίζεται» εξτρέμ και πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, να έχει απέναντι τον Χριστοδουλόπουλο αντί του αρνητικού Κλωναρίδη.

Η ΑΕΚ κατάφερε έτσι να απλωθεί καλύτερα στο γήπεδο, να βρει, έστω και σταδιακά, διαδρόμους προς την εστία και να πάρει το ματς στα χέρια της. Μιας και ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ έψαξε μόνο μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσει και ουσιαστικά, το κατάφερε αυτό μονάχα στη φάση του 80’ με τον Μολίνς.

Η ΑΕΚ, έχοντας σε εκείνο το σημείο του ματς και τους Γιακουμάκη, Αϊντάρεβιτς (βοήθησε σημαντικά στο διάστημα που αγωνίστηκε, πέρα από την ασίστ στο γκολ) στο γήπεδο τα έπαιξε όλα για όλα. Και η επιμονής της δικαιώθηκε, στο φινάλε. Με τον άνθρωπο των ντέρμπι, τον Λιβάγια δηλαδή, να κάνει και πάλι τη… δουλειά. Δίνοντας έναν βαθμό «χρυσάφι» στην ΑΕΚ, σε ένα γήπεδο που ο βασικός αντίπαλός της στην μάχη του τίτλου, δεν πήρε τίποτα. Και αυτό, ίσως στην πορεία να έχει τη σημασία του.

ΥΓ: Για δεύτερο σερί ντέρμπι, ο Χιμένεθ χάνει την ψυχραιμία του, αποβάλλεται και βρίσκεται στο επίκεντρο. Για λόγους που δεν σχετίζονται άμεσα με το αγωνιστικό κομμάτι. Και αυτό είναι ένα ζήτημα που ο Ισπανός τεχνικός, πρέπει όχι απλά να διαχειριστεί, αλλά να βρει τους τρόπους να διορθώσει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους «εκρήξεις» από τον προπονητή της ομάδας, σε μια συγκυρία μάλιστα που η ΑΕΚ δείχνει πως έχει την κράση για να φτάσει μέχρι τέλους στη σεζόν, αναφορικά με τον μεγάλο στόχο της. Διότι ο εκνευρισμός που φανερά έχει ο Ισπανός τεχνικός, ενδεχομένως και λόγω της έντονης πίεσης που αισθάνεται πως βρίσκεται, μεταδίδεται και στην ομάδα. Η οποία αυτή τη στιγμή μόνο εκεί δεν πρέπει και δεν γίνεται να έχει το μυαλό της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ